Music Cities - Zuidelijke Staten

Van Atlanta naar New Orleans

1 Aankomst Atlanta Vlucht

Vandaag kom je aan op de luchthaven van Atlanta. Je haalt je huurauto op en rijdt naar je eerste overnachtingshotel.

2 Atlanta - Asheville 335 km

De reis begint vandaag met een rit naar Asheville. Dit is een gezellige plaats in een prachtige natuurlijke omgeving. Maak een stop bij de goed verborgen Tallulah Gorge, een diepe kloof. Deze kloof ligt in het gelijknamige State Park. In Asheville zijn veel bekende films opgenomen zoals bijvoorbeeld Dirty Dancing, The Fugitive en Hannibal. Het centrum van Asheville is compact en stamt uit 1920. De prachtige oude gebouwen zijn hier een lust voor het oog en je vindt hier een mini-versie van de New Yorkse Flat Iron Building!

3 Asheville 0 km

In een prachtige omgeving met de Great Smoky Mountains en de Blue Ridge Parkway, ligt deze levendige plaats. Het doet heel Europees aan met haar gezellige centrum, cafeetjes en winkelstraten met straatmuzikanten. Vandaag kun je een bezoek brengen aan het imposante en wereldberoemde Biltmore Estate, volledig in handen van de steenrijke Vanderbilt familie. Een prachtig landgoed, gelegen in de prachtige natuur en absoluut een bezoek waard.

4 Asheville - Nashville 475 km

Het is een lange maar prachtige rit vandaag, die via de Great Smokey Mountains gaat. Onderweg passeer je “Dollywood”, een enorm pretpark dat in handen is van Dolly Parton. Las een pauze in bij Crossville en bekijk de grootste boomhut ter wereld of maak een kleine omweg en breng een bezoek aan de Jack Daniels Whiskey Destillery. Aan het einde van de rit arriveer je in de eerste "Music City" van deze reis, Nashville. Hoofdstad van de staat Tennessee en volledig in het teken van country music. Nashville is het thuis van muzieklegendes zoals Tammy Wynett, Johnny Cash, Miley Cyrus en Ed Sheeran.

5 Nashville 0 km

Het is een lange maar prachtige rit vandaag, die via de Great Smokey Mountains gaat. Onderweg passeer je “Dollywood”, een enorm pretpark dat in handen is van Dolly Parton. Las een pauze in bij Crossville en bekijk de grootste boomhut ter wereld of maak een kleine omweg en breng een bezoek aan de Jack Daniels Whiskey Destillery. Aan het einde van de rit arriveer je in de eerste "Music City" van deze reis, Nashville. Hoofdstad van de staat Tennessee en volledig in het teken van country music. Nashville is het thuis van muzieklegendes zoals Tammy Wynett, Johnny Cash, Miley Cyrus en Ed Sheeran.

6 Nashville - Memphis 340 km

Deze stad staat bekend vanwege de Blues en is onlosmakelijk verbonden met Elvis Presley en Martin Luther King. Breng een bezoek aan de Sun Studios waar Elvis en andere artiesten hun platen opnamen. Tegenwoordig is het een klein café, waar nog altijd platen aan de muur hangen. Bij de lokale VVV vind je een levensgroot standbeeld van Elvis en hier heb je een prachtig uitzicht op de Mississippi Rivier. Geniet 's avonds van de sfeer en gezelligheid van Bealestreet, "the place to be" in Memphis met haar winkeltjes, cafés en restaurants en natuurlijk de Bluesmuziek!

7 Memphis 0 km

Vandaag wordt vast en zeker een hoogtepunt want je brengt een bezoek aan Graceland, de voormalige villa van “de King”. Graceland is echter meer dan alleen het woonhuis. Graceland omvat ook een Wall of Fame met tal van gouden platen, het wagenpark van Elvis, zijn privé vliegtuig en een museum. Wanneer je tijd hebt en je er niet overnacht, dan is het zeker een aanrader om het Peabody Hotel te bezoeken. Elke dag wordt de rode loper uitgerold voor de vijf eenden die in het hotel wonden. Wandel in de avond over de Riverwalk en eet een hapje in één van de vele restaurants.

8 Memphis - Natchez 489 km

Aan de Mississippi River ligt het pittorekse plaatsje Natchez dat ook meteen de oudste nederzetting aan deze rivier is. Deze plaats is één van de weinige plaatsen die gespaard is gebleven tijdens de Amerikaanse burgeroorlog. Je vindt hier nog veel villa’s van voor de oorlog. Via het Visitors Welcome Center kun je een tour door het oude stadshart regelen. De villa Rosalie Mansion en het gebouw Magnolia Hall zijn ook nog prima te bezoeken.

9 Natchez - New Orleans 285 km

Na het ontbijt rijd je richting New Orleans, het swingende centrum van de Zuidelijke Staten. Onderweg kun je een bezoek brengen aan de beroemde Oak Alley Plantation in Vacherie. Dit bijzondere huis is nog altijd te bezoeken, maar nog leuker is het om er te overnachten. Oak Alley Plantation is bekend uit meerdere Vampire films en series die hier zijn opgenomen. In het moerasgebied, de “Swamps”, kun je een boottocht maken voordat je verder rijdt richting New Orleans.

10 New Orleans 0 km

In NoLa (New Orleans, Louisiana) of “The Big Easy” zoals New Orleans ook genoemd wordt, moet je zeker een bezoek brengen aan het French Quarter, het oudste district van de stad. Bourbon Street is hier de bekendste straat en is het kloppende Jazz hart van de stad. Beleef de muziek, proef de lokale Cajun keuken en geniet van de sfeer in deze bruisende stad. Een tip van ons: probeer de bekende beignets, een lokale lekkernij.

11 New Orleans 0 km

Na een heerlijke start van het ontbijt ga je per koets of bus door de stad en plan dan een stop bij de St. Louis Cathedral en het monument van Andrew Jackson. Maar laat je ook verleiden tot een bijzondere tour in de stad met als thema Ghosts & Witchcaft. De "spooky" kant van New Orleans. Of maak een tocht aan boord van een raderboot voor een Jazz lunch of neem deel aan een “dinnercruise” op de Mississippi rivier.

12 Vertrek New Orleans Vlucht

Je vertrekt na je laatste Amerikaanse ontbijt uit de stad die ook bekend is vanwege Mardi Gras. Je gaat naar de luchthaven, want je rondreis zit er helaas op. Je levert de auto in je gaat in het vliegtuig lekker nagenieten van alle mooie indrukken die je hebt opgedaan.

Inclusief/exclusief:

Maak een afspraak in onze Beleefwinkel voor meer info, aanpassingen in de routes óf kies voor een offerte op maat.

Deze rondreis is natuurlijk ook mogelijk per camper. Neem contact met ons op voor meer informatie, wij helpen je er graag bij! 

Een beleefreis is maatwerk

Je bepaalt zelf waar je meer of minder aan wilt besteden tijdens de reis. Deze reis maak je al vanaf:

Prijs op aanvraag
advies op maat offerte

Reis langs dé muzieksteden bij uitstek

Ervaar de muzikale geschiedenis in de Zuidelijke Staten

Heb je interesse in deze reis of wil je graag meer informatie ontvangen?

 • Altijd maatwerk

  Je maakt jouw unieke reis

 • Persoonlijk advies

  Door gespecialiseerde reisadviseurs

 • Jouw tempo, jouw route

  Wij regelen de rest

 • We zijn er voor je

  Voor, tijdens en na je reis

Nice 2 know