Highlights of the West - West Amerika

Rush through the West

1 Aankomst Los Angeles Vlucht

Vandaag kom je aan op de luchthaven van Los Angeles. Je haalt de auto op en rijdt naar het hotel voor je eerste overnachting.

2 Los Angeles - Laughlin 465 km

Waarschijnlijk ben je al erg vroeg wakker vanwege de jetlag maar hoe fijn is het om vroeg aan deze prachtige dag te beginnen!! Vandaag is Laughlin je eindpunt. Je kunt ervoor kiezen door het Mojave National Preserve te rijden, een afwisselend woestijnlandschap met oa. de Joshua Trees, de Kelso Dunes en de Cima Dome & Volcanic Field National Natural Landmark. In de zomer is het hier heet, neem genoeg water mee!!!

3 Laughlin - Grand Canyon 325 km

Een bezoek aan de Grand Canyon is zeker één van de hoogtepunten van deze reis. Een aanrader is om eerst een deel van de alom bekende Route 66 te rijden voordat je bij de Grand Canyon arriveert. Na Kingman volgen enkele zeer interessante kleine plaatsjes zoals Hackberry, absoluut de moeite waard want hier kun je nog de oorspronkelijke benzinestations en cadillacs bewonderen. In Seligman kun je een aandenken kopen aan deze nostalgische route. Na vertrek rijd je via Williams, een cowboystadje dat uiteraard ook in het teken staat van Route 66. En dan is het zover, rijdt naar het visitor centrum voor een eerste kennismaking met de enorme Grand Canyon. Een volle maar fantastisch mooie dag!

4 Grand Canyon - Page 175 km

Misschien staat er in de ochtend een helikopter op het programma….wij regelen het graag voor je! Na vertrek vanuit je hotel rijd je al richting Page maar uiteraard wil je eerst de indrukwekkende Grand Canyon optimaal beleven. Op de route langs de rand van de canyon zijn diverse stoppunten die je een telkens een ander, maar steeds een fantastisch uitzicht bieden. Na het park verlaten van het park moet je echt een korte stop maken bij Little Colorado River Overlook. Hier kijk je loodrecht in een canyon, het is duizelingwekkend. Net buiten Page ligt Horseshoe Bend Overlook; op dit punt maakt de woeste Colorado-rivier een bocht van 270 graden en dit lijkt op een hoefijzer. Beleef hier de zonsondergang. Een mooiere locatie is bijna ondenkbaar.

5 Page - Bryce Canyon 240 km

In de (vroege) ochtend kunnen we een excursie onder leiding van een echte ‘Navajo’ indiaan reserveren naar het bijzondere Antelope Canyon. Vraag ons naar de mogelijkheden en de verschillen tussen de Upper en de Lower Canyon. Na een bezoek aan een van de slot canyons is het zo’n 2,5 uur rijden naar de volgende fantastische omgeving, Bryce Canyon. Bewonder de vele hoodoos; oranje gekleurde, unieke rotsformaties. Een dertig kilometer lange doodlopende weg gaat door dit kleinschalige park en geniet op dertien uitzichtpunten van een overweldigend uitzicht. Wandel tussen de hoodoo's via de bijna vijf kilometer lange trail. In de zomer is het op diverse avonden in de week mogelijk een rodeo bij te wonen in dit gebied.

6 Bryce Canyon - Las Vegas 420 km

De tijd vliegt en er komt nog zoveel meer om van te gaan genieten!! Vandaag kun je ervoor kiezen om de route wat uit te breiden en op weg naar Las Vegas een bezoek aan het minder bekende, maar zeer mooie Valley of Fire Statepark te brengen; vreemde zandsteenformaties met gekleurde structuren van kalksteen, versteende bomen en rotstekeningen die in een heel ver verleden hier zijn aangebracht. Voordat je in ‘Sin City’ aankomt zie je de bruisende miljoenenstad opduiken vanuit te woestijn, een heel bijzondere gewaarwording. De stad van gokken, shows, glitter en glamour!!

7 Las Vegas 0 km

Je kunt zelf de gewenste invulling geven aan je verblijf in Las Vegas. Zo kun je in Las Vegas uitstekend eten, winkelen, een show bezoeken en uiteraard gokken. Maar je kunt ook schieten op een echte shooting range, gaan racen op de Las Vegas Motor Speedway met bijvoorbeeld een Lamborgini of Ferrari. Maak een helikoptervlucht boven Las Vegas, breng een bezoek aan Fremont Street. Kortom, de mogelijkheden in Las Vegas zijn ongekend. Je beleeft 'Sin City' op je eigen manier!

8 Las Vegas - Death Valley 198 km

Je verlaat Las Vegas en rijdt richting Death Valley National Park. Vlak voordat je het park binnenrijdt kun je eerst naar Dante’s View rijden waarbij je een verbluffend weids uitzicht hebt over een deel van Death Valley. De doorgaande weg gaat van oost naar west v.v. en hieraan zijn de meeste bezienswaardigheden en uitzichtpunten gelegen. Mooie namen zijn gegeven aan de diverse punten aan de route, zoals Artist Palette, Zabriskie Point, Badwater, Scotty’s Castle en Devil's Golfcourse. Een overnachting in Furnace Creek, in Death Valley, is wel een heel bijzondere ervaring.

9 Death Valley - Bakersfield 365 km

Live muziek, musea, unieke restaurants en meer staat je te wachten in Bakersfield. Deze stad vormt een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan Sequoia National Park.

10 Bakersfield - Yosemite 275 km

In de ochtend is er de mogelijkheid om via Sequoia National Park Kings Canyon NP in te rijden en onderweg een bezoek te brengen aan de grootste sequoia boom ter wereld, de General Sherman Tree. Rijd via Wawona Road en breng een bezoekje aan Glacier Point om te genieten van een fenomenaal uitzicht op de bekendste rots van Yosemite NP, de Half Dome. Maak dan nog even een fotostop bij ‘Tunnel View’ waarbij de naam al verraadt hoe het uitzicht zal zijn. Je eindigt de dag bij je hotel even buiten de ingang naar de vallei.

11 Yosemite 0 km

Watervallen, dichte bebossing, meertjes en granietrotsen, dat is wat Yosemite kenmerkt. Door veel mensen wordt dit park als mooiste ter wereld beschouwd. Vandaag een hele dag om “De vallei” te bezoeken met de enorme granieten rotsformaties Half Dome en El Capitan. De vallei vormt het centrum van het park en heeft verschillende wandelpaden naar de mooiste punten. Je kunt in de vallei gebruik maken van pendelbussen om in één dag zoveel mogelijk te zien. De hike over de ‘Mist Trail’ naar Vernal Falls is een prachtige wandeling van in totaal 4 km (heen en terug) maar pas op, je kunt nat worden!!

12 Yosemite - San Francisco 315 km

Je rijdt vandaag richting 'The City By The Bay', San Francisco. Parkeer de auto in de omgeving van je hotel want deze heb je vandaag en morgen niet nodig! Ga direct op verkenning in deze zeer sfeervolle stad. Geniet van een ritje met een historische Cable Car en breng een bezoek Fisherman's Wharf. Sluit de dag af met een bezoek aan Alcatraz in de vroege avond, waarbij je kunt genieten van de zonsondergang op het gevangeniseiland.

13 San Francisco 0 km

Helaas maar één volle dag in deze heerlijke stad, dat betekent dat je keuzes moet maken. Ga fietsen over de Golden Gate Bridge naar Sausalito met haar kunstgalerieën en kom per ferry terug, genietend van de skyline van deze stad. Of maak een rit per Streetcar, voor velen nog onbekend en veel minder druk dan de beroemde Cable Car. Ga shoppen op Market Street of bij Union Square waar ook een draaipunt van de cable car te vinden is. Leuk om te zien hoe dit nog steeds handmatig gebeurt. Vergaap je aan de wolkenkrabbers in het financial district, eet een ijsje bij een van de beroemde Ghirardelli ijszaakjes en eet een hapje in het sfeervolle Chinatown of Little Italy.

14 San Francisco - Morro Bay 375 km

Vandaag ga je al een deel van de Highway 1 rijden, en naar onze mening ook meteen een prachtig deel van deze kustweg. Breng een kort bezoek aan het sprookjesachtige Carmel en geniet van de spectaculaire uitzichten over de oceaan. Je rijdt over verschillende bruggen; een topper in het Julia Pfeiffer Burns State Park is McWay Falls met het pittoreske baaitje. Hier staan 90 meter hoge kustmammoetbomen (sequoia's) die wel meer dan 2500 jaar oud zijn. In Morro Bay of Pismo Beach kun je genieten van een afsluiting aan het strand; wil je in een levendiger dorp overnachten dan is San Luis Obispo iets voor je.

15 Morro Bay - Los Angeles 325 km

Vandaag helaas alweer het laatste deel van deze indrukwekkende en afwisselende kustweg. Maak een stop in Santa Barbara, een gezellige universiteitsstad en rijd via het mondaine Malibu of Calabasas, daar waar vele celebrities hun villa’s hebben. Weer terug in LA! Je kunt deze laatste uurtjes invullen zoals jij het wenst. Een bezoek aan Beverly Hills, shoppen op Rodeo Drive of nog een bezoekje aan het strand van Santa Monica of Venice Beach.

16 Vertrek Los Angeles Vlucht

Je levert de auto vandaag weer in en je wordt per shuttlebus van de verhuurder naar de luchthaven gebracht. De rondreis zit erop. Laat de vele gemaakte herinneringen maar komen!!!

Inclusief/exclusief:

Maak een afspraak in onze Beleefwinkel voor meer info, aanpassingen in de routes óf kies voor een offerte op maat.

Deze rondreis is natuurlijk ook mogelijk per camper. Neem contact met ons op voor meer informatie, wij helpen je er graag bij! 

West Amerika op zijn best

Wereldsteden en overweldigende natuur

Heb je interesse in deze reis of wil je graag meer informatie ontvangen?

 • Altijd maatwerk

  Je maakt jouw unieke reis

 • Persoonlijk advies

  Door gespecialiseerde reisadviseurs

 • Jouw tempo, jouw route

  Wij regelen de rest

 • We zijn er voor je

  Voor, tijdens en na je reis

Nice 2 know