Top 10 Nationale Parken

Top 10 Nationale Parken

Top 10 Nationale Parken

Op 27 December 2017.

Voor velen zijn de nationale parken dé belangrijkste reden om te reizen naar West Amerika. En dat is niet voor niets, want ze behoren tot de mooiste nationale parken ter wereld. Elk nationaal park in West Amerika heeft haar eigen verhaal en bijzondere kenmerken. Wij hebben 10 natuurwonderen voor jou geselecteerd!  

1. Yellowstone NP De vele spuitende geisers vliegen je om de oren in dit nationale park! Bij een bezoek aan dit park krijg je het gevoel alsof terug in de oertijd bent gegaan. Enorme watervallen, indrukwekkende geisers en zwavelmeren wisselen elkaar af. Het hoogtepunt van Yellowstone is de ´Old Faithfull´. Een geiser, die op vaste tijdstippen, water uitspuwt dat tientallen meters de hoogte in gaat.

2. Grand Canyon Het bekendste en drukst bezochte nationale park van West Amerika; de Grand Canyon. De schitterende kleuren en grillige vormen van de gesteentes van deze 450 kilometer lange kloof zijn bijzonder indrukwekkend. Voor de ultieme beleving van deze kloof raden wij je een helikoptervlucht aan!

3. Yosemite NP Dit park kenmerkt zich door de diversiteit die het te bieden heeft. Yosemite is als het ware één grote vallei met bergen, watervallen, bergbossen, gletsjers en rivieren. De hoogtepunten van dit park zijn de El Capitan rots, de Half Dome rots, de Yosemite Falls en de Bridalveil watervallen. Geniet van al deze natuurpracht in een heerlijke, serene rust!

4. Bryce Canyon Een park wat minder bekend is dan de Grand Canyon, maar zeker niet minder mooi! Deze canyon valt vooral op door de ‘hoodoos’. Dit zijn de dunne gespleten rotspunten die ontstaan zijn door erosie. Wat deze canyon nog bijzonderder maakt, is dat het gesteente van deze rotsen constant veranderd door de wisselende weersomstandigheden. Bovendien is het park erg goed bereikbaar, zo kan je te voet, per paard en zelf met je huurauto per park verkennen.

5. Sequoia NP Hét park van de beroemdste bomen van Amerika; de reuzensequoia bomen! Bovendien is het Sequoia National Park de thuisbasis van de grootste boom ter wereld, genaamd de ‘General Sherman’. Eenmaal oog in oog met deze reusachtige boom zal je een nederig gevoel ondervinden.

6. Arches NP Dit park ligt in een woestijnachtige omgeving met rotsformaties in de vorm van bogen. Vanaf verschillende uitzichtpunten heb je een spectaculair uitzicht over het park, vooral tijdens zonsondergang.

7. Zion NP Op drie uur rijden van Las Vegas ligt Zion NP, een park voor echte avonturiers! Door het hele nationale park kun je hiking trails maken. Abseilen, klimmen, zwemmen; avontuurlijk aangelegde mensen genieten er met volle teugen van! Vergeet ook zeker niet te genieten onderweg van de tafelbergen, bijzondere rotsformaties en groene bossen.

8. Death Valley Een van de nieuwste nationale parken van Amerika. Ondanks de onaantrekkelijke naam van dit park beschikt het over een indrukwekkend landschap. Door het hete en droge klimaat van dit park is er een bijzonder landschap ontstaan. Tussen de canyons, de hoge zandduinen en de zoutwatermeren liggen nog enkele spookstadjes verscholen zoals bijvoorbeeld Rhyolite.

9. Monument Valley Ervaar het gevoel van een westernfilm met een bezoek aan Monument Valley. De steile roestbruine rotspartijen staan symbool voor West Amerika. Met een 4WD is het mogelijk om tussen dit robuuste landschap door te crossen. Naast de bijzondere natuur hebben hier ook bijzondere bewoners geleefd, namelijk de Navajo indianen. Er zijn op sommige plekken nog rotstekeningen te bewonderen van de Navajo indianen

10. Joshua Tree NP Nabij de stad Palm Springs ligt Joshua Tree NP. Ondanks de enorme tempraturen die hier kunnen oplopen, dankt dit park haar naam aan de Joshua Trees. De hoogtepunten van dit park zijn de Hidden Valley, Skull Rock en de Cholla Cactus Garden.

Ben jij nieuwsgierig geworden naar onze voorbeeldreizen boordevol nationale parken? Bekijk onze Natural Highlights troutes alvast