Natural Highlights - West Amerika

Natural Highlights

1 Aankomst Phoenix Vlucht

Vandaag kom je aan op de luchthaven van Phoenix. Je haalt je auto op en rijdt naar je hotel in Scottsdale voor je eerste overnachting.

2 Scottsdale - Grand Canyon 360 km

Je begint vandaag met een rit door het prachtige Sedona Park met een veel rotsformaties. Cathedral Rock is de bekendste en van de meest gefotografeerde bezienswaardigheden in Arizona. Reis je met kinderen, maak dan een stop bij Slide Rock State Park waar je een natuurlijke glijbaan vindt! Voordat je bij de Grand Canyon aankomt, passeer je eerst nog Flagstaff dat gelegen is aan de wereldberoemde Route 66. Eindpunt van vandaag is de Grand Canyon. Rijd direct naar het het Visitor Center en werp een eerste blik in de diepe canyon.

3 Grand Canyon - Page 175 km

Misschien staat er in de ochtend een helikopter op het programma; wij regelen het graag voor je! Het is ook mogelijk een fiets te huren, we vertellen je er graag meer over. Bij vertrek richting Page rijd je oostwaarts richting de uitgang van het park, maar uiteraard wil je eerst de indrukwekkende Grand Canyon optimaal beleven. Op de route langs de rand (rim) van de canyon zijn diverse stoppunten die je een telkens een ander, maar steeds een fantastisch uitzicht bieden. Na dat je het park verlaten hebt moet je echt een korte stop maken bij Little Colorado River Overlook. Hier kijk je loodrecht in een canyon, het is duizelingwekkend. Net buiten Page ligt Horseshoe Bend Overlook; op dit punt maakt de woeste Colorado rivier een bocht van 270 graden en dit lijkt op een hoefijzer. Beleef hier de zonsondergang, een mooiere locatie is bijna ondenkbaar.

4 Page - Monument Valley 196 km

Wie ooit westernfilms heeft gezien zal het landschap van Monument Valley absoluut herkennen. Grote bijzonder gevormde rotspartijen in een woestijnachtig gebied, ontstaan door erosie. De Valley Drive, een onverharde weg, leidt langs deze zogenaamde ‘Buttes’ die elk afzonderlijk een spirituele betekenis hebben voor de indianen. De zonsondergang, maar zeker ook de zonsopkomst morgenvroeg, zijn onvergetelijk in dit gebied. Logeer in een accommodatie aan de rand van de vallei, volledig geëxploiteerd door Navajo indianen.

5 Monument Valley - Moab 238 km

Nadat je genoten hebt van een prachtige zonsopkomst in Monument Valley gaat de route vandaag in noordelijke richting. We raden je aan om vroeg op pad te gaan. Zo heb je nagenoeg een gehele dag om het prachtige Arches National Park te bezoeken. De ingang is op slechts 7 kilometer buiten Moab gelegen. Het landschap, gevormd door massieve rotspartijen en bogen in alle soorten en maten, oogt als dat van een andere planeet. Ook hier is de zonsondergang populair, met name bij Delicate Arch. De mooiste bogen zijn bereikbaar door een korte of langere wandeling.

6 Moab 0 km

Deze dag besteed je aan het bezoeken van een ander bijzonder park, Canyonlands NP. Velen vinden dit park zelfs nog mooier dan de Grand Canyon. Het is een enorm gebied waarbij je prachtige vergezichten hebt over Island in the Sky, waar de Mesa Arch een aanrader is om bij zonsopkomst te bezoeken. Bewonder The Needles, rechtopstaande gekleurde rotspilaren. Rijdend door dit gebied voel je je klein tussen deze rotsformaties. Ook kun je in dit park uitstekend mountainbiken en raften.

7 Moab - Salt Lake City 376 km

Salt Lake City, de hoofdstad van Utah met een rijke architectuur, werd in 1847 opgericht door Mormonen. Centraal ligt Temple Square met een aantal markante gebouwen, en langs South Temple Street zie je nog steeds huizen uit de 19e en begin 20e eeuw. In 2002 was de stad samen met Park City toneel van vele sporten tijdens de Olympische winterspelen.

8 Salt Lake City - West Yellowstone 515 km

Vandaag kom je aan in West Yellowstone. Deze plaats werd gesticht toen de Oregon Shortline Railroad aangelegd werd bij de westgrens van Yellowstone National Park. Voor het verkennen van Yellowstone ligt dit dorp strategisch tussen de twee hoofdroutes in. Een achtvormige loop van wel 229 kilometer zorgt ervoor dat je langs alle unieke geologische verschijnselen rijdt.

9 West Yellowstone 0 km

Genoemd naar de gele rivierklei in de Yellowstone River werd Yellowstone in 1872 uitgeroepen tot het eerste Nationale Park ter wereld. Het park ligt bovenop een grote vulkaan, en dat veroorzaakte de aanwezigheid van stoompotten, modderpotten, geisers en heetwaterbronnen. De bekendste geiser is de Old Faithful, die op redelijk vaste tijden verhit water uitstoot.

10 West Yellowstone 0 km

Vlakbij de noordelijke ingang van het park vind je de Mammoth Hot Springs. Het warme water voert calciumcarbonaat uit de bodem mee, dat, eenmaal afgekoeld, stolt tot kalksteen, met kalksteenterrassen tot gevolg. Het park heeft bijzonder veel verschillende bezienswaardigheden. De modderpotten met hun penetrante zwavelgeur, de in totaal meer dan 25 geisers en natuurlijk veel wilde dieren, zoals grizzlyberen, herten, bizons, elanden, coyotes en bighornschapen.

11 West Yellowstone - Jackson Hole 204 km

Vanuit Yellowstone rijd je in zuidelijke richting automatisch het Grand Teton National Park in. Het herbergt prachtige berglandschappen en een grote diversiteit aan wilde dieren. Vele meren met prachtige, kalenderachtige tafereeltjes brengen je uiteindelijk in Jackson, een kleine plaats in de bergen aan de Snake River, dat grenst aan het Grand Teton National Park.

12 Jackson Hole - Vernal 458 km

Vernal staat vooral bekend om het Dinosaur National Monument en de vele fossielen van dinosauriërs die hier gevonden zijn. Ook vind je hier vele rotstekeningen, gemaakt door de Fremont-indianen. Je kunt hier in de buurt heerlijk wandelen en fietsen maar ook raften is hier een populaire bezigheid. De Flaming Gorge Recreation Area staat vooral bekend om haar wateractiviteiten.

13 Vernal - Bryce Canyon 493 km

In Bryce Canyon Park bewonder je de ‘hoodoos’, fantastische en kleurrijk gevormde rotsen die in een ruime vallei met bomen en bogen voor bijzondere plaatjes zorgen. In dit park zijn ruim voldoende trails voor de wandelaars; er zijn mogelijkheden om een rit per paard te maken, maar het gros van de bezoekers gebruikt de auto- en tevens busroute om via de stops een mooi uitzicht te verkrijgen. Zorg er wel voor dat je begint bij het eindpunt van de route, Rainbow Point, zodat alle stopplaatsen aan de goede kant van de weg liggen.

14 Bryce Canyon 0 km

Eigenlijk is Bryce geen canyon, maar een vallei. Er zijn veel wandelroutes te vinden. Een van de meest populaire routes is de Navajo Loop Trail, die aan de rand van het amfitheater bij Sunset Point begint. De weg loopt zigzaggend naar beneden en gaat iets verderop weer omhoog. Ongeveer 9 km buiten het park ligt Mossy Cave. Hier loop je in ca. 1,5 km naar een grot waar vele mossoorten gedijen vanwege koelte en schaduw. Daar vlakbij ligt een mooie waterval die zijn water doneert aan een schilderachtig riviertje.

15 Bryce Canyon - Las Vegas 420 km

De tijd vliegt en er komt nog zoveel meer om van te gaan genieten!! Vandaag kun je ervoor kiezen om de route wat uit te breiden en op weg naar Las Vegas een bezoek aan het minder bekende, maar zeer mooie Valley of Fire Statepark te brengen. Vreemde zandsteenformaties met gekleurde structuren van kalksteen, versteende bomen en rotstekeningen die in een heel ver verleden hier zijn aangebracht. Voordat je in ‘Sin City’ aankomt zie je de bruisende miljoenenstad opduiken vanuit de woestijn, een heel bijzondere gewaarwording. De stad van gokken, shows, glitter en glamour!!

16 Las Vegas 0 km

Je kunt zelf de gewenste invulling geven aan je verblijf in Las Vegas. Zo kun je in Las Vegas natuurlijk uitstekend gokken. Daarnaast kun je er ook prima eten, winkelen en een show bezoeken. Maar je kunt ook schieten op een echte shooting range, gaan racen op de Las Vegas Motor Speedway met bijvoorbeeld een Lamborgini of Ferrari. Maak een helikoptervlucht boven Las Vegas, breng een bezoek aan Fremont Street. Kortom, de mogelijkheden in Las Vegas zijn ongekend. En ‘what happens in Vegas stays in Vegas’.

17 Vertrek Las Vegas Vlucht

Je levert je auto vandaag weer in en gaat naar de luchthaven. De rondreis zit erop. In het vliegtuig lekker nagenieten van alles wat je hebt meegemaakt!

Inclusief/exclusief:

Maak een afspraak in onze Beleefwinkel voor meer info, aanpassingen in de routes óf kies voor een offerte op maat.

Deze rondreis is natuurlijk ook mogelijk per camper. Neem contact met ons op voor meer informatie, wij helpen je er graag bij! 

Ontdek de mooiste Nationale Parken

Kom tot rust en ontdek de mooiste stukjes natuur

Heb je interesse in deze reis of wil je graag meer informatie ontvangen?

 • Altijd maatwerk

  Je maakt jouw unieke reis

 • Persoonlijk advies

  Door gespecialiseerde reisadviseurs

 • Jouw tempo, jouw route

  Wij regelen de rest

 • We zijn er voor je

  Voor, tijdens en na je reis

Nice 2 know