Aloha Hawaii

Eilandhoppen- Puur Hawaii

1 Aankomst Oahu Vlucht

Vandaag kom je aan op de luchthaven van Honolulu. Je haalt je auto op en rijdt naar het hotel voor je eerste overnachting. Je kunt vandaag bijkomen van de vlucht.

2 Oahu km

Waterplezier vandaag bij Hanauma Bay Nature Preserve. Dit wordt gezien als één van de beste plaatsen in Hawaii om te snorkelen. In het heldere water kun je de koraalriffen met vissen in alle kleuren van de regenboog van dichtbij bezichtigen. In de baai kun je oog in oog komen te staan met een groene zeeschildpad. Op de terugweg naar Waikiki Beach kom je langs Diamond Head, een enorme krater die, eenmaal op de rand, een prachtig uitzicht over Oahu’s zuidkust geeft.

3 Oahu km

Vandaag een uitstapje naar Pearl Harbour. Pearl Harbour werd op 7 december 1941 door de Japanners aangevallen, wat de deelname van de Verenigde Staten aan de Tweede Wereldoorlog veroorzaakte. Bekijk de historische tentoonstellingen in het USS Arizona Memorial, de USS Missouri en het Pacific Aviation Museum. Hierna rijd je naar Manoa Valley, even ten noorden van Waikiki; hier ligt het weelderige tropische Paradise Park. Je vindt er een van de grootste vogelhuizen ter wereld, waar de exotische vogels vrij rondvliegen. Een wandelpad van 2,4 km brengt je naar de mooie Manoa waterval, bekend van de film ‘Jurassic Park’

4 Oahu km

Voordat je je eindbestemming van vandaag bereikt maak je eerst een stop bij de Kualoa Ranch. Men noemt ze het ook wel ‘Jurassic Valley’ omdat delen van de film zich hier afspelen. Voor de liefhebbers kun je hier ook quad rijden. Bezoek 25 minuten rijden verderop het Polynesian Cultural Center. Een openluchtmuseum met een verzameling van in traditionele stijl gebouwde dorpen waarin elk van de Polynesische eilandgroepen op spectaculaire wijze hun cultuur uiten. ’s Avonds kun je (vooraf reserveren!) naar een Luau dinner show. Je overnacht in een hotel naast het park.

5 Oahu km

Op de weg terug naar Waikiki Beach bezoek je de Nu'uanu Pali Lookout, een van de meest verbluffende uitzichten op het Ko'olau-gebergte. Gelegen op slechts 8 km van het centrum van Honolulu biedt dit uitkijkpunt het mooiste uitzicht op Oahu. In de middag sluit je je bezoek aan Oahu af met een middagje strand.

6 Oahu - Kauai Vlucht

De huurauto gaat terug naar de luchthaven, waarvandaan je doorvliegt naar ‘The Garden Island’, het groene Kauai. Groene valleien, steile bergtoppen en gigantische kliffen. Je vindt het allemaal op dit, volgens velen, mooiste eiland van Hawaii. Ook hier rijd je met je huurauto naar je hotel in Lihue.

7 Kauai km

De Wailua-rivier is een van de weinige rivieren op Hawaii waarop je kunt kajakken. Vanuit de plaats Wailua vertrekken dan ook vele kajaktours, vaak vroeg in de ochtend. Een tocht van acht kilometer over de kalme en brede rivier brengt je vaak naar de 40 meter hoge Uluwehi Falls. De Wailua-rivier mondt uit in de Wailua Falls. Deze waterval suist in twee stromen vanaf 24 meter hoogte naar beneden. Als je geen genoeg kunt krijgen van watervallen is er onderweg terug naar je hotel ook nog de gemakkelijk bereikbare Opaeka’a Falls in het Wailua River State Park

8 Kauai km

Op Kauai vind je de neef van de Grand Canyon in Arizona: Waimea Canyon, gelegen aan de westkust. De zestien kilometer lange en 1,6 kilometer brede kloof is het hart van twee staatsparken: Waimea Canyon State Park en Koke'e State Park, wat net ten noorden van Waimea Canyon ligt. Je kunt de kloof verkennen via enkele wandelpaden of door de Waimea Canyon Drive te volgen met de auto.

9 Kauai km

Een dag om de fameuze Napali Coast te gaan bekijken, met zijn 17 km lange kustlijn gevuld met smaragdgroene gegroefde kliffen, verborgen lavagrotten en onaangeroerde strandjes. Alleen per boot of per helicopter (die laatste kunnen we, indien gewenst, in voorzien) krijg je een wellicht nóg mooier zicht op deze beroemde kustlijn, die tevens bekend is geworden door de film Jurassic Park.

10 Kauai - Hawaii - Big Island Vlucht

Je levert de huurauto weer in, voorafgaand aan de middagvlucht naar ‘The Big Island’ ofwel Hawaii. Je verwacht het misschien niet, maar ook op Hawaii vind je cowboys. Je kunt hier tochten per paard maken door de natuur of een ranch bezoeken. Na aankomst ga je per huurauto naar je hotel in Waikoloa.

11 Big Island km

Net boven Waikoloa ligt de Pu'ukohola Heiau National Historic Site waar o.a. de tempel van koning Kamehameha te vinden is. De tempel steekt opvallend af tegen de turkooizen wateren van de oceaan. Hawi is het startpunt van de Kohala Mountain Road (wegnummer 250) naar Waimea; aan deze weg ligt de Kahua Ranch waar Hawaiiaanse cowboys hun werk doen. Hierna rijd je naar het ten zuiden van Puako gelegen Kaloko-Honokohau National Historic Park. Hier bevindt zich de archeologische vindplaats die beter bekend staat als de Honokōhau Settlement. Op 13 km ten zuiden van deze locatie, aan Kahalu’u Bay, kun je de groene zeeschildpad tegenkomen als je er gaat zwemmen; het is hier redelijk ondiep. Ten zuiden van Kahalu’u Bay vind je meerdere prima snorkelplekken zoals bijvoorbeeld Kealakekua Bay (met memorial voor Captain James Cook) en Honaunau Bay.

12 Big Island km

Aan de oostkust ligt het Akaka Falls State Park. In dit park ligt de maar liefst 128 meter hoge Akaka Falls, de bekendste van het eiland. Niet ver hier vandaan ligt de Kahuna Falls. Net ten noorden van Hilo ligt Wailuku River State Park. Een park met twee bijzonderheden: de Rainbow Falls waterval en de Boiling Pots, opborrelend water in de rivierbedding, veroorzaakt door vulkanische activiteit.

13 Big Island km

Vroeg uit de veren voor een mooie zonsopkomst in Volcanoes National Park! Je rijdt naar het Visitor Center, en van daaruit zijn er diverse uitkijkjes waar de zon het landschap toucheert. De intensiteit van het levende vulkanische landschap is adembenemend. Verder zie je verborgen tropische valleien en het Kohala-gebergte, de thuisbasis van tientallen brullende watervallen. Je kunt dit ook (zij het niet zo heel vroeg) per helicopter bij daglicht zien. Je vliegt naar het Volcanoes National Park, met een uiteraard fraaie blik op Kilauea, de meest actieve vulkaan ter wereld, en daarna naar het prachtige regenwoud van de Hamakua Coast voordat je weer voet op vaste bodem zet.

14 Big Island - Maui Vlucht

Vanochtend reis je door naar Maui, het laatste eiland dat je hier bezoekt. Na het in ontvangst nemen van de huurauto rijd je meteen naar ‘The Road To Hana’, een bijzondere toeristische route die je het best in twee dagen kunt bekijken, in te delen in de bezienswaardigheden aan zeezijde en landzijde. Talloze watervallen, parken en fraaie wandelingen wachten hier op je bezoek. Je overnacht in Hana.

15 Maui km

Je begint de ochtend met twee bezienswaardigheden die even voorbij Hana liggen: de Wailua waterval en de Seven Sacred Pools. Via Hana keer je terug naar het noordoosten van het eiland, naar Lahaina, waar prettige resorts op je wachten.

16 Maui km

Wie de zonsopkomst wil zien bij de vulkaan Haleakala (in het gelijknamige nationale park) moet héél vroeg uit de veren. De zon komt namelijk al tussen half 6 en 7 uur op, afhankelijk van de periode waarin je Maui bezoekt. Er is slechts één eenbaansweg omhoog en is dat ook niet de meest gemakkelijke en snelle weg vanwege de vele haarspeldbochten. Vaak sta je ook nog wel even in de rij voor de controle bij de entree. De allerbelangrijkste tip: zorg dat je een reservering hebt wanneer je de zonsopkomst vanaf de Haleakala krater wil bekijken. En anders ga je gewoon overdag…

17 Maui km

Iao Valley State Park ligt landinwaarts op ongeveer 5 kilometer van Wailuku. Het is een geweldige plek voor natuurliefhebbers en je kunt hier echt prachtige wandelingen maken. Een van de hoogtepunten van dit State Park is de Iao Needle; de 685 meter hoge rotsformatie in een vallei. Wat deze formatie extra bijzonder maakt, is dat deze bijna volledig begroeid is met tropische vegetatie. Ook vind je hier de Maui Tropical Plantation, een botanische tuin.

18 Maui km

Gebruik deze dag zeker om te gaan snorkelen, bijvoorbeeld bij de gezonken vulkaankrater Molokini voor de kust bij Makena; zeer bijzonder (het kost je wel ruim $100), maar je kunt eventueel ook nabij je eigen hotel snorkelen.

19 - 20 Maui 0 km

Twee vrije dagen om lekker bij te komen van al dat moois op deze geweldige eilandengroep. Relaxen, snorkelen, of er toch nog even met de auto op uit.

21 Vertrek Maui Vlucht

Je gaat naar de luchthaven en levert je auto in. De rondreis zit erop. In het vliegtuig lekker nagenieten van alles wat je hebt meegemaakt!

Inclusief/exclusief:

Maak een afspraak in onze Beleefwinkel voor meer info, aanpassingen in de routes óf kies voor een offerte op maat.

Een beleefreis is maatwerk

Je bepaalt zelf waar je meer of minder aan wilt besteden tijdens de reis. Deze reis maak je al vanaf:

Prijs op aanvraag
advies op maat offerte

Eilandhoppen midden in de Stille Oceaan

Combineer Hawaii met Las Vegas of San Francisco

Heb je interesse in deze reis of wil je graag meer informatie ontvangen?

 • Altijd maatwerk

  Je maakt jouw unieke reis

 • Persoonlijk advies

  Door gespecialiseerde reisadviseurs

 • Jouw tempo, jouw route

  Wij regelen de rest

 • We zijn er voor je

  Voor, tijdens en na je reis

Nice 2 know