Het Wilde Westen in Monument Valley

Het Wilde Westen in Monument Valley

Het Wilde Westen in Monument Valley

Op 08 November 2019.

Monument Valley behoort tot één van de meest beroemde landschappen van Amerika. De droge vlaktes met de roodbruine rotspilaren staan symbool voor de natuurpracht die in het westen van Amerika te vinden is. Wanneer je googled naar afbeeldingen van Monument Valley zul je veelal dezelfde foto tegenkomen. Het uitzicht op de rotsformaties West Mitten, East Mitten en Merrick Butte springen het meest in het oog en zijn ronduit indrukwekkend toe noemen. De drie rotsformaties liggen dicht bij elkaar in de buurt en hebben in de loop der jaren bijzondere vormen aangenomen door erosie.

Er zijn twee manieren om Monument Valley te bezoeken: zelf op avontuur met je huurauto of op pad met een Navajo indiaan. Wanneer je er voor kiest om zelf Monument Valley te ontdekken raden wij je aan om de autoroute Valley Drive te rijden. De route doorkruist het woestijnlandschap en brengt je langs mooiste uitzichtpunten op de roodbruine rotsformaties. De Valley Drive is 27 kilometer lang en gaat deels over verharde wegen en deels over zandwegen. Met de Valley Drive kun je Monument Valley op je eigen tempo verkennen en tussenstops maken op punten om de meest schitterende foto’s te maken. Kies je liever voor de tweede optie, om samen met een Navajo indiaan op pad te gaan, dan zijn er tal van mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld te voet, te paard of per 4WD worden rondgeleid door een Navajo indiaan. De Navajo indiaan fungeert als gids en laat je plekken zien waar normaal gesproken geen enkele andere toerist komt, en dat is echt een groot voordeel!    

Tot slot heb ik twee tips voor je. Plan je bezoek aan Monument Valley op het juiste moment van de dag. De rotsformaties zijn namelijk nóg veel mooier bij zonsondergang. Wanneer de zon langzaam achter de horizon verdwijnt kleuren de gesteentes van de rotsen in veel kleuren bruin/rood/oranje. Echt een waar kleurenfestijn! De tweede tip is om het Visitor Centre van Monument Valley te bezoeken. Ik snap dat je graag zo snel mogelijk de hoogtepunten van het park wilt zien, maar in het Visitor Centre kom je meer te weten over de geschiedenis van Monument Valley. Met deze informatie in je achterhoofd zullen de landschappen extra veel indruk maken. Je vindt hier namelijk tentoonstellingen over de geologie en hoe de oorspronkelijke bewoners hier geleefd hebben.       

Je kunt Monument Valley met eigen ogen bewonderen met onze Highlights of the West route. Deze voorbeeldroute kunnen wij helemaal op maat samenstellen, afhankelijk van jouw persoonlijke wensen.