See you later alligator!

See you later alligator!

See you later alligator!

Op 07 April 2020.

Bij Florida denk je al snel aan strand, cocktails en pretparken. Maar wist je dat Florida ook thuis is aan een gigantisch moeraslandschap met een grootte dat vergelijkbaar is met de helft van Nederland? Tussen Naples en Miami in Florida ligt het wereldberoemde Everglades National Park. Een bezoek aan Zuid-Florida is niet compleet zonder een bezoek aan dit uitgestrekte moerasgebied, waarbij het spotten van het nodige wildlife niet mag ontbreken.

Het voelt als een safari. Je vliegt met een moerasboot over het uitgestrekte landschap, terwijl je je ogen openhoudt voor de verschillende dieren die zich in het park bevinden. Het oorverdovende geluid van deze moerasboten en de snelheid waarmee ze over het moeras vliegen is een fantastische ervaring. Deze boten zijn hier speciaal voor gemaakt en zorgen er dus ook voor dat ze op plekken kunnen komen waar normale boten niet kunnen komen vanwege het lage waterpeil. Als de gigantische rotor die achteraan de boot hangt stopt met draaien en je ronddobbert in dit uitgestrekte landschap dan pas krijg je een idee van hoe wijds het park is.

Wildlife is er genoeg te zien in het park. De bekendste inwoners van het nationale park zijn de alligators. De kans dat je alligators gaat zien bij je bezoek aan de Everglades is vrijwel 100%. Er zijn er namelijk maar liefst 200.000 alleen al in het park. Buiten deze reptielen zijn er ontzettend veel verschillende soorten dieren te vinden; schildpadden, ooievaars, slangen, vissen, kikkers, etc. wat het tot een uitbundig landschap vol natuur maakt.

In de vier bezoekerscentra, die bij de toegangswegen van het park te vinden zijn, is veel informatie over het gebied en zijn tours door het park te boeken. Zo zijn bij Flamingo, in het uiterste zuiden van het park, veel mogelijkheden voor vermaak. Zo is het mogelijk om een boottocht te maken door het park of is er de mogelijkheid om het park zelf te verkennen door middel van een kajak. Ook op het vasteland is genoeg te zien en te doen. Zo kan je ook fietsen huren of een bezoek brengen aan het park met een ranger die je veel kan vertellen over alles in het park.

Ik hoop met dit blog je interesse te hebben gewekt voor Florida en de Everglades. Als dat het geval is kunnen ik of één van mijn collega’s je helpen bij het maken van een reisvoorstell op maat. See you later, alligator!