Met kids en camper op rondreis

Met kids en camper op rondreis

Met kids en camper op rondreis

Op 18 January 2019.

Wij hebben met het gezin een rondreis door Oregon naar San Francisco gemaakt. Oregon is een (veel) minder drukke bestemming in de VS dan het zuidwesten en daarom prima geschikt om - min of meer - op de bonnefooi doorheen te camperen. En … kids love to camper!

We vliegen eerst rechtstreeks met KLM naar Seattle, waar we in de buurt van de luchthaven een hotelovernachting hebben gereserveerd. De volgende dag kunnen we al lekker vroeg de camper halen, omdat we een early bird hebben bijgeboekt; gegarandeerd vóór 12 uur onderweg; best fijn als je toch vroeg wakker bent van de jetlag. Overigens ging in ons hotel het zwembad al om 5 uur ‘s morgens open … ook lekker voor onze vroege vogels. Voor onze eerste camping rijden we naar Port Angeles, aan de noordkant van Olympic National Park. Natuurlijk hebben we tijdens het boodschappen doen een barbeque gescoord en dus bakken de kids de hamburgers. We staan met onze camper letterlijk aan de oceaan en genieten van het uitzicht.

De volgende dag schepen we in voor een whale excursion door San Juan Bay, tussen Seattle en Vancouver. In deze baai leven de zogenaamde residents, orca’s die niet trekken, maar permanent in San Juan Bay wonen. Omdat rondtrekkende orca’s in onze zomer niet in deze buurt zijn, is deze baai dé plek om ze toch te kunnen bewonderen. Later bekijken we Olympic National Park, een regenwoud waar de enorme bomen zijn overdekt met een soort gifgroen hangend mos; wat zorgt voor een geheimzinnige sfeer.

We zakken verder af door Oregon. Omdat deze staat veel minder druk is dan het zuidwesten, plannen we onze campings niet al te ver vooruit. Gewapend met een simkaartje van AT&T (want het beste bereik) hebben we voldoende ‘lopend internet’ om onderweg een plekje te vinden. Meestal kiezen we voor een camping in de nationale parken; hier zijn weinig faciliteiten, wat uitnodigt tot voetballen, het maken van kampvuren en het vertellen van kampvuurverhalen. En het idee dat er ‘s nachts een beer langs kan komen, is ook lekker spannend. Bovendien buitelen de eekhoorntjes over je heen en loopt er geregeld een hert langs. En als we een keer zin hebben in een zwembad (of als we een wasmachine nodig hebben), dan boeken we telefonisch gewoon een KOA-camping.

Oregon is Amerika in het klein en dus tref je er elk landschap aan. Zoals de oude vulkaan Mount St. Helens, waar ranger Todd de kids precies laat zien hoe het kwam dat deze vulkaan uit elkaar barstte. Trouwens, in elk nationaal park kunnen de kids een gratis boekje halen; als ze alle opdrachten goed maken, krijgen ze een echte ‘ranger badge’; verzamelen maar dus! In Hell’s Canyon maken we een familie-raft-trip.

Over de Oregon Scenic Byway zakken we verder af naar het zuidoosten en komen in cowboy land; overal vind je verlaten ghost towns waar de kids hun fantasie de volle loop kunnen laten. Op Billy Chinook Lake huren we een motorboot; het is erg rustig - ondanks het weekend - en dus mogen de kids ook een stukje sturen. Een paar dagen later beklimmen we Smith Rock, een prachtige rotsformatie in een groen dal. De kids mogen de wandeling uitkiezen en gaan voor de ‘misery ridge trail’ … eh, weten jullie het zeker? Ja, dat doen ze. Na een warme en steile beklimming is de beloning een prachtig uitzicht (en een snack).

Bij Grants Pass melden we ons voor een wilde vaart over Rogue River; gegarandeerd kleddernat, maar een heerlijk avontuur (voor élke leeftijd). Dan weer zigzaggend richting kust voor Redwood National Park, waar we de sequoia's bewonderen; de kids verbazen zich over de enorme afmetingen.

Dan trekken we zo langzamerhand Californië binnen; we maken een wandeling door Lassen National Park, waar een vlonderpad ons langs prachtig gekleurde rotsen en borrelende mud pots leidt; de kids ontdekken dat zwavel ruikt als rotte eieren. Ze zijn onder de indruk van alle waarschuwingsbordjes voor het zure water in de mud pots. Via Reno (mini Las Vegas) en Lake Tahoe (lekker fietsen!) gaan we richting San Francisco, waar we de camper inleveren en nog een paar dagen verblijven in een hotel vlakbij Union Square. In deze heerlijke stad bewonderen we de Golden Gate Bridge, huiveren we in Alcatraz en lachen we om de ruziënde zeerobben bij Fisherman’s Wharf, waarna we met KLM weer rechtstreeks naar huis vliegen.

Martelle, reisadviseur Beins Travel