Florida Fun

Florida Fun

Florida Fun

Op 06 April 2018.

Florida, de staat met de meeste attractieparken van Amerika! Gigantische themaparken en stoere waterpretparken wisselen elkaar hier om de kilometer af. De meeste mensen kennen vast en zeker de beroemde parken zoals het Walt Disney World Resort, het Kennedy Space Center en SeaWorld. Echter zijn er nog tal van andere pretparken, die wellicht minder bekend zijn, maar waar je een tijd vol plezier, spanning en avontuur zult beleven.

Disney’s Animal Kingdom
Met een bezoek aan het attractiepark Animal Kingdom van Disneyland stap je klein Afrika en Azië binnen. Alle attracties en shows zijn afgestemd op deze twee continenten! Je kan zelfs safari’s maken in dit park waarbij je door landschappen rijdt met de dieren uit deze continententen, zoals krokodillen, olifanten, leeuwen en giraffen.

Je reis door Afrika en Azië is een reis door één groot natuurgebied met jungles, steppes en savannen. In dit attractiepark kan je naast ongelofelijk veel plezier maken, ook op een leuke manier educatieve ervaringen over het dierenrijk opdoen. Het park heeft jou ontzettend veel te bieden, het ene moment begeef je je in een Afrikaans dorpje en het andere moment heb je het gevoel alsof je op de Mount Everest staat in Azië!

Volcano Bay
Volcano Bay, één van de nieuwste waterattractieparken van Florida! Een 61 meter hoge vulkaan vorm het middelpunt van het waterpretpark. Op bepaalde tijden gooit deze vulkaan grote watervallen naar beneden, wat een beleving op zichzelf is. Binnenin deze vulkaan zijn zelfs vier spectaculaire attracties te vinden! 

Naast spectaculaire waterglijbanen kan je ook heerlijk ontspannen in Volcano Bay. Te midden van decor dat je een junglesfeer meegeeft zijn verschillende ‘lazy rivers’ te vinden. Dit park is dus ideaal voor ‘waterratten’ die van spektakel en relaxen houden!

Discovery Cove
In Discovery Cove in Orlando, kom je in aanraking met een indrukwekkende onderwaterwereld. In dit attractiepark staat de interactie tussen mens en dier centraal. Vooral het zwemmen met dolfijnen is hét hoogtepunt van veel bezoekers. Maar zwemmen met dolfijnen in niet het enige wat je hier kan doen! In dit park vind je een prachtig rif waar je kan snorkelen tussen de subtropische vissen die je in alle kleuren en vormen tegenkomt. Je kan hier zelfs zwemmen met pijlstaartroggen. 

Aan al deze avonturen hangt wel een prijskaartje vergeleken met andere attractieparken in Florida. Je betaalt voor een all-inclusive prijs, de entree is dus inclusief eten en drinken en alle activiteiten (zoals zwemmen met dolfijnen). Het is een prijzige aangelegenheid, maar je krijgt er op-en-top belevingen voor terug.

The Wizarding World of Harry Potter
Superfans van de boeken en films van Harry Potter zien dit als hét paradijs op aarde! Het immens grote kasteel uit de eerste film, Zweinstein is in dit park in het echt nagebouwd. Bij alle attracties in dit park staan verschillende facetten uit de boeken en films centraal. Zo kan je bijvoorbeeld een wedstrijdje ‘Zwerkbal’ spelen en zijn er achtbanen te vinden die de prachtige Harry Potter-setting doorkruisen. Met een bezoek aan dit park krijg je een magisch gevoel!

Bekijk hier onze voorbeeldreizen naar Florida en kies zelf welke attractieparken je tijdens je rondreis wilt gaan bezoeken.