Amerika, het land van de shoppingmalls

Amerika, het land van de shoppingmalls

Amerika, het land van de shoppingmalls

Op 31 August 2016.

Halverwege 2016 reed ik rond in Florida, en ging in Orlando naar één van de bekende shopping malls met zogeheten Factory Outlet Stores, uitverkoopwinkels van bekende merken, die hun oude collectie opruimen. Dat bleek een openbaring die naar meer smaakte...

Menig paar sportschoenen verdween in de koffer; je moet denken aan een voordeel ten opzichte van Nederland van toch zeker 60%. Maar vooral de omvang is enorm. En daarvoor hoef je niet aan de kust te zitten hoor. In West Palm Beach vonden we de Palm Beach Outlets; qua omvang denk ik wel de grootste die we gezien hebben, naast die in Orlando.

Maar, zo bleek later, deze Premium Outlet Malls zijn gegroepeerd onder de firma Simon, die deze malls uitbaat. En jawel, we hadden een tropische storm terwijl we in een prettig strandhotel zaten. Dus wat doe je dan? Er was een dergelijke mall op 20 minuten rijafstand. Babykleding, laptoptassen, t-shirtjes, koffers….die ga je nergens goedkoper vinden.

Dus, voordat je bedenkt wat je in Amerika zou willen kopen, kijk alvast eens op www.simon.com/premium-outlets, en zoals ze zeggen 'shop till you drop'.

Reis je ook op Key West? Daar is alles echt duurder. Maar.. als je deze grote malls gewend bent, dan vind je al snel iets duur ;-)

Hans
Beleef Ambassadeur