De charme van San Francisco

De charme van San Francisco

De charme van San Francisco

Op 28 January 2020.

San Francisco. Als je het mij vraagt is het een stad die je eens in je leven gezien moet hebben! Deze wereldstad aan de westkust van Amerika is uniek in haar soort. Afgezonderd van het feit dat de stad is gebouwd op 43 heuvels is het karakter van de stad bijzonder. Aan alles merk je dat San Francisco een metropool is, maar toch ervaar je er een relaxter gevoel in vergelijk met andere topsteden zoals Los Angeles. San Francisco is bovendien een stad waar inwoners de vrijheid hebben om de inwoner te zijn die ze willen zijn. Het mooie aan deze stad is ook dat iedereen elkaar accepteert, van hippies tot zakenmensen. Dit zorgt er mede voor dat San Francisco een unieke stad is in Amerika!

Groot assortiment aan bezienswaardigheden
Dat San Francisco een wereldstad van formaat is mag duidelijk zijn als je de gigantische Golden Gate Bridge ziet. Deze 2 kilometer lange brug is de absolute ‘eyecatcher’ van de stad. Voor een duik in de historie van San Francisco moet je zeker naar Alcatraz. Op dit gevangeniseiland werden vroeger Amerika’s zwaarste criminelen opgesloten. Tegenwoordig is het een museum en kun je er een interessante rondleiding volgen. Een luchtigere bezienswaardigheid is Fisherman’s Wharf. Deze oude zeeliedenbuurt is erg gezellig en er zwemmen honderden zeeleeuwen waar je je aan kunt vergapen (leuke lunchstop). Het Chinatown in San Francisco is één van de grootste ter wereld. Alles in deze wijk ademt Azië, denk aan toegangspoorten, verlichte lampionnen boven straten, reclameborden in Chinese tekens, noem maar op! Als je dacht dat je alles gezien hebt, dan moet je nog even naar Lombard Street. In acht scherpe haarspeldbochten kun je zien hoe auto’s een super steile heuvel afdalen. Het is in de loop der jaren een attractie op zichzelf geworden. Verplaats je van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid met de Cable Car, symbolisch voor San Francisco.

Tip!
Doe waar je goed in bent als Nederlander: ga lekker fietsen in San Francisco! Ontdek deze wereldstad per fiets. In je fietstocht mag een ritje naar de andere kant van de knalrode Golden Gate Bridge niet ontbreken. Het is een bijzondere ervaring om over deze iconische brug te fietsen. Let wel goed op, want een hoop toeristen staan midden op het fietspad om de mooiste foto’s te maken, dus een beetje zigzaggen hoort erbij. Als je vanuit het centrum naar de overkant van de brug fietst kom je terecht in een omgeving met veel natuur waar je heerlijk tot rust kunt komen of fiets door naar het dorpje Sausalito waar je van een welverdiend ijsje kunt genieten. Laat je door de fietsverhuurder wel goed informeren over fietsroutes. San Francisco is gebouwd op 43 steile heuvels. Als je die continue moet beklimmen word je daar niet zo vrolijk van (wel een goede training trouwens).

Wil jij na lezen van dit blog niets liever dan San Francisco met eigen ogen bekijken tijdens een rondreis door West-Amerika? Laat mij of één van mijn collega’s een rondreis op maat voor je samenstellen. Kom eens gezellig langs in onze Beleefwinkel in Tilburg om over jouw reiswensen te praten en wie weet fiets jij binnenkort naar de overkant van de beroemde Golden Gate Bridge.