Bezoek Alcatraz in San Francisco

Bezoek Alcatraz in San Francisco

Bezoek Alcatraz in San Francisco

Op 28 September 2018.

In de baai van San Francisco ligt een klein eilandje waar van 1934 tot 1963 ’s werelds zwaarste misdadigers gevangen werden gehouden. Ontsnappen uit deze gevangenis was een onmogelijke opgave, zo streng was deze gevangenis beveiligd. Alhoewel? In totaal zijn er 14 ontsnappingspogingen geweest in de 29 jaar dat dit eiland dienst deed als gevangenis. Drie gevangenen wisten ooit te ontglippen!

Wist je ook dat de maffiabaas Al Capone hier zijn straf heeft uitgezeten? Deze gangster is waarschijnlijk de beroemdste gevangene van Alcatraz en heeft hier 4,5 jaar vastgezeten. Meer spannende verhalen over Alcatraz kom je te weten tijdens een rondleiding of een bezoek aan het museum. Er is een Nederlandstalige audio tour beschikbaar op het eiland. Super handig!

Wil je zelf dit wereldberoemde gevangeniseiland met eigen ogen beleven? Wees er dan vroeg bij om tickets te reserveren, want Alcatraz is razend populair! Wij helpen je graag met entreetickets, maar je het ook zelf online regelen via www.alcatrazcruises.com. Je hebt de keuze drie verschillende entreetickets:
- Day Tour: een regulier entreeticket.
- Night Tour: iets prijziger, maar dan krijg je wel een rondtocht over het eiland.
- Early Bird Tour: met dit entreeticket kun je deelnemen aan de eerste rondleiding van een dag, het is dan nog lekker rustig.

Een ferryovertocht is de enige manier om het eiland te bereiken. Hiervoor moet je naar Pier 33. De overtocht duurt ongeveer 15 minuten, waarna je de vrijheid hebt om het eiland op je gemak te bezoeken. Er zit namelijk geen maximum tijd aan je bezoek. Maar meestal kun je Alcatraz in 2 á 3 uur goed bekijken.

Wil je weten wat er allemaal nog meer in San Francisco te beleven valt? Lees hier meer over deze gave stad.