Let's Go to Idaho

Het mooiste van Idaho

1 Aankomst Boise Vlucht

Vandaag kom je aan op de luchthaven van Boise. Je haalt je auto op en rijdt naar het hotel voor je eerste overnachting.

2 Boise 0 km

Boise ontstond in 1834 door de bouw van het gelijknamige fort. Twintig jaar later kwam de goldrush. Bezoekers waren onder de indruk van de natuur, de rivier en de bossen. Boise is een verrassend, bruisende en hippe stad. Verken 'Old Town' met trendy eettentjes, kunstgalerieën en antiekwinkels. Boise kent ook veel historie (19e eeuw) dat terug te zien is aan diverse bezienswaardigheden. Het buitenleven is kenmerkend voor Boise, in de stadsparken aan de rivier kun je heerlijk wandelen.

3 Boise - McCall 174 km

De natuur is hier geweldig mooi! Na ongeveer 32 km kom je aan de top van de Spring Valley Summit, waarna je afzakt naar Horseshoe Bend, waar de weg slingerend langs de Payette River noordwaarts gaat. Via Cascade aan het gelijknamige meer kom je in de omgeving van McCall een aantal 'hotsprings' tegen, zoals Gold Fork en Burgdorf. Ook het Ponderosa State Park is de moeite waard als je een liefhebber van wandelen bent. Je kunt ook kajakken op Payette Lake of de Upper Payette River. Erg leuk!

4 McCall - Riggins 80 km

Riggins ligt 80 kilometer ten noorden van McCall langs de indrukwekkende Salmon River en staat bekend als de wildwaterhoofdstad van Idaho. Dit kleine stadje, genesteld in de rivierkloof, biedt een opmerkelijk aantal wildwateravonturen. De wanden van de hier ontstane canyon flankeren de "River Of No Return". Als dát geen uitnodiging is....

5 Riggins - Lewiston 183 km

Lewiston is één van de nieuwste wijnregio's van Idaho. bezoek één of meerdere wijngaarden en maak kennis met de smaak van Idaho. Ben je geïnteresseerd in de historie van de Nez Perce indianen? Dan is het Nez Perce National Historical Park in Spalding zeker iets voor je. Hier verhaalt men over de strijd met de US Army die er in 1877 voor zorgde dat deze stam een aanzienlijk kleiner leefgebied overhield.

6 Lewiston 0 km

Lewiston vormt het hart van de expeditie uit het begin van de 19e eeuw door Meriwether Lewis en William Clark. Een heuse geschiedenisles wordt gevormd op de Lewis and Clark Trail; breng dan ook een bezoek aan het Lewis and Clark Discovery Center in Hells Gate State Park. Lewiston is ook populair vanwege de nabijheid van Hell's Canyon in de Snake River, de diepste kloof van Amerika. Hier worden jet boat tours en wildwatertours aangeboden om dit unieke stukje natuur te bewonderen.

7 Lewiston - Coeur d'Alene 187 km

Coeur d'Alene is het culturele centrum van Noord-Idaho en staat bekend vanwege het gelijknamige meer, waar varen, vissen en zeearenden spotten aan de orde van de dag is. De golfbaan in deze plaats is erg bekend en staat bekend om hole 14, een drijvende hole. Dus golfliefhebbers, waar wacht je op?

8 Coeur d'Alene 0 km

Een extra dag om Coeur d'Alene verder te verkennen. Je kunt per fiets of e-bike de Centennial Trail rijden (37 km). Die-hard fietsers kunnen ook een kijkje nemen op de Trail of the Coeur d’Alenes. Deze route volgt 114 kilometer spoorlijn van het mijnstadje Mullan (nabij de staat Montana) door Idaho naar de stad Plummer, vlakbij de grens met de staat Washington, deels langs de oever van Lake Coeur d'Alene. Zin in meer avontuur? Bezoek dan in Athol het Silverwood Theme Park of het Tree To Tree Adventure Park voor plezier voor jong en oud!

9 Coeur d'Alene - Missoula 265 km

De stad Wallace, 77 kilometer ten oosten van Coeur d’Alene, staat vol met historische gebouwen, waaronder een voormalig bordeel dat nu als museum voor het publiek toegankelijk is. Ga ondergronds bij de Sierra Silver Mine om de gevaren van hardrock-mijnbouw te ervaren. Verderop, op de grens met Montana ligt de spectaculaire Route of the Hiawatha, waar je per fiets met magistrale uitzichten over de natuur van Idaho over de boomtoppen scheert. Hierna rijd je naar Missoula.

10 Missoula 0 km

In het knusse Missoula vind je veel wandelmogelijkheden waaronder de M-Trail naar Mount Sentinel en de Riverfront Walking Trail. Bezoek ook de Rocky Mountain Elk Foundation, waar je alles leert over de elanden, die talrijk zijn in deze regio. Bijzonder is ook het Smokejumper Visitor Center. Hier worden brandweerlieden opgeleid die met een parachute gedropt worden bij grote bosbranden.

11 Missoula - Ketchum 365 km

Over de Salmon River Scenic Byway rijdt je via het Land Of Yankee Fork State Park, met de verlaten goudzoekerdorpjes Custer en Bonanza, naar Ketchum.Onderweg kun je eventueel gaan kijken bij Redfish Lake en vele natuurlijke warmwaterbronnen. Ketchum is tegenwoordig een levendige gemeenschap in de Rocky Mountains in het centrum van Idaho. Het authentieke bergstadje ligt tegen een achtergrond van blauwe luchten, kristalheldere waterwegen, eindeloze wandel- en mountainbikeroutes en biedt, samen met het naburige Sun Valley, skimogelijkheden van niveau.

12 Ketchum - Craters Of The Moon 0 km

Op een kleine anderhalf uur rijafstand ligt Craters of the Moon, een National Monument met lavavelden en -grotten, monolieten en kegelvulkanen. De toegankelijkheid van dit grote stuk land is beperkt tot het noordelijke deel, met de 11 km lange Loop Drive. Deze weg voert je naar een aantal interessante vulkanische formaties, zoals de North Crater Flow (een lavaveld), Devil’s Orchard (een lavaveld met opvallende lavamonolieten) en een aantal kegelvulkanen. Op verschillende plekken zijn kortere en langere trails te lopen (tot max. 5 ½ km lengte).

13 Ketchum - Twin Falls 134 km

Twin Falls is een stad die zijn naam dankt aan de 38 meter hoge Twin Falls-watervallen. Net buiten het dorp Twin Falls zijn de Shoshone Falls te bewonderen, deze watervallen zijn zelfs hoger is dan de Niagara Falls! In de zomer kun je de Shoshone Ice Caves bezoeken; een lavatunnel waarvan de bodem het hele jaar door bedekt is met ijs.

14 Twin Falls 0 km

In Centennial Park kun je ziplinen en per fiets langs de Snake River rijden (Canyon Rim Trail, 12 km) of per kajak naar de Pillar Falls gaan. De echte 'thrillseekers' kunnen base jumpen vanaf de Perrine Bridge! Thrillseeker Evel Knievel sprong ooit met zijn motor over de Snake Rover, aan het eind van het Centennial Trail wandelpad.

15 Twin Falls - Boise 217 km

Op weg terug naar Boise neem je een kleine omweg door in het dorp Buhl nog even naar de Balanced Rock te kijken, een unieke rotsformatie. Verderop kun je het Thousand Springs State Park bezoeken met meren, watervallen en rauwe natuur. In Boise eindigt je Idaho-avontuur.

16 Vertrek Boise Vlucht

Je levert je auto vandaag weer in en gaat naar de luchthaven. De rondreis zit erop. In het vliegtuig lekker nagenieten van alles wat je hebt meegemaakt!

Inclusief/exclusief:

Maak een afspraak in onze Beleefwinkel voor meer info, aanpassingen in de routes óf kies voor een offerte op maat.

Deze rondreis is natuurlijk ook mogelijk per camper. Neem contact met ons op voor meer informatie, wij helpen je er graag bij! 

Een beleefreis is maatwerk

Je bepaalt zelf waar je meer of minder aan wilt besteden tijdens de reis. Deze reis maak je al vanaf:

Prijs op aanvraag
advies op maat offerte

Ontdek de ontdekkingsreiziger in jezelf!

Laat je verrassen door deze onbekende staat

Heb je interesse in deze reis of wil je graag meer informatie ontvangen?

 • Altijd maatwerk

  Je maakt jouw unieke reis

 • Persoonlijk advies

  Door gespecialiseerde reisadviseurs

 • Jouw tempo, jouw route

  Wij regelen de rest

 • We zijn er voor je

  Voor, tijdens en na je reis

Nice 2 know