Highlights of the East - Oost Amerika

In korte tijd het favoriete rondje

1 Aankomst New York Vlucht

Vandaag kom je aan op één van de luchthavens van New York. Per taxi ga je naar je hotel. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst bij je hotel, kun je alvast de directe omgeving gaan ontdekken. Dompel onder in de heerlijke drukke sferen van de “City that never sleeps”. Of dit nu Midtown Manhattan is, Lower Manhattan, in West Village of misschien logeer je in Brooklyn aan de overkant van de Hudson Rivier, er is altijd levendigheid in de buurt. Ben je zo nieuwsgierig naar Broadway en Times Square, dan raden we zeker aan om deze alvast te bezoeken, dit is New York op en top!

2 New York 0 km

The city that never sleeps”, 24 uur per dag, 7 dagen per week bruist deze wereldstad. Bedenk van te voren goed wat je allemaal wilt gaan zien, er zijn zó veel mogelijkheden! Natuurlijk moet je de bekende highlights bezoeken. Denk aan een bezoek aan Broadway, the Empire State Building, Top of the Rock, Little Italy, China Town, Central Park, keuze genoeg!!

3 New York 0 km

Bezoek naast de bekende highlights van gister ook the Vessel dat zich misschien nog wel het best laat omschrijven als een combinatie van een gebouw, een kunstwerk en een monument. Of breng een bezoek aan the Edge, het hoogste observatiedek van het westelijk halfrond. Fiets van Central Park zuidwaarts langs de Hudson River en over de Brooklyn Bridge, wandel door de straten van Brunswick en bewonder de vele muurschilderingen, picknick in Bryant Park zoals de lokale bevolking. Neem de aerial tram naar Roosevelt Island en wandel door het park met een prachtig uitzicht over Midtown Manhattan. Bezoek een kerkdienst in Times Square Church en geniet van de Gospelliederen. New York heeft zoveel zichtbare en minder zichtbare juweeltjes zodat je altijd tijd tekort komt….

4 New York - Washington 365 km

Vanaf het centraal gelegen Penn Station brengt de Amtrak trein je naar Washington. Het is relaxed zitten in de luxe stoelen en kijk onderweg naar de skyline van Philadelphia terwijl de trein je naar Washington brengt. De aankomst op Union Station in Washington is ca. 3,5 uur later en alleen dit gebouw is al prachtig….dat belooft wat!!! Maak vandaag al kennis met Washington en bezoek Capitol Hill, of het erg gezellige The Wharf of slenter rond in de sfeervolle studentenwijk Georgetown.

5 Washington 0 km

Washington is een plezierige en groene stad en er heerst een aangename sfeer. Tevens is het leuk om te weten dat de gebouwen in Washington niet hoger mogen zijn dat het Washington Monument. De lange, met gras bedekte National Mall is een park met bekende monumenten zoals het Lincoln Memorial, het Capitool en het Witte Huis. Ook zijn hier diverse herdenkingsplaatsen te vinden, die een eerbetoon zijn aan de slachtoffers van de diverse oorlogen waarin de Verenigde Staten betrokken zijn geweest. Het is heel gemakkelijk hier per fiets de omgeving te verkennen en dan einde dag naar Georgetown te fietsen voor een diner aan de boulevard, bij zonsondergang…. Wil je graag een tour maken door een deel van het Witte Huis, we helpen je graag hiermee. Ook zijn hier diverse herdenkingsplaatsen te vinden, die een eerbetoon zijn aan de slachtoffers van de diverse oorlogen waarin de Verenigde Staten betrokken zijn geweest. Het is heel gemakkelijk hier per fiets de omgeving te verkennen en dan einde dag naar Georgetown te fietsen voor een diner aan de boulevard, bij zonsondergang….

6 Washington - Gettysburg 130 km

Vandaag haal je je auto op en ga je op pad richting Gettysburg. Je duikt in de Amerikaanse geschiedenis! Naast de te bezoeken slagvelden zijn er in Gettysburg veel musea die in teken van de Burgeroorlog staan zoals het zeer interessante American Civil Wax Museum waar de oorlog door allerlei effecten tot leven wordt gebracht. Misschien ken je de serie ‘North and South’ nog die in de jaren ’80 uitgezonden werd waarbij twee families tegenover elkaar kwamen te staan in deze verschrikkelijke Burgeroorlog en soms voor onmenselijke keuzes kwamen te staan.

7 Gettysburg - Niagara Falls 510 km

Vandaag een lange rit richting het eindpunt, de Niagara Falls. Ze behoren tot de grootste en bekendste watervallen ter wereld en zijn gelegen op de grens van Amerika en Canada waarbij de Rainbow Bridge deze landen met elkaar verbindt.

8 Niagara Falls 0 km

Je kunt de watervallen gemakkelijk aan beide kanten lopend bezoeken. Elk deel heeft zijn eigen charme en dat is prima te doen in één dag. Vaar met speciale boten, zoals de per Maid of the Mist (Amerikaanse kant) of per Hornblower (Canadese kant), naar de watervallen. Het is in het Canadese deel zelfs mogelijk achter de watervallen te komen, dit is de ‘journey behind the falls’ en dichterbij dan hier kun je niet komen!

9 Niagara Falls - Syracuse 262 km

De volgende bestemming is Green Mountains. Aangezien de afstand te groot is om in één dag te overbruggen reserveren wij een overnachting voor je in Syracuse.

10 Syracuse - Green Mountains 300 km

De Green Mountains bestaan uit een aantal van de oudste rotsen op aarde. Gelegen in de staat Vermont, dat is afgeleid van de Franse woorden ‘vert’ en ‘monts’ (groene bergen). Het is een gebied waar je heerlijk kunt mountainbiken, wandelen, paardrijden en bijvoorbeeld vissen. Wie ooit de Indian Summer wil meemaken, moet zeker de Green Mountains in het najaar aandoen.

11 Green Mountains 0 km

Bezoek het Green Mountain National Forest met haar bevers, elanden en bruine beren. Of wanneer je op zoek bent naar wat ander vertier...één van de populairste attracties van dit gebied is de Ben & Jerry's Ice Cream Fabriek in het noordelijke deel! In het zuidelijke deel van de Green Mountains vind je kleine mooie dorpjes en ook de overdekte bruggen. Wil je nog even shoppen, doe dit dan in Manchester want hier vind je veel winkels en outlets.

12 Green Mountains - Boston 227 km

Boston is, met het rijke patriottisch verleden, de grootste en belangrijkste stad van New England De geschiedenis gaat verder terug in de tijd dan dat van de VS zelf. De stad is compact en is geliefd bij de meeste bezoekers.

13 Boston 0 km

Verken de stad door bijvoorbeeld het lopen van de Freedom Trail. Via een 4 km lang weg passer je 16 historische plaatsen in Boston. Deze wandeling wordt aangegeven met een rode lijn op de stoep. Maak vandaag een boottocht in de bekende zwanenboten en breng een bezoekje aan het café dat bekend is van de tv-serie Cheers. Of bezoek één of meer van de twaalf eilanden die in de haven van Boston liggen, geschikt om te wandelen, te zwemmen of te watersporten. Het is mogelijk om hier bijvoorbeeld te kajakken tussen de eilandjes. Je kunt Boston niet verlaten zonder het eten van de wereldberoemde Boston cream pie, een stuk cake gevuld met een cremelaag en op de bovenkant chocolade. Kenners raden aan dit te doen bij Omni Parker House en neem dit dan ook op in je schema van vandaag!

14 Boston - Cape Cod 112 km

Cape Cod of eenvoudigweg ‘The Cape’ is een schiereiland met een landelijk karakter waar je, vooral aan de oostkant, mooie stranden vindt. In het noordoosten ligt Provincetown, DE uitvalsbasis om dolfijnen en walvissen te spotten. Je vindt hier prachtige stranden en vuurtorens, Nobska Lighthouse is er één die zo op een ansichtkaart kan staan. Het is mogelijk hier fietsen te huren en over bijvoorbeeld de Nauset Marsh Trail langs de National Seashore te fietsen welke zo’n vijf kilometer lang is. Reis je met kinderen, dan is de Cape Cod Canal Bikeway tussen Bourne en Sagamore een aanrader.

15 Cape Cod 0 km

Vanuit Hyannis gaan er ferries naar de zuidelijk gelegen eilandjes zoals Nantucket en Martha's Vineyard. In de zomer neemt het inwonersaantal op Martha’s Vineyard maar liefst toe met vele tienduizenden mensen. Amerikanen gaan dan massaal op de boot om daar op het strand te liggen, te fietsen en ijsje te eten bij de in Massachusetts beroemde ijssalon Mad Marha’s. Wie liever een reis terug naar een verleden maakt, gaat naar Nantucket Island. Veel hele oude huizen, geheel in takt maken hier een groot deel uit van het gezellige straatbeeld.

16 Cape Cod - New York 400 km

Vandaag rijd je terug naar de Big Apple. Misschien nog wat shoppen voordat je morgen weer in het vliegtuig zit. Je levert vandaag ook je auto in.

17 Vertrek New York Vlucht

Je vertrekt naar de luchthaven. De rondreis zit er helaas op. In het vliegtuig lekker nagenieten van alle mooie herinneringen die je hebt gemaakt!

Inclusief/exclusief:

Maak een afspraak in onze Beleefwinkel voor meer info, aanpassingen in de routes óf kies voor een offerte op maat.

Deze rondreis is natuurlijk ook mogelijk per camper. Neem contact met ons op voor meer informatie, wij helpen je er graag bij! 

Een beleefreis is maatwerk

Je bepaalt zelf waar je meer of minder aan wilt besteden tijdens de reis. Deze reis maak je al vanaf:

Prijs op aanvraag
advies op maat offerte

Natuurschoon en werelsteden

Deze reis geeft je een prachtig beeld van het Oosten

Heb je interesse in deze reis of wil je graag meer informatie ontvangen?

 • Altijd maatwerk

  Je maakt jouw unieke reis

 • Persoonlijk advies

  Door gespecialiseerde reisadviseurs

 • Jouw tempo, jouw route

  Wij regelen de rest

 • We zijn er voor je

  Voor, tijdens en na je reis

Nice 2 know