Insider Tips stedentrip New York

Insider Tips stedentrip New York

Insider Tips stedentrip New York

Op 12 November 2018.

New York, The Big Apple.. een prachtige en zeer geschikte stad voor een stedentrip in Amerika. Ik heb zelf een 5-daagse trip gemaakt. Precies goed om genoeg van deze geweldige stad te zien! Ik deel graag mijn insider tips met je:

Wij vlogen met een rechtstreekse vlucht vanaf Düsseldorf. Aangekomen op John F. Kennedy Airport was het ongeveer een uur rijden naar het prachtige the Roosevelt Hotel. Dit hotel ligt in “midtown Manhatten” op ongeveer 5 tot 10 minuten lopen van Rockefeller Center en Times Square. De kamers van het hotel zijn wat verouderd, maar wel in een prachtige stijl. De hotelbar is erg leuk om te zitten, vooral omdat de barmannen echt geïnteresseerd zijn in je verhalen. Wij hebben hier Eddie ontmoet en dit was een erg grappige, spontane en inspirerende barman. Het hotel is erg centraal gelegen, dus je kan veel doen zonder dat je gebruik maakt van taxi’s of het openbaar vervoer.

In mum van tijd ben je op het indrukwekkende times square met alle lichten, reclameborden en vele restaurants en winkels ( de mega M&M Store ). Tips voor een snelle hap zijn het Hard Rock café, Applebee’s en Bubba Gump Shrimp. Wil je uitgebreid gaan tafelen in één van de vele restaurants? In deze wereldstad moet je rekening houden met vroege diners, de keukens sluiten vaak al om 20.30 uur.

Het is super makkelijk om een fiets te pakken, deze staan bijna op iedere hoek van de straat en je kan ze huren met een creditcard. Wij zijn op deze manier langs de Hudson gefietst en zo naar het One World Trade Centre en de herdenkingsmonumenten. Je kan de toren in en je gaat in no time 541 meter in 50 seconden omhoog om daar een prachtig uitzicht te hebben over de stad. Wij hebben hier heerlijk gegeten en zagen de stad overgaan van licht naar donker.

Om even uit de drukte te ontsnappen is een wandeling door Central Park zeker een aanrader, je hoort helemaal niks meer van het drukke stadsleven. Voor een lekker drankje kan je terecht in “the Loeb Boathouse”. Andere aanraders zijn het winkelen in New York op 5th Avenue of verschillende warenhuizen en een bezoek brengen aan the Empire State Building of “the Top of the Rock”-excursie. Kortom, New York is een prachtige stad met veel variatie aan mogelijkheden.

Ik kom zeker nog een keer terug in deze geweldige stad. Ofwel voor week een korte citytrip, ofwel in combinatie met een rondreis door West-Amerika!

Gastblogger Juliette - Reisadviseur Disma Reizen