Chicago

Chicago

The Windy City

Chicago is de derde grootste stad van Amerika en echt een stad die je een keer bezocht moet hebben. De stad zit bomvol museums, restaurants, winkels en architectuur. Je kunt je hier uitstekend een aantal dagen vermaken.

De stad ligt aan het immens grote Lake Michigan, wat zorgt voor verkoeling in de zomer. Je kunt bijvoorbeeld wandelen of fietsen over de Chicago Lakefront Trail. Een fiets en wandelgebied langs de hele kustlijn van meer dan 25 kilometer lang. Onderweg zijn er stranden waar je kunt genieten van de skyline van de stad. De skyline is sowieso indrukwekkend, waarbij onder andere de Willis Tower eruit springt. Deze toren was, met zijn 442 meter hoogte (zonder antenne), tot 2012 de hoogste toren van Noord-Amerika. Je hebt een prachtig uitzicht bovenop deze toren over de stad en Lake Michigan.

Chicago is ook een zeer sportieve stad, waarbij er minimaal één team actief is in de grote 5 nationale sporten van Amerika. Voor wedstrijden in honkbal, basketbal, American football, voetbal en ijshockey kun je allemaal kaartjes kopen. Dit zorgt ervoor dat er veel beleving is in de stad en dat de inwoners ook trots zijn op de prestaties van de teams. Het bijwonen van een wedstrijd kunnen wij iedereen aanraden, zelfs als je de spelregels niet helemaal kan volgen.

Eten is ook iets wat in Chicago uitstekend kan. Zo heb je bijvoorbeeld de wereldberoemde deep dish pizza, die oorspronkelijk uit Chicago komt. Deels pizza, deels taart, maar dubbel zo lekker. Je hebt in de stad verschillende restaurants die het aanbieden, maar wij geven als tip Connie’s Pizza in Archer Street. Verder heeft Chicago meer dan 7300 restaurants, waarbij alle smaken van over de hele wereld samenkomen in deze stad.

 • Beleef de stad in zijn volle omvang door het fietsen langs de Chicago Lakefront Trail om te genieten van deze wereldstad aan Lake Michigan.
 • Eet een deep dish pizza bij één van de vele restaurants in de stad.
 • Bezoek een sportwedstrijd van bijvoorbeeld de Chicago Bulls, White Sox, Fire of Blackhawks voor een intense sportbeleving.
Tip!
Mike Krol

Breng in Chicago een bezoek aan het Shedd Aquarium, waar maar liefst 32.500 waterdieren te zien zijn. Van walvissen tot slakken.

Mike Krol
| Amerika specialist
Een beleefreis is maatwerk

Je bepaalt zelf waar je meer of minder aan wilt besteden tijdens de reis. Deze reis maak je al vanaf:

Prijs op aanvraag
advies op maat offerte

Volg 'The Mother Road'

Van Chicago naar Los Angeles of andersom

Heb je interesse in deze reis of wil je graag meer informatie ontvangen?

 • Altijd maatwerk

  Je maakt jouw unieke reis

 • Persoonlijk advies

  Door gespecialiseerde reisadviseurs

 • Jouw tempo, jouw route

  Wij regelen de rest

 • We zijn er voor je

  Voor, tijdens en na je reis

Nice 2 know