Rocky Mountain Explorer

Highlights van de 'Rockies'

1 Aankomst Denver Vlucht

Vandaag kom je aan op de luchthaven van Denver. Je haalt je auto op en rijdt naar het hotel voor je eerste overnachting, tenzij je er voor kiest om per trein naar de stad te gaan en later pas de auto op gaat halen (op de luchthaven).

2 Denver 0 km

Denver is een gezellige stad en leent zich prima om per fiets of te voet op verkenning te gaan. De 16th Street Mall is een autovrije winkelstraat waar shopping liefhebbers hun slag kunnen slaan. Na het shoppen kun je naar Capitol Hill lopen waar het Colorado State Capitol Building een lust voor het oog is. Ook het Coors Field stadium is een opvallende verschijning die tegen het centrum aan ligt, waar de Colorado Rockies hun honkbalwedstrijden afwerken.

3 Denver - Estes Park 152 km

Via Golden, Black Hawk en het minidorpje Nederland rijd je, temidden van de mooie natuur, naar Estes Park dat aan de voet van Rocky Mountain National Park ligt. Black Hawk was in 1859 het centrum van de goldrush in dit gebied, inclusief casino's en bordelen. Het dorpje Nederland ontleent zijn naam aan een Nederlands mijnbouwbedrijf dat de Caribou-mijn had gekocht.

4 Estes Park 0 km

Het verkennen van Rocky Mountain National Park kan met de auto. De Trail Ridge Road is 77 km lang en de hoogste geasfalteerde weg van Amerika. Wanneer je deze route gaat rijden kom je onderweg schitterende vergezichten tegen. Je kunt ook met de Aerial Tramway naar de hooggelegen bergen om daar een mooie wandeltocht te maken.

5 Estes Park - Cheyenne 141 km

's Ochtends rijd je naar Fort Collins. Deze plaats heeft een leuk en gezellig centrum, waarvan de hoofdstraat model stond voor Main Street USA in Disneyland. Voor bierliefhebbers zijn hier zo'n 20 brouwerijen te vinden. Even verderop ligt Cheyenne, een voormalig ruig cowboydorp waar in juni en juli de show van de 'Gunslingers' een belevenis is. In de laatste week van juli is het hier één groot feest tijdens de Frontier Days.

6 Cheyenne - Custer 430 km

Vandaag een lange rit, maar wel met een schitterende tussenstop bij Keystone, waar je Mount Rushmore kunt bekijken. Dit monument bestaat uit graniet gehakte portretten van 4 Amerikaanse presidenten en behoort tot één van de beroemdste 'landmarks' van Amerika. Ook het Crazy Horse Memorial, het grootste sculptuur dat ooit door de mens is gemaakt (maar nog steeds niet af is), kun je op de route bekijken. Daarna rijd je naar Custer.

7 Custer 0 km

In het Custer State Park zijn de meer dan 1300 bizons de baas. Wanneer je met de auto door het park gaat zul je vele bizons, prairiedogs, bighorn schapen en wapitiherten tegenkomen. Je kunt de Needles Highway en de Wildlife Loop Road rijden. Na iedere bocht voltrekt zich een schitterend uitzicht over landschappen met granietrotsen. De routes gaan door tunnels en over de voor dit park typerende pigtail bruggen.

8 Custer - Wall 233 km

Vanuit Custer bereik je in 2 uur Badlands National Park Interior Entrance. Je waant je op een andere planeet! Dit is zó anders dan wat we kennen en is niet te vergelijken met andere landschappen. In dit park zijn al talloze fossielen en overblijfselen van bijvoorbeeld neushoorns en sabeltandtijgers gevonden. Je verlaat het park in noordelijke richting en overnacht in Wall.

9 Wall - Deadwood 149 km

De Goldrush vond plaats in de 19e eeuw en daar vind je in Deadwood nog wel het een en ander van terug. Veel saloons en gokhuizen geven een western sfeer aan dit plaatsje. Deadwood was destijds een wetteloze plaats; moorden waren aan de orde van de dag en bestraffing verliep vaak niet eerlijk. Bekende namen die hier begraven liggen zijn o.a. Wild Bill Hickok en Calamity Jane. Op 20 minuten rijden ligt de plaats Sturgis, waar in augustus een zeer bekend motortreffen plaatsvindt.

10 Deadwood - Sheridan 361 km

Via Devil's Tower, een rots met een grappige legende en bekend van de film 'Close Encounters Of The First Kind' ga je op weg naar Sheridan in Wyoming. Het dorp stelt niet heel veel voor, maar het is een ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan Bighorn National Forest morgen.

11 Sheridan - Cody 236 km

Bighorn National Forest kent 2 scenic routes. Eén daarvan is de Bighorn Scenic Byway, de andere is de Medicine Wheel Passage, waar oude indianenrituelen werden uitgevoerd. Geniet van de ongerepte natuur, en rijd uiteindelijk naar Buffalo Bill City, ofwel Cody.

12 Cody - West Yellowstone 365 km

De Beartooth Pass is de mooiste weg om (via het dorp Red Lodge) Yellowstone in te rijden; de andere weg gaat vanuit Cody rechtstreeks het park in maar wordt als minder indrukwekkend beschouwd. Yellowstone National Park behoort tot één van de mooiste natuurparken van Amerika, misschien wel ter wereld, met een enorme seismische activiteit. Verken dit park door de 8-vormige Loop Road te rijden.

13 West Yellowstone 0 km

Bekijk in Yellowstone National Park zeker de felgekleurde warmwaterbronnen en geisers zoals de 'Old Faithfull' die op een vast tijdstip hete dampen met een enorme kracht de lucht in blaast. Ook de kalkterrassen en 'modderpotten' zijn indrukwekkend.

14 West Yellowstone 0 km

Je hebt nog een extra dag in Yellowstone om de landschappen langs de hele 8-vormige route te bekijken. Het zal je verbazen hoeveel verschillende soorten landschappen in één natuurpark te vinden zijn! Ga zeker kijken bij de Grand Canyon of the Yellowstone en het Norris Geyser Basin.

15 West Yellowstone - Jackson 245 km

Grand Teton National Park betreed je automatisch vanuit Yellowstone. Prachtige bergen en meren liggen klaar om gezien te worden, terwijl je er ook fantastisch kunt wandelen en varen. Jackson ligt net ten zuiden van het park en is een knusse overnachtingsplaats, waarvandaan je mooie boottochten kunt maken op de Snake River.

16 Jackson - Rock Springs 287 km

Rock Springs heeft een centrale ligging met aardig wat keuzes om te gaan bekijken, zoals de White Mountain petrogliefen, de wilde paarden van Pilot Butte en Flaming Gorge Recreational Area.

17 Rock Springs - Steamboat Springs 345 km

De weg naar wintersportplaats Steamboat Springs is erg schilderachtig. Je kunt in de directe omgeving Strawberry Park hot springs en het Yampa River Botanic Park bezoeken. Aan wandelmogelijkheden geen gebrek.

18 Steamboat Springs - Denver 251 km

Voordat je terugkeert in Denver zou je eigenlijk Mount Evans op moeten rijden. Afslaan bij Idaho Springs, entree betalen en je komt tot boven de boomgrens met fantastische vergezichten! Hierna rijd je door naar Denver.

19 Denver 0 km

De laatste dag in Denver stelt je in staat om alles te laten indalen. Ga op deze dag nog lekker op pad in Denver. Kunstliefhebbers kunnen naar het Denver Art Museum, natuurliefhebbers naar de Denver Botanic Gardens, geschiedenisliefhebbers naar het Molly Brown House Museum (museum over de bekendste overlever van de Titanic ramp) en voor de gezelligheid kun je naar Lower downtown en Larimer Square.

20 Vertrek Denver Vlucht

Je levert je auto vandaag weer in en gaat naar de luchthaven. De rondreis zit erop. In het vliegtuig lekker nagenieten van alles wat je hebt meegemaakt!

Inclusief/exclusief:

Maak een afspraak in onze Beleefwinkel voor meer info, aanpassingen in de routes óf kies voor een offerte op maat.

Deze rondreis is natuurlijk ook mogelijk per camper. Neem contact met ons op voor meer informatie, wij helpen je er graag bij! 

Een beleefreis is maatwerk

Je bepaalt zelf waar je meer of minder aan wilt besteden tijdens de reis. Deze reis maak je al vanaf:

Prijs op aanvraag
advies op maat offerte

Beleef 'The Rockies'

Voel je thuis tussen de bergen van 'The Rockies'

Heb je interesse in deze reis of wil je graag meer informatie ontvangen?

 • Altijd maatwerk

  Je maakt jouw unieke reis

 • Persoonlijk advies

  Door gespecialiseerde reisadviseurs

 • Jouw tempo, jouw route

  Wij regelen de rest

 • We zijn er voor je

  Voor, tijdens en na je reis

Nice 2 know