Travel Texas

De optimale route in Texas

1 Aankomst Dallas Vlucht

Vandaag kom je aan op de luchthaven van Dallas. Je haalt je auto op en rijdt naar het hotel voor je eerste overnachting.

2 Dallas 0 km

Op de tweede dag van de reis bezoek je het centrum van Dallas wat veel musea huisvest. Eén van deze musea is het Sixth Floor museum wat in het teken staat van de aanslag op John F. Kennedy. Ook zijn er enkele gigantische shopping malls te vinden in Dallas waar je uren in kunt ronddwalen. Je kunt ook een bezoek brengen aan de Stockyard in Fort Worth. Dit is een grote veemarkt waar je kennis kan maken met de longhorns. Dit zijn de Texaanse koeien met de gigantische hoorns die synoniem zijn voor Texas. Je valt gelijk in de Texaanse cultuur.

3 Dallas - Austin 342 km

Je vervolgt jouw reis naar Austin, de hoofdstad van Texas. Deze stad is een groene parel in een staat die voor veel mensen synoniem staat voor woestijn en hitte. Vooral rondom de rivier die door de stad stroomt zijn veel groene parken te vinden.

4 Austin 0 km

Op deze dag bezoek je het Capitool van Texas. Het grootste Capitool van de VS, groter dan die in Washington! Na deze rondleiding kan je afkoelen in één van de vele openbare verswaterbronnen in de stad. Je sluit de dag af met wat livemuziek in een bar of met een authentieke Texaanse barbecue.

5 Austin - Houston 266 km

Na een autorit door het overwegend groene deel van Texas kom je aan in de grootste stad van Texas, Houston. Bezoek een museum of één van de vele Texaanse barbecuerestaurants van de stad.

6 Houston 0 km

Deze dag bezoek je één van de andere musea die er in Houston te vinden zijn. Zo kan je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Houston Space Center om meer te leren over ruimtevaart. Of een bezoek aan één van de vele shopping malls.

7 Houston - Galveston 82 km

Vanuit Houston is het een korte rit naar de kustplaats Galveston. Hier sta je met je voeten in de Golf van Mexico. Galveston is bekend door zijn Galveston Pier met hieromheen tal van gezellige bars en restaurants. Je kunt hier genieten van een rustige strandwandeling na het bezoek aan de vele steden in de voorbije dagen.

8 Galveston - Corpus Christi 404 km

Je vertrekt in de richting van Corpus Christi. Op de route langs de kust zijn verschillende mogelijkheden om natuurparken te bezoeken. In deze parken ontdekt je hoe groen Texas kan zijn met veel bosrijke omgeving. Deze omgeving is bekend door de vele vogelmigraties die het hele jaar door plaatsvinden. Het spotten van vogels is dan ook populair onder bezoekers aan dit gebied.

9 Corpus Christi - San Antonio 231 km

Je verlaat de kust van Texas. Het is tijd om het binnenland van Texas te ontdekken. De autorit brengt je naar het historische gedeelte van San Antonio. Het hotel bevindt zich vlakbij het historische centrum. Maak een ontspannen avondwandeling door het centrum. San Antonio is een gastronomisch interessante stad met invloeden uit veel culturen.

10 San Antonio 0 km

Het voordeel van een overnachting dichtbij de historische plekken van San Antonio is dat je redelijk vroeg de toeristische bezienswaardigheden kunt bezoeken. Je mag zeker niet 'The Alamo' missen, de bekendste missiepost die een belangrijke rol speelde tijdens de Texaanse Onafhankelijksoorlog.

11 San Antonio - Del Rio 254 km

Je verlaat het groene deel van Texas en gaat westwaards richting een gebied met wat meer rotsformaties. In de buurt van het plaatsje Del Rio is Lake Amistad. Hier kan je een boottocht maken, maar ook wandelen langs het meer is een leuk tijdverdrijf. Het is ook mogelijk om een duik te maken in het meer. Er zijn verschillende grotten en het heldere water maakt dat het zicht uitstekend is.

12 Del Rio - Big Bend National Park 420 km

Deze dag vervolg je de reis naar Big Bend National Park. Door dit park, wat op de grens met Mexico ligt, stroomt de Rio Grande. Deze rivier heeft er in miljoenen jaren voor gezorgd dat er een kloof is gevormd waar tal van activiteiten mogelijk zijn. Paardrijden, wandelen, kajakken en mountainbiken zijn enkele van deze activiteiten. De beleving en het avontuur staat voorop deze dagen.

13 Big Bend National Park 0 km

Dit wordt je tweede dag in Big Bend National Park. Vandaag volop tijd om de activitieten te ondernemen waar je gister niet aan toe gekomen bent! Geniet van de prachtige vergezichten die her en der in het park te vinden zijn.

14 Big Bend National Park - El Paso 545 km

Je maakt vandaag de trip naar El Paso in het uiterste westen van Texas. In deze grensplaats zijn de Mexicaanse invloeden heel goed zichtbaar. Mexicaanse bouwstijl en kookkunst zijn hier veel te vinden. Maak een ritje naar de Scenic Drive, waar je een prachtig uitzicht hebt over El Paso en het naastgelegen Juarez in Mexico.

15 El Paso - Lubbock 551 km

Deze dag vertrekt je in noordoostelijke richting naar de prairie van Texas. In dit olierijk gebied kom je uitgestrekte vlaktes tegen met indrukwekkende vergezichten. Je hebt hier de mogelijkheid om op een ranch mee te helpen en te overnachten. Dit geeft je het echte cowboygevoel!

16 Lubbock - Palo Duro Canyon 192 km

Je komt alweer dichter bij het einde van de reis. Ook hier is er de mogelijkheid om op een ranch te verblijven in de Palo Duro Canyon. Je kunt hier bijvoorbeeld op een paard het park verkennen, wat voelt alsof je in een film rondrijdt. Ook het meehelpen op een ranch geeft je een echt western gevoel.

17 Palo Duro Canyon 0 km

Je vermaakt je deze dag nog op de ranch met het helpen om de kuddes koeien bij elkaar te houden of het optuigen van de paarden. Geniet van deze unieke ervaring, die je voor je rest van je leven zal onthouden.

18 Palo Duro Canyon - Fort Worth 602 km

De laatste lange rit richting Dallas / Fort Worth. Hier kun je nog even tot rust komen om alle ervaringen van de afgelopen tijd op een rijtje te zetten. Struin nog een shopping mall af voor de laatste souvenirs en pak je ervaringen samen met je bagage in. Het is tijd voor de terugreis naar Nederland.

19 Vertrek Dallas Vlucht

Je levert je auto vandaag weer in en gaat naar de luchthaven. De rondreis zit erop. In het vliegtuig lekker nagenieten van alles wat je hebt meegemaakt!

Inclusief/exclusief:

Maak een afspraak in onze Beleefwinkel voor meer info, aanpassingen in de routes óf kies voor een offerte op maat.

Deze rondreis is natuurlijk ook mogelijk per camper. Neem contact met ons op voor meer informatie, wij helpen je er graag bij! 

Een beleefreis is maatwerk

Je bepaalt zelf waar je meer of minder aan wilt besteden tijdens de reis. Deze reis maak je al vanaf:

Prijs op aanvraag
advies op maat offerte

Roadtrippen in Texaanse sferen

Cowboys, BBQ & Pick-ups

Heb je interesse in deze reis of wil je graag meer informatie ontvangen?

 • Altijd maatwerk

  Je maakt jouw unieke reis

 • Persoonlijk advies

  Door gespecialiseerde reisadviseurs

 • Jouw tempo, jouw route

  Wij regelen de rest

 • We zijn er voor je

  Voor, tijdens en na je reis

Nice 2 know