Music Cities & Texas

Music Cities & Texas

1 Aankomst Atlanta Vlucht

Vandaag kom je aan op de luchthaven van Atlanta. Je haalt je auto op en rijdt naar het hotel voor je eerste overnachting.

2 Atlanta - Lynchburg 332 km

Vandaag vertrek je uit Atlanta in noordoostelijke richting. Je komt onder meer langs het Chattahoochee National Forest wat het begin is van de Appalachen. Je kunt hier mooie wandelingen maken. Eindbestemming vandaag is Lynchburg, de stad die bekend staat om de Jack Daniels Whiskey. Je kunt bij aankomst een rondleiding maken door de stokerij.

3 Lynchburg - Nashville 119 km

Een korte rit van ongeveer anderhalf uur brengt je in de hoofdstad van country and western. Deze stad mag met recht 'Music City' genoemd worden. Bezoek Music Row waar je bedolven wordt onder bedrijven die met muziek te maken hebben. Geniet op Broadway van live muziek en goed eten.

4 Nashville 0 km

Je kunt vandaag de stad verder ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld het Johnny Cash Museum of de Country Music Hall of Fame. Ook is er een park waar je goed kunt wandelen. Sluit de dag af met een klassieke 'meat and three' (vlees met 3 bijgerechten) maaltijd in één van de vele restaurants.

5 Nashville - Memphis 341 km

Je rijdt vandaag verder door Tennessee, eindbestemming is Memphis. Deze stad is uiteraard bekend vanwege The King, Elvis Presley. Het is ook de stad waar blues zijn oorsprong heeft. Bezoek het populaire Beale Street waar je jezelf onderdompeld in de wereld van de blues. Vooral in de avond is het hier een drukte van jewelste.

6 Memphis 0 km

Bezoek de wereldberoemde Sun Studio, waar vele grootheden uit de muziekindustrie hun hits hebben opgenomen. Vanuit hier kun je een bezoek brengen aan het landgoed van Elvis Presley, Graceland. Bezoek als alternatief het National Civil Rights Museum.

7 Memphis - Vicksburg 356 km

Je vervolgt de route naar de volgende staat, Mississippi. De plaats Vicksburg is een belangrijke plaats geweest in de Amerikaanse Burgeroorlog. Bezoek hiervoor het National Military Park, waarbij je veel leert over deze historische strijd.

8 Vicksburg - New Orleans 334 km

Je gaat op weg naar New Orleans. Bezoek onderweg nog de plaats Natchez, waar je de oude plantagehuizen kunt zien. Je kunt hier ook een boottocht maken over de Mississippi met een radarboot. Je eindigt vandaag in New Orleans, de stad van de jazzmuziek.

9 New Orleans km

Een hele dag om te genieten van 'The Big Easy'. Loop door Bourbon Street met zijn gezellige muziek en bars. De meest bekende wijk van New Orleans is zonder twijfel The French Quarter. Hier zijn mooie historische gebouwen te zien.

10 New Orleans 0 km

Op deze dag breng je een bezoek aan een andere wijk van New Orleans, Garden District. Hier zijn veel oude plantagehuizen te vinden. Deze wijk is ook iets rustiger dan The French Quarter. Sluit de dag af met het eten van een gumbo, een stoofpot met Franse, Spaanse en Afrikaanse invloeden.

11 New Orleans - Houston 561 km

Vandaag een behoorlijke afstand naar alweer de laatste staat van de reis, Texas. Je eindbestemming is de grootste stad van Texas, Houston. Bezoek een museum of geniet in één van de vele Texaanse barbecuerestaurants van de stad.

12 Houston 0 km

Deze dag bezoek je één van de andere musea die in Houston te vinden zijn. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Houston Space Center om meer te leren over ruimtevaart. Of bezoek één van de vele shopping malls.

13 Houston - Graham 550 km

Een lange rit brengt je vandaag naar het noorden van Texas. Hier heb je de mogelijkheid om mee werken op een echte ranch. Je kunt hier bijvoorbeeld met paard de ranch verkennen, wat voelt alsof je in een film rondrijdt. Ook het werken op een ranch geeft je een echt western gevoel.

14 Graham 0 km

Je vermaakt je deze dag nog op de ranch met het helpen om de kuddes koeien bij elkaar te houden of het optuigen van de paarden. Geniet van deze unieke ervaring, die je voor je rest van je leven zal onthouden.

15 Graham - Dallas / Fort Worth 182 km

Een korte rit brengt je naar de laatste stop van je reis, Dallas / Fort Worth. Bezoek de Stockyard in Fort Worth. Dit is een grote veemarkt waar je kennis kunt maken met de longhorns. Dit zijn de Texaanse koeien met de gigantische hoorn die synoniem zijn voor Texas. Dit is 100% Texaanse cultuur.

16 Dallas / Fort Worth 0 km

Op de tweede dag van je verblijf in deze bijzondere stad bezoek je het centrum van Dallas wat veel musea huisvest. Één van deze musea is het Sixth Floor museum wat in het teken staat van de aanslag op John F. Kennedy. Voor de shop-aholics onder ons heeft Dallas enkele gigantische shopping malls waar je uren in kan verdwalen.

17 Dallas / Fort Worth 0 km

Op de laatste dag van de reis bezoek je het Perot Museum of Nature and Science of het Bush Presidential Library and Musem. Ook leuk is het World Aquarium, waar je een schitterend beeld krijgt van de onderwaterwereld van onder andere Japan, Australië en Canada.

18 Vertrek Dallas / Fort Worth Vlucht

Je vertrekt naar de luchthaven en levert de huurauto in. De rondreis zit erop. In het vliegtuig lekker nagenieten van alles wat je hebt meegemaakt!

Inclusief/exclusief:

Maak een afspraak in onze Beleefwinkel voor meer info, aanpassingen in de routes óf kies voor een offerte op maat.

Deze rondreis is natuurlijk ook mogelijk per camper. Neem contact met ons op voor meer informatie, wij helpen je er graag bij! 

Een beleefreis is maatwerk

Je bepaalt zelf waar je meer of minder aan wilt besteden tijdens de reis. Deze reis maak je al vanaf:

Prijs op aanvraag
advies op maat offerte

Bekijk hier onze voorbeeldreizen

Voel de 'vibe' in het diepe Zuiden en verblijf op een Ranch

Een reis door de muziekhistorie en Texaanse cultuur

Heb je interesse in deze reis of wil je graag meer informatie ontvangen?

 • Altijd maatwerk

  Je maakt jouw unieke reis

 • Persoonlijk advies

  Door gespecialiseerde reisadviseurs

 • Jouw tempo, jouw route

  Wij regelen de rest

 • We zijn er voor je

  Voor, tijdens en na je reis

Nice 2 know