Bekijk hier meer informatie en de veelgestelde vragen omtrent het coronavirus en de invloed hiervan op jouw boeking bij Beleef Reizen. Mocht je vragen hebben, dan helpen we je graag verder per mail of telefonisch op 013-5323585. Wij verwelkomen je weer graag in onze Beleefwinkel in Tilburg voor een afspraak met één van onze reisspecialisten, rekening houdend met de geldende voorzorgsmaatregelen. 

Natural Highlights - West Amerika

Natural Highlights

1 Aankomst Phoenix Vlucht

Vandaag kom je aan op de luchthaven van Phoenix. Je haalt je auto op en rijdt naar je hotel in Scottsdale voor je eerste overnachting.

2 Scottsdale - Grand Canyon 360 km

Een bezoek aan de Grand Canyon is één van de hoogtepunten van deze reis. Dit is het eerste Nationale Park op je route, dus hier schaf je de Nationale Parken pas aan. Bij binnenkomst in het park ontvang je een plattegrond met alle bezienswaardigheden langs de diverse busroutes. Ga eerst naar het Visitor Center, waar je een goede indruk krijgt van de ontstaansgeschiedenis van de canyon. Neem wel genoeg water mee als je een trail wilt gaan lopen!

3 Grand Canyon - Page 175 km

De stad Page is je eindbestemming deze dag. Net voordat je Page in rijdt vind je aan de linkerkant van de weg de Horseshoe Bend Overlook, een indrukwekkende, hoefijzervormige bocht in de Coloradorivier. Bezoek de Glen Canyon dam in Lake Powell; je kunt ook een boottocht maken over het meer. Vergeet ook niet om Antelope Canyon te bezoeken. Dit moet onder begeleiding, en we kunnen deze excursie dan ook voor je regelen.

4 Page - Monument Valley 196 km

Monument Valley bevindt zich in de noordelijke hoek van het Navajo- Reservaat vlak bij het Four Corners-gebied en is ontstaan door de erosie van de Rockies. Het landschap kreeg naam en faam door de vele westernfilms die hier zijn opgenomen. De zonsondergang is hier door het rode gesteente heel bijzonder! In Monument Valley zijn nog rotstekeningen te vinden van de eerste bewoners.

5 Monument Valley - Moab 238 km

Je rijdt door naar Moab in Utah, de thuishaven van Arches en Canyonlands National Park. Laatstgenoemde kun je voor een deel bezoeken met je huurauto, maar wil je het park nog verder bekijken, boek dan een excursie met een 4x4. Het is een enorm gebied waar je prachtige vergezichten hebt over Island in the Sky, waar de Mesa Arch een aanrader is om bij zonsopkomst te bezoeken. Bewonder The Needles, rechtopstaande gekleurde rotspilaren. Het landschap hier lijkt op een wereld die wij niet kennen. Ook kun je in dit park uitstekend mountainbiken en raften.

6 Moab 0 km

Een bezoek aan het 7 km buiten Moab gelegen Arches National Park is een bijzondere gebeurtenis. Het landschap, gevormd door massieve rotspartijen en bogen in alle soorten en maten, oogt als dat van een andere planeet. Ook hier is de zonsondergang populair, met name bij Delicate Arch. De mooiste bogen zijn bereikbaar door een korte of langere wandeling.

7 Moab - Salt Lake City 376 km

Salt Lake City, de hoofdstad van Utah met een rijke architectuur, werd in 1847 opgericht door Mormonen. Centraal ligt Temple Square met een aantal markante gebouwen, en langs South Temple Street zie je nog steeds huizen uit de 19e en begin 20e eeuw. In 2002 was de stad samen met Park City toneel van vele sporten tijdens de Olympische winterspelen.

8 Salt Lake City - West Yellowstone 515 km

Vandaag kom je aan in West Yellowstone. Deze stad werd gesticht toen de Oregon Shortline Railroad aangelegd werd bij de westgrens van Yellowstone National Park. Voor het verkennen van Yellowstone ligt dit dorp strategisch tussen de twee hoofdroutes in.

9 West Yellowstone 0 km

Genoemd naar de gele rivierklei in de Yellowstone River werd Yellowstone in 1872 uitgeroepen tot het eerste Nationale Park ter wereld. Het park ligt bovenop een grote vulkaan, en dat veroorzaakte de aanwezigheid van stoompotten, modderpotten, geisers en heetwaterbronnen. De bekendste geiser is de Old Faithful, die op redelijk vaste tijden verhit water uitstoot.

10 West Yellowstone 0 km

Vlakbij de noordelijke ingang van het park vind je de Mammoth Hot Springs. Het warme water voert calciumcarbonaat uit de bodem mee, dat, eenmaal afgekoeld, stolt tot kalksteen, met kalksteenterrassen tot gevolg. Het park heeft bijzonder veel verschillende bezienswaardigheden. De modderpotten met hun penetrante zwavelgeur, de in totaal meer dan 25 geisers en natuurlijk veel wilde dieren, zoals grizzlyberen, herten, bizons, elanden, coyotes en bighornschapen.

11 West Yellowstone - Jackson Hole 204 km

Vanuit Yellowstone rijd je in zuidelijke richting automatisch het Grand Teton National Park in. Het herbergt prachtige berglandschappen en een divers scala aan wilde dieren. Vele meren met prachtige, kalenderachtige tafereeltjes brengen je uiteindelijk in Jackson, een kleine plaats in de bergen, dat grenst aan het Grand Teton National Park.

12 Jackson Hole - Vernal 458 km

Vernal staat bekend om de fossielen van dinosauriërs die in en om het stadje gevonden zijn. In de buurt van Vernal ligt het Dinosaur National Monument. In het niet veraf gelegen Flaming Gorge Recreational Area draait het om buitensport en recreëren op en rondom de Green River.

13 Vernal - Bryce Canyon 493 km

In Bryce Canyon Park bewonder je de ‘hoodoos’, fantastische en kleurrijk gevormde rotsen die in een ruime vallei met bomen en bogen voor bijzondere plaatjes zorgen. In dit park zijn ruim voldoende trails voor de wandelaars; er zijn mogelijkheden om een rit per paard te maken, maar het gros van de bezoekers gebruikt de auto- en tevens busroute om via de stops een mooi uitzicht te verkrijgen. Zorg er wel voor dat je begint bij het eindpunt van de route, zodat alle stopplaatsen aan de goede kant van de weg liggen.

14 Bryce Canyon 0 km

Eigenlijk is Bryce geen canyon, maar een vallei. Er zijn veel wandelroutes door het ravijn. Een van de meest populaire routes is de Navajo Loop Trail, die aan de rand van het amfitheater bij Sunset Point begint. De weg loopt zigzaggend naar beneden en gaat iets verderop weer omhoog. Ongeveer 9 km buiten het park ligt Mossy Cave. Hier loop je in ca. 1,5 km naar een grot waar vele mossoorten gedijen vanwege koelte en schaduw. Daar vlakbij ligt een mooie waterval die zijn water doneert aan een schilderachtig riviertje.

15 Bryce Canyon - Las Vegas 420 km

De weg naar de ‘City that never sleeps’ is onvergetelijk. Onderweg passeer je Zion National Park en het Valley of Fire State Park. Vanuit de woestijn duikt de bruisende wereldstad ineens op. De natuur maakt plaats voor show, glitter en glamour.

16 Las Vegas 0 km

Het gaat in Las Vegas al niet meer alleen om gokken. Het kloppend hart, The Strip, staat vol met bekende themahotels, theaters, winkels en restaurants. Fremont Street, het oude centrum, bevindt zich enkele kilometers ten noorden van The Strip. Hier biedt de Fremont Street Experience volop vermaak. Shoppers die nog snel wat voordelige inkopen willen doen kunnen prima terecht in de twee Outlet Centers aan de noord- en zuidzijde.

17 Vertrek Las Vegas Vlucht

Je levert je auto vandaag weer in en gaat naar de luchthaven. De rondreis zit erop. In het vliegtuig lekker nagenieten van alles wat je hebt meegemaakt!

Inclusief/exclusief:

De indicatieprijs voor deze rondreis bedraagt: € 1.235,- per persoon. Genoemde prijs is geldig voor overnachtingen tijdens de hele reis in hotels of lodges van bovengemiddelde kwaliteit én met een goede ligging t.o.v. de belangrijkste bezienswaardigheden. De prijs is exclusief intercontinentale vluchten en autohuur. Voor ieder budget stellen wij rondreizen op maat samen. Maak een afspraak in onze Beleefwinkel voor meer info, aanpassingen in de routes óf kies voor een offerte op maat.

Deze rondreis is natuurlijk ook mogelijk per camper. Neem contact met ons op voor meer informatie, wij helpen je er graag bij! 

Ontdek de mooiste Nationale Parken

Kom tot rust en ontdek de mooiste stukjes natuur

Heb je interesse in deze reis of wil je graag meer informatie ontvangen?

 • Altijd maatwerk

  Je maakt jouw unieke reis

 • Persoonlijk advies

  Door gespecialiseerde reisadviseurs

 • Jouw tempo, jouw route

  Wij regelen de rest

 • We zijn er voor je

  Voor, tijdens en na je reis

Nice 2 know