The Mighty 5

The Mighty 5

The Mighty 5

Op 15 July 2019.

West Amerika trakteert je op de meest mooie nationale- en staatsparken van Amerika. De staat Utah laat je kennismaken met onvergetelijk natuurlandschappen. Bezoek deze vijf hotspots, ook wel bekend als The Mighty 5 van Utah…

Arches National Park
Arches National Park staat bekend om, de naam zegt het al, de vele natuurlijke rots bogen. Deze domineren samen met de grillige rotsformaties het landschap in het park. Een gemakkelijke manier om het park te verkennen is door de 18 mijl lange weg door het park te rijden. Wil je meer zien dan maak je een wandeling door het park. Deze kunnen gezien de hoge temperaturen in de zomer af en toe best pittig zijn. Zowel tijdens zonsondergang als met zonsopgang verkleuren de rotsen en wordt je steeds op een ander vergezicht getrakteerd.

Bryce Canyon National Park
Het landschap van Bryce Canyon is gevormd door wind, water en tijd. Het lijken een soort van amfitheaters die bestaan uit zeer grillig gevormde rotsformaties. Deze worden ook wel hoodoos genoemd. De rotsen bestaan uit verschillende kleuren. De rode, oranje en roze tinten vormen een indrukwekkend en surrealistisch beeld.

Canyonlands National Park
De Green- en Colorado Rivier splitsen de Canyonlands in drie verschillende delen. The Island in the Sky, The Maze en The Needles trakteren je alle drie weer op een ander soort landschap en uitzicht. Ga raften over de rivieren, maak een mooie wandeltocht of geniet simpelweg van de prachtige vergezichten.

Capitol Reef National Park
Dit park is wat minder bekend dan andere maar een bezoek toch meer dan waard. In het noorden van het park vind je Cathedral Valley waar de hoog uitstekende rotsen je aan kathedralen doen denken. Daarnaast ligt hier een 160 kilometer lange kloof/plooi waar de verschillende rotslagen goed zichtbaar zijn. Dit staat bekend als de Waterpocked Fold.

Zion National Park
Zion is één van de meest bezochte parken in Utah, zelfs in heel Amerika. Het landschap bestaat uit een aantal hoge plateaus en hele diepe kloven. Je maakt hier indrukwekkende wandeltochten en de grootsheid van dit landschap zal je blijven verbazen. Er lopen vier verschillende autoroutes door het park vanwaar je het park kunt verkennen.

Check onze voorbeeldroutes de Highlights of the West en de Natural Highlights om zo een rondreis langs de Mighty 5 samen te stellen.