Top 10 Hotspots Oost Amerika

Top 10 Hotspots Oost Amerika

Top 10 Hotspots Oost Amerika

Op 23 April 2018.

#1 Central Park, New York
Het bekendste stadspark van Amerika! Central Park zal je vast en zeker bekend zijn als decor van vele films en series. Naast wandelen in de bossen is er hier ook genoeg te beleven. Wat dacht je van een heuse dierentuin, een ijsbaan en verschillende restaurantjes. Het grootste park van Manhattan is te ontdekken per fiets, per paardenkoets of met een roeibootje. Of ga lekker picknicken met je reisgenoten.

#2 Freedom Trail, Boston
Deze 4 kilometer lange wandeling loopt dwars door het historische centrum van Boston. De route komt langs alle bekende bezienswaardigheden van Boston. Tijdens de wandeling zal de bijzondere combinatie van historische en moderne architectuur je meteen opvallen.

#3 Acadia National Park
In dit nationale park vindt je een grote diversiteit aan flora en fauna. Tevens is de park bekend vanwege de hoogste berg van de Verenigde Staten aan de Atlantische kust. Er zijn hier prachtige wandelingen te maken met onvergetelijke uitzichten.

#4 Het Witte Huis, Washington
In de hoofdstad van Amerika is het Witte Huis gevestigd, de ambtswoning van de Amerikaans president. Helaas is het niet mogelijk om het Witte Huis van binnen te bezoeken. Een goed alternatief is een bezoek aan het ‘White House Visitor Center’.

#5 Cape Cod
Dit schiereiland omvat 15 steden, twee eilanden en bovenal een rustgevende natuur. Prachtige stranden, ongerepte bossen en leuke plaatsjes zoals Martha’s Vineyard wisselen elkaar af in dit landschap. Geniet daarnaast van de goede restaurants met ‘seafood’. De krab gerechten zijn hier van wereldklasse.

#6 Times Square, New York
Neonlichten en enorme billboards kenmerken Times Square. Het is een van de belangrijkste kruispunten van New York dat lijkt op één grote videowand met reclames en trailers van shows. De kans is groot dat je hier jouw (strip) helden ziet rondlopen, zoals Superman en Elvis Presley.

#7 Het Capitool, Washington
Het Capitool, het hoofdkwartier van de Amerikaans volksvertegenwoordiging, is een imposant bouwwerk. Het is mogelijk om het Capitool te bezoeken met een rondleiding die vanuit het bezoekerscentrum georganiseerd wordt.

#8 De Niagara Falls
Beleef hoe het water van deze reusachtige watervallen spectaculair naar beneden dondert! Dit natuurfenomeen is een must-see voor jouw reis naar Oost-Amerika. Bewonder deze watervallen vanaf het dek van een boot of geniet van de watervallen op één van de vele uitzichtpunten.

#9 Green Mountains
Op een paar uur van Boston en New York is een prachtig natuurgebied te bewonderen, genaamd de Green Mountains. Bezoek dit park vooral in de herfst! Dan lijkt het of de bladeren van alle bomen in vuur en vlam staan vanwege haar kleuren. ’s Zomers is dit een ideaal gebied voor outdoor activiteiten zoals wandelen, vissen en kanoën.

#10 Het Vrijheidsbeeld, New York
Met een veerboot kun je, vanuit Manhattan, Liberty Island bereiken. Je kunt helemaal naar boven, naar de kroon. Reserveer hier wel op tijd (2 maanden van tevoren) hier kaartjes voor. Het Vrijheidsbeeld is hét symbool van New York.