Ontdek Oregon - Noord West Amerika

De hoogtepunten van Oregon

1 Aankomst Portland Vlucht

Vandaag kom je aan op de luchthaven van Portland. Je haalt de auto op en rijdt naar je hotel voor de eerste overnachting. Even bijkomen van de vlucht, voordat je aan deze fantastische reis gaat beginnen.

2 Portland - Astoria 156 km

De eerste reisdag breng je een bezoek aan Astoria. Als je via een mooie route wilt rijden kun je via de indrukwekkende Mount St. Helens gaan. Astoria is een sfeervolle havenstad die soms wat Scandinavisch aandoet. De stad is gelegen aan de Colombia River in een bosrijke omgeving. Maak een ritje met de oude riverfront trolley langs alle bezienswaardigheden van de stad of bezoek Fort Astoria. Ga ‘s avonds lekker een hapje eten in het centrum met zijn Victoriaanse huizen en geniet van de gezellige authentieke sfeer.

3 Astoria - Newport 214 km

Je vervolgt je tocht langs de indrukwekkende kustlijn naar het plaatsje Newport. Onderweg een aantal hele mooie stops, onder andere: Ecola State park, Cannon beach en Cape Meares State Park bij Tillamook. Langs de kust zijn ook een aantal gave vuurtorens te bewonderen.

4 Newport 0 km

Vandaag een dagje Newport. Een knusse, gezellige badplaats. Je kunt hier lekker een dag relaxen of bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Newport Coast Aquarium (hier heeft de de orca uit “Free Willy” een paar jaar geleefd voordat hij weer in het wild werd uitgezet). Walvis spotten behoort hier ook zeker tot de mogelijkheden, een onvergetelijke ervaring !

5 Newport - Coos Bay 158 km

Er staat weer een hele mooie route op het programma, zuidwaarts de kustlijn volgend naar Coos Bay. Je komt langs Cape Perpetua, de Heceta Lighthouse (men zegt de mooiste vuurtoren van Oregon), de Sea Lion caves en the Oregon Sand Dunes National Recreation area. Hier kun je met speciale buggy’s door de duinen crossen. In de loop van de dag kom je aan in Coos Bay waar je in de avond lekker kunt genieten van een heerlijke maaltijd in een van de vele restaurants.

6 Coos Bay - Crater Lake 294 km

De rit van vandaag gaat vanuit de kust naar het prachtige Crater Lake, het diepste meer van Amerika. De route gaat via het historische Scottsburg naar Elkton waar een bezoekje aan een van de wineries mogelijk is. Daarna door naar Crater Lake via Diamond Lake. In de loop van de dag kom je aan bij het meer.

7 Crater Lake 0 km

Vandaag een hele dag bij dit schitterende heldere kratermeer. Het meer is gelegen in een oude vulkaankrater. Er zijn verschillende manieren om de omgeving te verkennen. Mocht je niet teveel willen wandelen, maar toch van de uitzichten willen genieten dan is het mogelijk om in de warmere maanden rondom het meer te rijden over de 53 km lange Rim Drive (vanaf juli t/m september). In de koudere maanden is alleen de zuidkant geopend ivm sneeuwval.

8 Crater Lake - Bend 165 km

Het is een 2,5 uur rijden naar de plaats Bend via een mooie bosrijke omgeving. Bend is bij uitstek de uitvalsbasis voor outdoor activiteiten in de omgeving Bend zelf is een gezellige plaats, omringd door bergen, gelegen aan de Deschutes rivier. Mocht je na je outdoor activiteiten even ontspanning zoeken, drink een biertje in een van de vele bierbrouwerijtjes die Bend rijk is. In Bend downtown is het goed toeven, lekker eten in een van de vele restaurantjes.

9 Bend 0 km

Heerlijk wandelen, klimmen of mountainbiken....er zijn zoveel activiteiten mogelijk in deze mooie omgeving. Voor deze activiteiten is Smith Rock state park een hele mooie plek. Hiernaast is een bezoek aan het indrukwekkende vulkanische gebied van Newberry National Volcanic Monument eigenlijk wel een must. Ga naar Lava Butte, een slapende vulkaan die 7000 jaar geleden voor het laatst uitbarstte. Het is mogelijk een wandeling te maken op de caldera met prachtig uitzicht over de lavastromen en het landschap. Leuk feitje: astronauten hebben hier getraind om op de maan te lopen. Ook een bezoek aan Lava Cave zeker de moeite waard; een grot volledig gevormd door de lava stromen.

10 Bend - John Day Fossil Beds 244 km

We raden je aan vandaag vroeg te vertrekken richting John Day Fossil Beds National Monument. Het park bestaat uit drie verschillende delen : Sheep Rock, Painted Hills en Clarno. Het park is een must see voor liefhebbers van geologie en paleontologie, er zijn hier namelijk veel fossielen gevonden van dieren waar je nog nooit hebt gehoord. In dit gebied kun je goed zien hoe het landschap is veranderd in de loop van de tijd, de rotsen en bergen hebben veel verschillende kleuren en lagen. Vandaag bezichtig je Sheep Rock en Painted Hills. John Day Fossil Beds National Monument is echt een verborgen juweel in Oregon en een van de hoogtepunten tijdens deze reis.

11 John Day Fossil Beds - Warm Springs 257 km

In de ochtend ga je richting Warm Springs en breng je een bezoek aan het derde deel van de Fossil Beds: Clarno. In dit deel zijn de meest echte fossielen nog te bezichtigen in de rotsen. Echt indrukwekkend. Je vervolgt je weg richting Warm Springs dat midden in een reservaat ligt waar nog traditionele native american stammen wonen: de Wasco, de Tenino en de Northern Paiute. Er is een prachtig museum dat een goed beeld geeft van de manier van leven en geschiedenis van deze stammen.

12 Warm Springs - Mount Hood 114 km

Lekker rusit opstarten vandaag. Een korte rit door een mooi gebied richting Mount Hood, het hoogste punt van de staat Oregon. Mount Hood is vrijwel altijd bedekt met sneeuw en daardoor ook ideaal voor wintersport. In de zomermaanden perfect voor hiken, klimmen, kanoën en vissen.

13 Mount Hood 0 km

Omdat je vandaag heerlijk een dag hebt zonder reiskilometers, heb je alle vrijheid om zelf te bedenken wat je wenst te gaan doen. Dagje relaxen bij de lodge of toch een kano huren, alles kan. Misschien heb je zin om de bergen in te gaan met de Magic Mile Chair Lift die je in 30 minuten naar 2134 meter hoogte brengt. Je kunt vanaf daar weer met de lift naar beneden of naar beneden wandelen wat zo’n 2 uur in beslag zal nemen.

14 Mount Hood - Portland 123 km

Vroeg op pad vandaag om via een schitterende route de gezellige stad Portland te bereiken. De route gaat vanuit Mount Hood richting The Dalles, dan over de Historic Columbia River Highway (waar je de Columbia river volgt) naar Portland. Onderweg een oude stuwdam en talloze fantastische watervallen, onder andere: Bridal Veil Falls, Horsetail Falls en natuurlijk de Multnomah Falls. Het eindpunt van deze mooie route is Portland. Je zal je al snel thuis voelen in de stad die bekend staat als hip en sfeervol met veel unieke vintage winkeltjes, gezellige koffietentjes en fijne restaurants. Leuke bijkomstigheid is dat het shoppen tax free is !

15 Portland 0 km

Door de hele stad zijn fietspaden aangelegd zodat je per fiets prima de stad kunt verkennen. Bezoek een van de micro bierbrouwerijtjes of urban wineries en eet onderweg een lekker hapje van een van de vele foodtrucks die de stad rijk is. In de zomer is een bezoek aan de rose garden met zijn prachtige rozen een must.

16 Vertrek Portland Vlucht

Je levert je auto vandaag weer in en gaat naar de luchthaven. De rondreis zit erop. In het vliegtuig lekker nagenieten van alles wat je hebt meegemaakt!

Inclusief/exclusief:

Maak een afspraak in onze Beleefwinkel voor meer info, aanpassingen in de routes óf kies voor een offerte op maat.

Deze rondreis is natuurlijk ook mogelijk per camper. Neem contact met ons op voor meer informatie, wij helpen je er graag bij! 

Een beleefreis is maatwerk

Je bepaalt zelf waar je meer of minder aan wilt besteden tijdens de reis. Deze reis maak je al vanaf:

Prijs op aanvraag
advies op maat offerte

Volg dezelfde route als in Wie Is De Mol!

Op zoek naar natuurwonderen

Heb je interesse in deze reis of wil je graag meer informatie ontvangen?

 • Altijd maatwerk

  Je maakt jouw unieke reis

 • Persoonlijk advies

  Door gespecialiseerde reisadviseurs

 • Jouw tempo, jouw route

  Wij regelen de rest

 • We zijn er voor je

  Voor, tijdens en na je reis

Nice 2 know