Pearl Harbor (Oahu)

Pearl Harbor (Oahu)

Een duik in de Amerikaanse historie

Herleef de historie van Pearl Harbor tijdens je bezoek aan het Hawaïaanse eiland Oahu. In 1941 startte voor de Amerikanen de Tweede Wereldoorlog met een luchtaanval van Japan op Pearl Harbor op het Hawaïaanse eiland Oahu. De aanval van de basis van de Amerikaanse vloot kwam als een totale verrassing. Vele oorlogsschepen zijn hierbij gezonken en het kostte duizenden slachtoffers hun leven. Een cruciaal moment, want Amerika raakt hiermee betrokken bij de Tweede Wereldoorlog.  

Deze marinebasis, op een steenworp afstand van hoofdstad Honolulu, maakt ook vandaag de dag nog veel indruk. Je kunt een bezoek brengen aan USS Arizona Memorial waar de namen van alle slachtoffers op marmeren muren gegraveerd staan. Daarnaast is het mogelijk om de onderzeeër USS Bowfin en het slagschip USS Missouri te bezoeken. Je kunt een rondleiding volgen door dit ‘battleship’ waarbij je meer inzicht krijgt in het leven van de bemanningsleden. 

Tip!
Mike Krol

Uit het scheepswrak van vliegdekschepen lekt nog steeds olie, wat te zien is aan de kleur van het zeewater. Het doet je nog altijd herinneren aan de tijd van de ramp.  

Michael Bovendeaard
| Amerika Specialist
Een beleefreis is maatwerk

Je bepaalt zelf waar je meer of minder aan wilt besteden tijdens de reis. Deze reis maak je al vanaf:

Prijs op aanvraag
advies op maat offerte

Eilandhoppen midden in de Stille Oceaan

Combineer Hawaii met Las Vegas of San Francisco

Heb je interesse in deze reis of wil je graag meer informatie ontvangen?

 • Altijd maatwerk

  Je maakt jouw unieke reis

 • Persoonlijk advies

  Door gespecialiseerde reisadviseurs

 • Jouw tempo, jouw route

  Wij regelen de rest

 • We zijn er voor je

  Voor, tijdens en na je reis

Nice 2 know