Valley of Fire, een mooie verrassing

Valley of Fire, een mooie verrassing

Valley of Fire, een mooie verrassing

Op 31 August 2016.

Tijdens een studiereis door West-Amerika heb ik het Valley of Fire State park bezocht. Dit was een aangename eerste ontmoeting voor mij!

Valley of Fire is het oudste en grootste staats park in Nevada. Het Elephant Rock Park wordt gerund door vrijwilligers en je kan hier kamperen, picknicken en er kunnen photoshoots gehouden worden. Dit laatste is vooral populair voor trouwfoto’s. Dit is zo gek nog niet, want de rode zandsteen formaties zijn zo gevormd en gekleurd, dat het bij zonsopkomst en zonsondergang net lijkt of deze in brand staan. Andere belangrijke rotsformaties zijn van kalksteen, leisteen en conglomeraat. Een aantal interessante rotsformaties die in Valley of Fire te vinden zijn, zijn: de Arch Rock, de Elephant Rock en de Seven sisters.

De rode zandsteen formaties zijn gedurende 150 miljoen jaar zo gevormd. In deze periode leefde nog de dinosaurussen en van 300 v.C tot 1150 n.C. werd het Anasazi volk hier gespot. Zij hielden hier ceremonies en jaagden om voedsel te verzamelen. Door gebrek aan water is het volk hier weggegaan. Wel lieten ze verschillende kunstwerken op de rotsen achter die nu nog te zien zijn.

Naast de muurtekeningen heeft de Valley of Fire nog meer te bieden. Verschillende struiken als de ‘creosote’ struik, de ‘burro’ struik en de ‘brittle’ struik groeien op deze droge warme plek. Ook de cactussen maken het park wat groener. Vooral in de lente is het park een bezoek waard wanneer alles in bloei staat in diverse kleuren.

Er is veel ‘wildlife’ te zien in het park. De meeste dieren zijn nachtdieren. Te zien zijn verschillende soorten hagedissen en slangen, maar ook coyotes, lynxen, vossen, stinkdieren, jackrabbit (red. hazen), woestijnschildpadden en antilopen. Overdag is er kans om de dikhoornschaap te zien.


Wist je dat:

  • Het park het gehele jaar open is en gratis toegankelijk is
  • Valley of Fire wel 35.000 hectare groot is!
  • Valley of Fire het eerste state park van Nevada is
  • In de winter het er ongeveer 23 graden en in de zomer het 37/38 graden kan zijn. In de lente is het park op zijn best; alles staat in bloei en de temperatuur is aangenaam om wandelingen te maken
  • Het park een bezoekerscentrum heeft voor informatie over het park en de diverse activiteiten.

Valley of Fire State park was een mooie ervaring! Buiten de mooie rotsformaties en de natuur, vind ik het vrijwilligers aspect van het park erg bewonderend. Bij binnenkomst vragen vrijwilligers om $ 10,- in een envelop te doen en toen ik het park verliet, keken ze niet naar de inhoud van de envelop. Alles gaat op vertrouwen wat het park nog mooier maakt.

Irma
Reisspecialist Beleef Reizen