Get your kicks on Route 66

Van LA naar Chicago - Slow Down

1 Aankomst Los Angeles Vlucht

Je komt vandaag aan op de luchthaven van Los Angeles. Je haalt de huurauto op. Je rijdt naar het eerste hotel van de reis. Het hotel ligt in de wijk Santa Monica. Hier doe je de eerste ervaringen op van Los Angeles en Californië.

2 Los Angeles 0 km

Je bezoekt vandaag het beginpunt van de Route 66, de Santa Monica Pier, wat oorspronkelijk het eindpunt is van de route dwars voor Amerika. Bezoek verder op deze dag nog één van de andere beroemde wijken van Los Angeles zoals Hollywood of Beverly Hills.

3 Los Angeles - Needles 416 km

Je rijdt vandaag naar Needles, wat op de grens tussen Californië en Arizona ligt. Zorg ervoor dat je in Los Angeles nog een stop maakt in Pasadena, waar je nog veel Route 66 invloeden terugziet in het straatbeeld. Je komt ook op deze dag langs de Mojave woestijn waar je kennis maakt met het brandende klimaat van het binnenland van Zuid-Californië.

4 Needles - Las Vegas 237 km

Je vervolgt de weg over de Route 66 naar Kingman langs de historische route die Oatman passeert. Vanaf daar rijd je verder naar de entertainmenthoofdstad van Amerika, Las Vegas! Bezoek bij binnenkomst in de stad het bruisende gedeelte van de stad met onder andere de Fremont Street Experience. Deze overdekte straat heeft een dak bestaande uit miljoenen ledlampjes. Je kijkt je ogen uit!

5 Las Vegas 0 km

Een volle dag in Vegas om te doen waar je zin in hebt! Er zijn zo veel mogelijkheden om leuke dingen in en om Las Vegas te doen. Denk alleen al eens aan de Strip, waar talloze nagebouwde iconische bouwwerken zijn neergezet als thema voor een hotel. Denk aan de twee enorme outletcenters, aan de Fashion Show Mall midden op de Strip. Denk aan de vele shows die je hier kunt bezoeken. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos.

6 Las Vegas - Kingman 173 km

Je keert weer terug naar de Route 66. Onderweg heb je nog de mogelijkheid om te stoppen bij de Hoover Dam. De gigantische dam die onder meer als elektriciteitscentrale voor Las Vegas is gebouwd. Je komt weer terug in Kingman. Het plaatsje is nauw verbonden met de Route 66, hier zijn ook veel bezienswaardigheden te vinden die doen terugdenken aan de jaren 50 en 60.

7 Kingman - Flagstaff 239 km

Je rijdt vandaag over een populair stuk van de Route 66. Je kunt ervoor kiezen om de Grand Canyon te bezoeken, die op 2,5 uur rijden van Kingman ligt. Ook kun je op dit deel van de route een deel van de oude Route 66 rijden die door een gebied gaat wat zeer de moeite waard is. Het eindpunt van vandaag is Flagstaff.

8 Flagstaff - Albuquerque 521 km

Vanuit Flagstaff gaat de reis verder naar Albuquerque in New Mexico. Deze weg is een genot om te rijden en te genieten van het landschap. Een stop bij het Petrified Forest National Park is een must. Dit park heeft versteende bomen die miljoenen jaren oud zijn. Er zijn hier ook veel ontdekkingen gedaan over de prehistorie. Een bezoek aan het bezoekerscentrum is zeker de moeite waard.

9 Albuquerque 0 km

Vandaag heb je tijd om Albuquerque te ontdekken. Een hoogtepunt van deze woestijnstad is de Sandia Peak Aerial Tramway. Deze kabelbaan brengt je naar een hoogte van meer dan 3100 meter en het uitzicht is spectaculair! En andere unieke manier om de omgeving in je op te nemen is door het maken van een ballonvaart over de stad en door het aangrenzende herbergzame gebied.

10 Albuquerque - Amarillo 467 km

Vandaag een behoorlijke afstand om te rijden. Toch geven we als aanrader om een kleine omweg te maken vanuit Albuquerque naar de hoofdstad van de staat New Mexico, Santa Fe. Er zijn veel gebouwen gemaakt van 'adobe', dat is in de zon gebakken klei. Ook is hier de oudste kerk van Amerika te zien, die al stamt uit de 17e eeuw. Eindbestemming vandaag is het plaatsje Amarillo in, alweer de vierde staat van de reis, Texas. Onderweg kom je het officiële halfwegpunt van de Route 66 tegen in Adrian.

11 Amarillo - Oklahoma City 423 km

Vandaag rijd je naar de staat Oklahoma. De overgang van woestijngebied naar een meer landelijke uitstraling is op deze dag goed merkbaar. Je kunt op deze route ervoor kiezen om de originele Route 66 te volgen of de naastgelegen nieuwe snelweg (Interstate 40). De historische route staat hier goed aangegeven.

12 Oklahoma City - Joplin 361 km

Je rijdt vandaag door naar Joplin in Missouri. Maak onderweg zeker een stop net buiten Oklahoma City bij POPS. Dit restaurant heeft maar liefst 700 verschillende frisdranken op de kaart staan. Er zit vast een frisdrank naar jouw smaak bij!

13 Joplin - Springfield (Missouri) 123 km

Een korte rit vandaag naar Springfield. Het is aan te raden om deze dag een korte omweg te maken en niet in een directe lijn de Route 66 te volgen. Maak vanaf Joplin een zuidoostelijke route richting het bosrijke gebied van de Ozarks. Hier kun je uitstekend wandelen of verschillende andere activiteiten plannen. Onder andere is hier een groot museum over de Titanic, in een replica van de originele Titanic.

14 Springfield (Missouri) - St. Louis 348 km

Je rijdt vandaag naar St. Louis, The Gateway City. De route richting St. Louis is ontzettend groen. Je rijdt door veel bosgebieden. Ook kom je door leuke, kleine plaatsjes waar je de ouderwetse tankstations tegenkomt. Dit is het hart van de Route 66 en dat merk je aan alles. Typisch Amerikaanse diners en parkeerplaatsen vol pick-ups.

15 St. Louis 0 km

Op deze dag neem je rustig de tijd om St. Louis te ontdekken. Het monument van de stad is uiteraard de 'Gateway Arch'. Deze boog is een monument voor de westelijke uitbreiding van de Verenigde Staten. Je kunt naar het topje van deze boog, waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad en de Mississippi rivier die door St. Louis stroomt.

16 St. Louis - Springfield (Illinois) 156 km

Er staat vandaag een korte rit op het programma naar Springfield, deze keer in de staat Illinois, maar deze zit wel vol Route 66 bezienswaardigheden. Zo is er bijvoorbeeld bij Auburn een authentieke weg van bakstenen te vinden. Springfield was de woonplaats van oud president Lincoln voordat hij president van Amerika werd. Bezoek zijn voormalige woning, die nu is omgebouwd tot museum.

17 Springfield (Illinois) - Chicago 327 km

Je komt vandaag aan in wereldstad Chicago. De stad die wordt gezien als het officiele beginpunt van de Route 66 is voor jou het eindpunt van een reis van meer dan 3400 kilometer. Je levert je auto in en gaat naar het hotel om in te checken. Je hebt deze avond nog om de stad te verkennen.

18 Chicago 0 km

Deze dag staat volledig in het teken van de 'Windy City', Chicago. Je kunt een cruise maken over de Chicago rivier en de prachtige skyline bewonderen. Je kunt ook vandaag gebruiken om Chicago van bovenaf te bekijken vanaf de Willis Tower. Sluit de dag af met een etentje bij één van de vele pizzarestaurants in de stad. De deep-dish pizza's zijn een lokale aanrader!

19 Vertrek Chicago Vlucht

Je gaat naar de luchthaven. De rondreis zit erop. In het vliegtuig lekker nagenieten van alles wat je hebt meegemaakt!

Inclusief/exclusief:

Maak een afspraak in onze Beleefwinkel voor meer info, aanpassingen in de routes óf kies voor een offerte op maat.

Deze rondreis is natuurlijk ook mogelijk per camper. Neem contact met ons op voor meer informatie, wij helpen je er graag bij! 

Een beleefreis is maatwerk

Je bepaalt zelf waar je meer of minder aan wilt besteden tijdens de reis. Deze reis maak je al vanaf:

Prijs op aanvraag
advies op maat offerte

Volg 'The Mother Road'

Van Chicago naar Los Angeles of andersom

Heb je interesse in deze reis of wil je graag meer informatie ontvangen?

 • Altijd maatwerk

  Je maakt jouw unieke reis

 • Persoonlijk advies

  Door gespecialiseerde reisadviseurs

 • Jouw tempo, jouw route

  Wij regelen de rest

 • We zijn er voor je

  Voor, tijdens en na je reis

Nice 2 know