Antelope Canyon, daarom stop je in Page!

Antelope Canyon, daarom stop je in Page!

Antelope Canyon, daarom stop je in Page!

Op 26 October 2018.

Wanneer je het plaatsje Page in de staat Arizona binnenrijdt zal dit (op het eerste gezicht) geen overweldigende indruk op je maken. Om te begrijpen dat Page echt een ‘must stop’ is tijdens een rondreis West-Amerika zul je namelijk ondergronds moeten.

In de Navajo-woestijn, op enkele kilometers van Page, ligt de Antelope Canyon. Deze kloof, welke overigens in een indianengebied ligt, behoort tot één van de mooiste natuurgebieden van Amerika. Samen met een gids kun je de Antelope Canyon betreden. Op de bodem van deze tientallen metershoge kloof zul je verrast worden door de bijzondere lichtinval. Via nauwe spleten schijnt de zon in de kloof en dat geeft sensationele effecten aan de kloof. Ik zou eerder sprookjesachtig willen noemen! De kleuren van de rotsformaties veranderen continue in honderden tinten rood, bruin en oranje. Hier maak je gegarandeerd één van je mooiste vakantiefoto’s!

De Antelope Canyon bestaat simpelweg uit twee delen: de Upper Canyon en de Lower Canyon. De Upper Canyon is goed bereikbaar en makkelijker te doorkruisen. De ruimte tussen de hoge rotswanden is redelijk breed en de bodem is vrij vlak. De Lower Canyon daarentegen is moeilijker begaanbaar en kent smalle doorgangen. De Lower Canyon is voor echte avonturiers want met enige regelmaat zul je jezelf moeten manoeuvreren tussen nauwe spleten. Al het klimwerk is zeker de moeite, want in de Lower Canyon is deze kloof op haar mooist en het is hier veel minder druk. Je zult je nog nooit zó klein hebben gevoeld!

Tot slot nog enkele tips voor je bezoek aan Antelope Canyon: ga ’s middags, want dan is de lichtinval het mooist. En pak eens wat zand van de bodem en gooi het in de lucht op een plek waar de zon binnenvalt. Het is een schitterend effect! Het is verplicht om met een gids de Antelope Canyon te betreden. Een lokale Navajo-indiaan leid je rond door de kloof.

Je kunt bij mij of mijn collega’s terecht voor meer informatie over deze geweldige plek. Antelope Canyon hoort wat ons betreft bij één van de Natural Highlights in het Westen van Amerika.