Florida's Overseas Highway

Florida's Overseas Highway

Florida's Overseas Highway

Op 20 July 2018.

Ben je normaal niet zo’n fan van autorijden? Dit gaat veranderen wanneer je over de Overseas Highway rijdt. Autorijden is hier een waar genot! De Overseas Highway is een 205 kilometer lange snelweg die het vasteland van Florida verbind met de eilanden van de Florida Keys. De rit naar deze eilanden is zo adembenemend mooi dat deze snelweg dan ook met regelmaat dient als filmdecor voor beroemde films. Je rijdt 20 meter boven het wateroppervlak waarvandaan je uitzicht hebt op de blauwe wateren van de oceaan.

Eén van de eerst mogelijke stops van deze autoroute is het eiland Key Largo. Van alle Florida Keys ligt dit eiland het dichtst bij het vasteland. Op het eerste gezicht beschikt Key Largo niet over de ‘wow’ factor. De ‘wow’ factor vind je wel wanneer je met duik- of snorkeluitrusting het water in springt. Het onderwaterleven voor de kust van dit eiland is verbluffend mooi. Vooral bij het John Pennekamp Coral Reef State Park. Naast alle kleurrijke koralen en vissen vind je hier ook beelden op de zeebodem.

Eenmaal opgedroogd stap je weer in de auto. Een volgende leuke stop is Islamorada, waar sportvissen een populaire activiteit is. Op dit eilandje hangt een heerlijke ontspannen en paradijselijke sfeer (leuke lunchstop). Vanuit de haven van Islamorada kun je een excursie maken naar het Indian Key Historic State Park, waar oude nederzettingen te vinden zijn.

Na weer een stukje rijden kom je aan op het eiland Marathon. In de haven van dit eiland hangt een bedrijvige sfeer. Tientallen vissersboten brengen hier hun zojuist gevangen kreeften en andere vissoorten aan wal.

De Seven Mile Bridge is het populairste gedeelte van de Overseas Highway. Rij in een rustig tempo over deze lange brug, want aan de vergezichten vanuit je auto zul je nog vaak terugdenken. Doe dit (bij voorkeur) tijdens zonsopkomst- of ondergang.

Op de Lower Keys geniet je van veel strand- en waterplezier. Zoek een heerlijk rustig strandje op om helemaal in de ‘chill modus’ te komen.

Het spetterende eindpunt van de Overseas Highway is Key West! Dit is het zuidelijkste puntje van de Florida Keys, en daarmee ook van de Verenigde Staten. Je komt hier tijd tekort met de vele watersportmogelijkheden, stranden, bezienswaardigheden en een uitbundig nachtleven. Op dit tropische eiland kun je ook goed snorkelen, duiken en zeilen. Bezoek het voormalige woonhuis van Ernest Hemmingways, geniet van de zonsondergang op Mallory Square of leer meer in het Shipswreck Museum. Kortom: Key West is de kers op de taart van de Overseas Highway.

Wat mij betreft is deze mini roadtrip echt een must-do tijdens je rondreis door Florida!