Bekijk hier meer informatie en de veelgestelde vragen omtrent het coronavirus en de invloed hiervan op jouw boeking bij Beleef Reizen. Mocht je vragen hebben, dan helpen we je graag verder per mail of telefonisch op 013-5323585. Wij verwelkomen je weer graag in onze Beleefwinkel in Tilburg voor een afspraak met één van onze reisspecialisten, rekening houdend met de geldende voorzorgsmaatregelen. 

Highlights of the West - West Amerika

In korte tijd het favoriete rondje

1 Aankomst Los Angeles Vlucht

Vandaag kom je aan op de luchthaven van Los Angeles. Je haalt de auto op en rijdt naar het hotel voor je eerste overnachting.

2 Los Angeles - Laughlin 465 km

Vandaag ben je waarschijnlijk al erg vroeg wakker vanwege de jetlag maar hoe fijn is het om vroeg aan deze prachtige dag te beginnen!! Vandaag is het een reisdag met Laughlin als eindpunt. Je kunt ervoor kiezen door het Mojave National Preserve te rijden, een afwisselend woestijnlandschap met oa. de Joshua Trees, de Kelso Dunes en de Cima Dome & Volcanic Field National Natural Landmark. Volg de Cima Road van noord naar zuid en je komt langs deze bijzondere plekken. In de zomer is het hier heet, neem genoeg water mee!!!

3 Laughlin - Grand Canyon 325 km

Een bezoek aan de Grand Canyon is één van de hoogtepunten van deze reis. We raden je echter aan om niet de kortste route te nemen maar deze juist iets uit te breiden om zo een klein deel van de alom bekende Route 66 te rijden. Ga bij Kingman deze weg in en maak diverse (foto)stops in de kleine plaatsjes onderweg. Hackberry is absoluut de moeite waard want hier kun je nog de oorspronkelijke bezinestations en cadillacs bewonderen. Seligman is gemakkelijk te voet te bekijken en koop hier je aandenken aan deze nostalgische route. De route gaat verder via Williams, ook zo’n geweldig leuke plaats dat in het teken staat van de Route 66. Het eindpunt van vandaag is dan ook de Grand Canyon en rijdt naar het visitor centrum voor een eerste kennismaking met deze enorme canyon. Hier is het mogelijk fietsen te huren en over de autovrije route naar Hermit’s Rest te fietsen. 12 kilometer lang fietsen via Grand Canyon Village en dit alles langs de rim….en met de fiets voorop de bus terug. Een volle maar fantastisch mooie dag!

4 Grand Canyon - Page 175 km

Misschien staat er in de ochtend een helikopter op het programma….wij regelen het graag voor je! Vandaag staat in het teken van de uitzichtpunten over de indrukwekkende Canyon. Vergeet vooral niet, na vertrek uit het park, te stoppen bij ‘Little Colorado River Navajo Tribal Park’. Hier kijk je loodrecht een Canyon in, het is duizelingwekkend….. Je kunt vandaag zwemmen, varen of kanoën op Lake Powell en breng einde dag een bezoek aan Horseshoe Bend Overlook en geniet van het spectaculaire uitzicht!

5 Page - Bryce Canyon 240 km

In de (vroege) ochtend kunnen we een excursie onder leiding van een echte ‘Navajo’ indiaan reserveren naar het bijzondere Antelope Canyon. Vraag ons naar de mogelijkheden en de verschillen tussen de Upper en de Lower Canyon. Na zo’n 2,5 uur rijden kom je aan in de volgende paradijselijke omgeving, Bryce Canyon. Bewonder de vele ‘hoodoos’; oranje gekleurde, unieke rotsformaties. Een doodlopende weg gaat in dit kleinschaligepark en wanneer je een wandeling wenst te maken, dan raden we het gebruik van de pendelbus aan. Wandel de Navajo Trail, bijna 5 kilometer lang en met een hoogteverschil van 600 meter. Op diverse avonden in de week is het mogelijk een een rodeo bij te wonen in dit gebied.

6 Bryce Canyon - Las Vegas 420 km

De tijd vliegt en met zoveel opgedane indrukken is het prettig dat er nu 2 overnachtingen in één en hetzelfde gebied zijn opgenomen. Gelukkig zijn afstanden te overzien en blijft er steeds genoeg tijd over om leuke stops in te plannen, of wellicht een alternatieve route te nemen, om nog meer van dit prachtige deel van Amerika te beleven. Ook hier is het mogelijk de route wat uit te breiden en onderweg een bezoek aan Valley of Fire Statepark te brengen.Vreemde zandsteenformaties met gekleurde structuren van kalksteen, versteende bomen en rotstekeningen die in een heel ver verleden hier zijn aangebracht. Voordat je in ‘City that never sleeps’ aankomt zie je de bruisende miljoenenstad opduiken vanuit te woestijn, een heel bijzondere gewaarwording. De stad van gokken, shows, glitter en glamour!!

7 Las Vegas 0 km

Je kunt zelf de gewenste invulling geven aan je verblijf in Las Vegas. Zo kun je in Las Vegas uitstekend eten, winkelen, een show bezoeken en uiteraard gokken. Maar je kunt ook schieten op een echte shooting range, gaan racen op de Las Vegas Motor Speedway met bijvoorbeeld een Lamborgini of Ferrari. Maak een helikoptervlucht boven Las Vegas, breng een bezoek aan Freemont Street. Kortom, de mogelijkheden in Las Vegas zijn ongekend. Je beleeft 'Sin City' op je eigen manier!

8 Las Vegas - Death Valley 198 km

Je verlaat Las Vegas en rijdt richting Death Valley National Park. Vlak voordat je het park binnenrijdt kun je linksaf naar Dante's View. Na 19 kilometer heb je een verbluffend weids uitzicht over Death Valley. De doorgaande weg gaat van oost naar west vv en hieraan zijn de meeste bezienswaardigheden en uitzichtpunten gelegen. Mooie namen zijn gegeven aan de diverse punten aan de route, zoals Artist Palette, Zabriskie Point, Badwater, Scotty’s Castle en Devil's Golfcourse. Een overnachting midden in het park gelegen, in Furnace Creek, is een heel bijzondere ervaring.

9 Death Valley - Bakersfield 365 km

Live muziek, musea, unieke restaurants en meer staat je te wachten in Bakersfield, de stad is een goede uitvalsbasis voor de machtige Sierra Nevada Mountain regio.

10 Bakersfield - Yosemite 275 km

Wanneer je in El Portal overnacht dan raden we je aan om als eerste een stop te maken bij Mariposa Grove. Hier vind je reusachtige sequoiabomen. Op deze route rijd je de Glacier Point Road op naar het gelijknamige Glacier Point. Hier heb je een fenomenaal uitzicht op de vallei en op de rotsformatie Half Dome. Stop nog even bij Tunnel View en eindig de dag in één van de restaurants in El Portal.

11 Yosemite 0 km

Watervallen, dichte bebossing, meertjes en granietrotsen geven vorm aan de schoonheid van Yosemite, wat door veel mensen beschouwd wordt als het mooiste park ter wereld.Op deze volledige dag in het park raden wij aan ‘De Vallei’ te bezoeken. Yosemite NP heeft verschillende wandelpaden naar de mooiste punten van het park. Je kunt er korte hikes doen maar ook meerdaagse trektochten maken. Je kunt in de vallei gebruik maken van pendelbussen om in één dag zoveel mogelijk te zien. De hike over de ‘Mist Trail’ naar Vernal Falls is een prachtige wandeling van in totaal 4 km (heen en terug) maar pas op, je kunt nat worden!!

12 Yosemite - San Francisco 265 km

Je rijdt vandaag in 4 uur tijd richting de kust. Eindbestemming van de reis is The City by the Bay, San Francisco. Het is mogelijk vandaag de auto al in te leveren bij een stadskantoor want in de stad zul je deze niet gebruiken EN het scheelt je veel in parkeerkosten… Vanuit je centraal gelegen hotel kun je direct op verkenning. Geniet van een ritje met een historische Cable Car en breng een bezoek Fisherman's Wharf. Sluit de dag af met een bezoek aan Alcatraz in de vroege avond, waarbij je kan genieten van de zonsondergang op het gevangeniseiland.

13 San Francisco 0 km

Helaas maar één volle dag in deze heerlijke stad, dat betekent dat je keuzes moet maken. Ga fietsen over de Golden Gate Bridge naar Sausalito en kom per ferry terug, genietend van de skyline van deze stad. Of maak een rit per Streetcar, voor velen nog onbekend en veel minder druk dan de beroemde Cable Car. Er zijn twee lijnen; de E- en de F-Line. De F rijdt door naar de wijk The Castro, het centrum van de LGBT-geschiedenis en er zijn twee dingen waar Castro geen doekjes om windt: openlijke seksualiteit en woordgrapjes. Loop vanaf hier in zo’n 20 minuutjes naar Alamo Square met haar ‘Painted Ladies’ en sluit de dag af met een hapje in The Castro alvorens je weer per Streetcar teruggaat.

14 San Francisco - Morro Bay 375 km

Vandaag ga je al een deel van de Highway 1 rijden…en naar onze mening ook meteen een prachtig deel van deze kustweg. In Monterey is het mogelijk een walvistour te maken of de ca. 2 uur durende ‘17 miles drive’ te rijden . Breng een bliksembezoek aan het sprookjesachtige Carmel en geniet van de spectaculaire uitzichten over de oceaan. Rijd over de ‘Bixby Brug’ bij Big Sur en misschien zit een bezoekje aan Julia Pfeiffer Burns State Park, met haar prachtige mcWay Falls, er ook nog in. Hier staan 90 meter hoge kustmammoetbomen die wel meer dan 2500 jaar oud zijn. In Morro Bay kun je genieten van een afsluiting aan het strand, of breng bijvoorbeeld een bezoek aan Morro Bay State Park. Keuzes, keuzes, keuzes….er is zo ontzettend veel om uit te moeten te kiezen….

15 Morro Bay - Los Angeles 325 km

Vandaag helaas alweer het laatste deel van deze indrukwekkende en afwisselende kustweg. Maak een stop in Santa Barbara, een gezellige universiteitsstad en rijd via het mondaine Malibu of Calabasas, daar waar vele celebrities hun villa’s hebben. Weer terug in LA! Je kunt deze laatste uurtjes invullen zoals jij het wenst. Een bezoek aan Beverly Hills, shoppen op Rodeo Drive of nog een bezoekje aan het strand van Santa Monica of Venice Beach.

16 Vertrek Los Angeles Vlucht

Je levert de auto vandaag weer in en je wordt per shuttlebus van de verhuurder naar de luchthaven gebracht. De rondreis zit erop. Laat de vele gemaakte herinneringen maar komen!!!

Inclusief/exclusief:

De indicatieprijs voor deze rondreis bedraagt: € 1.395,- per persoon. Genoemde prijs is geldig voor overnachtingen tijdens de hele reis in hotels of lodges van bovengemiddelde kwaliteit én met een goede ligging t.o.v. de belangrijkste bezienswaardigheden. De prijs is exclusief intercontinentale vluchten en autohuur. Voor ieder budget stellen wij rondreizen op maat samen. Maak een afspraak in onze Beleefwinkel voor meer info, aanpassingen in de routes óf kies voor een offerte op maat.

Deze rondreis is natuurlijk ook mogelijk per camper. Neem contact met ons op voor meer informatie, wij helpen je er graag bij! 

West Amerika op zijn best

Wereldsteden en overweldigende natuur

Heb je interesse in deze reis of wil je graag meer informatie ontvangen?

 • Altijd maatwerk

  Je maakt jouw unieke reis

 • Persoonlijk advies

  Door gespecialiseerde reisadviseurs

 • Jouw tempo, jouw route

  Wij regelen de rest

 • We zijn er voor je

  Voor, tijdens en na je reis

Nice 2 know