De zeven wonderen van Oregon

De zeven wonderen van Oregon

De zeven wonderen van Oregon

Op 28 August 2018.

De staat Oregon staat wellicht wat minder in de toeristische spotlight maar het noordwesten van Amerika heeft je ongelofelijk veel te bieden. Een rondreis door Oregon is erg verrassend en laat je weer kennis maken met een ander stuk, en wat minder toeristisch, West Amerika.

Oregon een lijst met zeven natuurwonderen samengesteld die iedere reiziger gezien moet hebben wanneer je hier een rondreis maakt.

1. Columbia River Gorge Nabij de grote stad Portland ligt een schitterende kloof van de Columbia River. In deze kloof zijn grote watervallen en regenwouden te vinden. Het hoogtepunt van deze kloof is Multnomah Falls. Deze gigantische waterval moet je gezien hebben! De beste manier om deze natuurlijke kloof te verkennen is te voet of per fiets.

2. Crater Lake Crater Lake is het diepste meer van Amerika en behoort tot één van de diepste meren ter wereld. Dit kratermeer is omsingeld met bergen dat vooral in de winter, wanneer de toppen bedekt zijn met sneeuw, een sprookjesachtig effect geeft. Je kunt prachtige trekkingen maken om het meer.

3. Mount Hood Van grote afstand is deze vulkaan te zien doordat deze hoog boven het landschap van Oregon uittorent. Met een hoogte van 3500 meter is de Mount Hood het hoogste punt van Oregon. ´s Winters is deze omgeving een walhalla voor wintersporters en in de zomer maak je hier prachtige wandelingen door de groene natuur.

4. Painted Hills De Painted Hills zijn zeer bijzonder te noemen door de vele kleurrijke strepen op de heuvels. De heuvels lijken net een regenboog. Je zult een paar keer in je ogen moeten wrijven om te beseffen dat dit door de natuur ontstaan is. Met een leuke en ontspannen fietstocht maak je kennis met dit unieke stukje natuur.

5. Oregon Coast De hele kustlijn van Oregon is prachtig. Om de paar seconden slaan gigantische golven tegen de metershoge kliffen. De hele kustlijn beschikt over fijne zandstranden met uitzicht over grote rotsblokken die uit de oceaan oprijzen.

6. Smith Rock Klimliefhebbers opgelet! In het Smith Rock State Park is de klimsport ontstaan. Je kunt hier klimmen bij spectaculaire rotskliffen die voor alle niveau´s geschikt zijn. Blijf je liever met beide benen op de grond staan? Fietsers en wandelaar komen hier ook zeker aan hun trekken!

7. The Wallowas De Wallowa Mountains trakteren je op een prachtige groene natuur. Het lijkt hier net op Oostenrijk! Pak een gondola naar een bergtop voor een schitterend uitzicht over de omgeving.

Bekijk hier onze voorbeeldroute door Oregon of laat ons een route in combinatie met de hoogtepunten van West Amerika voor je samenstellen.