Beleef Washington DC!

Beleef Washington DC!

Beleef Washington DC!

Op 02 April 2020.

Washington D.C. is als hoofdstad van de Verenigde Staten een bestemming die je ooit eens gezien moet hebben. De straten zijn zeer precies uitgetekend, wat ervoor zorgt dat het een hele overzichtelijke stad is. Met het openbaar vervoer reis je snel van de ene bezienswaardigheid naar de andere. En bezienswaardigheden zijn er in overvloed!

Als politiek centrum van de Verenigde Staten moet je zeker het Witte Huis en het Capitool met eigen ogen hebben gezien. Deze twee hoogtepunten van de stad zijn te vinden langs The National Mall. Dit is een wandelgebied van 3 kilometer lang dat zich uitstrekt van het Capitool tot aan het Lincoln Memorial. Aan deze Mall (niet te vergissen met een shopping mall) zijn talloze andere bezienswaardigheden te zien. Zo zijn er herdenkingsplekken (zogenaamde Memorials) te vinden voor invloedrijke presidenten en oorlogen waaraan de Verenigde Staten heeft meegevochten. Het is een uitstekend gebied om een hele dag te besteden, je wandelt zo van hoogtepunt naar hoogtepunt. Ook de bekende musea van het Smithsonian Institute zijn in deze omgeving te vinden. Deze zijn allemaal gratis toegankelijk. Een aanrader is het National Air and Space Museum vlakbij het Capitool. In dit immense museum maak je een reis door de tijd op het gebied van lucht- en ruimtevaart. Het hele museum hangt en staat vol met vliegtuigen en ruimtevaartuigen. Een lust voor het oog en voor je camera!

Een ander indrukwekkend gebied in de buurt van Washington D.C. is Arlington National Cemetery. Deze militaire begraafplaats ligt aan de overkant van de Potomac rivier in de staat Virginia. Na een wandeling van ongeveer 25 minuten vanaf het Lincoln Memorial kun je deze begraafplaats bezoeken. De begraafplaats is net zo groot als een klein dorp. Er liggen 400.000 militairen begraven die in de lange geschiedenis van Amerikaanse oorlogsvoering zijn gevallen. Je kan op de begraafplaats gebruik maken van (betaalde) pendelbussen die je onder andere brengt naar het graf van oud president John F. Kennedy en zijn vrouw Jackie Kennedy. Ook het graf van de Onbekende Soldaat zal veel indruk maken, omdat hier 24 uur per dag de wacht wordt gehouden door 2 militairen. Deze worden ieder uur afgelost wat een niet te missen schouwspel is.

Na een dag vol met bezienswaardigheden is het wel noodzakelijk om ook de inwendige mens goed te verwennen.Je kan de dag afsluiten met een heerlijk diner in de wijk Foggy Bottom, waar onder meer het Watergate Hotel gevestigd is, bekend van het Watergateschandaal uit de jaren 70. Eten in dit 5-sterrenhotel is niet goedkoop, maar gelukkig zijn in de omgeving nog tal van andere goedkopere opties te vinden.

Wil jij Washington DC bezoeken tijdens een rondreis door Oost-Amerika? Dan help ik jou graag bij het samenstellen van een onvergetelijke rondreis! 
Bekijk hier alvast wat reisinspiratie en voorbeeldreizen.