Spooksteden in West-Amerika

Spooksteden in West-Amerika

Spooksteden in West-Amerika

Op 27 October 2017.

Ben jij niet bang aangelegd en op zoek naar avontuur? Bezoek dan eens een ‘Ghost Town’ tijdens je reis in West-Amerika. In de verlaten spooksteden hangt een onheilspellende sfeer, maar het is zeker interessant om deze authentieke stadjes van dichtbij te bekijken.

Bekijk snel welke ‘Ghost Towns’ wij jou aanraden, tenzij je bang bent voor de dwalende geesten die hier rondhangen!

1. Bodie State Historic Park
Ten zuiden van Lake Tahoe en ten oosten van Yosemite National Park ligt Bodie State Historic Park. Volgens velen is dit het best bewaarde spookstadje van Amerika! Vroeger werd deze mijnstad bijna platgelopen door alle goudzoekers. Het is heel bijzonder om te zien hoe goed de gebouwen zo goed bewaard zijn gebleven. Er zijn nog ongeveer 170 gebouwen overgebleven waar je nog door de raampjes naar binnen kan kijken.

2. Calico
Ten zuidwesten van Sequoia National Park en ten noorden van Santa Barbara ligt het dorpje Calico. In dit mijndorpje in de woestijn is al even geen teken van leven te bekennen. Calico is wat toeristischer vergeleken met andere spooksteden, maar dat maakt het niet minder leuk. Zo worden er bijvoorbeeld westershows opgevoerd en je kan je de omgeving van Calico verkennen met een oude mijntrein. Uiteraard is deze spookstad niet compleet zonder het gerucht dat het er spookt!

3. Rhyolite
Op de weg naar Death Valley National Park kan je Rhyolite aandoen als tussenstop. Door de handel in goud is deze stad groot geworden. Aan faciliteiten geen tekort in deze spookstad, zo waren hier vroeger operagebouwen, grote kerken en hotels. Toen eenmaal al het goud in de omgeving van Rhyolite gevonden was verdwenen alle inwoners en werd het een angstvallig stadje. Tegenwoordig dient deze stad als decors voor menig films.

Bovenstaande ‘Ghost Towns’ zijn toegankelijk en veilig bereikbaar.... ;-)