Handige tips vóór een citytrip New York

Handige tips vóór een citytrip New York

Handige tips vóór een citytrip New York

Op 07 October 2019.

New York is een stad die je in eerste instantie zal overdonderen. De beroemde ‘yellow cabs’ rijden af en aan, door de straten lopen ontelbare mensen en je ziet zó veel wolkenkrabbers dat je jouw oriëntatie langzamerhand begint kwijt te raken. Een bekend gezegde is: een goede voorbereiding is het halve werk. En dat geldt zeker voor een stedentrip naar New York. Door je van tevoren goed in te lezen over het ‘reilen en zeilen’ in New York, zul je vanzelf meegaan in de flow van de New Yorkers. Speciaal daarvoor geef ik je in dit blog een aantal handige tips!

Tip 1: Breng je reis onder bij een reisspecialist
In het regelen van reis kan redelijk wat tijd gaan zitten. Waarom vraag je hierbij geen hulp van een echte reisspecialist? Iemand die het hele jaar door niets anders doet! Reisspecialisten weten de beste hotels in New York met een goede ligging ten opzichte van bezienswaardigheden. Maak gebruik van de reisexpertise en ontzorg jezelf! Wij, van Beleef Amerika, helpen je graag bij het uitstippelen van jouw citytrip New York.

Tip 2: Don’t miss: ESTA
Zonder een ESTA is jouw New York avontuur al gauw ten einde. Dit visum is verplicht om Amerika binnen te komen. Je doet er verstandig aan om minimaal één week voor vertrek jouw ESTA aan te vragen. Dit kost 14 US Dollar per persoon en kun je aanvragen op de officiële website. Let op dat je geen ESTA regelt via een nepsite! 

Tip 3: een must-have: de NY CityPass
Als je in New York bent, dan wil je natuurlijk de beroemde hotspots van deze wereldstad zien! Als je van plan bent om veel bezienswaardigheden te bezoeken dan is een NY CityPass echt een must-have! Dit is een boekje vol kortingsbonnen. Deze kun je al thuis bestellen op www.citypass.com en geeft je hoge kortingen op bijvoorbeeld het Empire State Building, 9/11 Memorial, het Vrijheidsbeeld en het Guggenheim Museum.

Tip 4: Nog zo’n hebbedingetje: een metrokaart
Wie veel wil zien, zal zich moeten verplaatsen. Een snelle manier om dat te doen is de metro. Een aanrader is de ‘7-Day Unlimited Ride Metro Card’. Hiermee kun je 7 dagen achter elkaar onbeperkt reizen met de metro. Het metronetwerk van New York is enorm. Om voor jezelf wat duidelijkheid te creëren doe je er verstandig aan om de NYC Subway metro app te downloaden op je smartphone. Hiermee kun je eenvoudig jouw metroreis plannen.

Tip 5: Vraag een Credit Card aan als je deze nog niet hebt
Een Credit Card is onmisbaar in New York. Je hebt deze sowieso nodig wanneer je jouw ESTA wilt aanvragen voor Amerika. Maar denk ook aan een borg die je bij je hotel met de Credit Card moet voldoen. Als je ook je bankpas meeneemt naar New York, vergeet dan niet om deze bij de instellingen van Europa naar Wereld te zetten.

Zoek je ook nog tips voor tijdens jouw reis in New York? Dan ben je mij en mijn Beleef Amerika collega’s aan het juiste adres. Wij kunnen je de beste hotels aanraden, praktische tips voor het vervoer meegeven en natuurlijk de lekkerste restaurants aanbevelen! Kom met ons in contact!