High Line Park New York

High Line Park New York

High Line Park New York

Op 26 January 2018.

Alhoewel de meeste bezoekers van New York onder andere Central Park hoog op het verlanglijstje hebben staan, is High Line Park ook zeer bijzonder en zeker een bezoek waard! High Line Park is een verborgen juweel in deze wereldstad.

High Line Park is een oude spoorlijn die negen meter boven de drukke straten van Manhattan ligt. Door de uitbreiding van het wegennetwerk in New York was de verhoogde treinrails overbodig geworden. Nota bene de inwoners van New York kwamen met het idee om de verouderde treinrails in een nieuw jasje te steken!

Highline Park

Sinds de laatste trein die hier in 1980 reed, is de rails omgeturnd tot een uniek stadspark waar je de drukte van deze metropool kan ontvluchten.

Het park is gelegen tussen de oude pakhuizen vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op de Hudson River. De omgeving heeft een industriële uitstraling met trendy winkeltjes, leuke restaurantjes, galerijen en ‘urban’ woningen. Het park is totaal 2.3 kilometer lang en op verschillende plekken is de oude rails nog goed zichtbaar. Over het hele park staan loungebanken en gezellige zitgelegenheden verspreid tussen de groene beplanting.

Wandelen in High Line Park is helemaal gratis en vormt een mooi contrast met de hoge wolkenkrabbers die deze indrukwekkende stad kent. Tijdens je wandeling door dit park kom je telkens weer iets nieuws tegen. Bijvoorbeeld foodtrucks, veel street art, fonteinen en prachtige vergezichten over Manhattan. Het park leent zich bovendien prima voor een ontspannen lunch met je reisgenoten!