East USA meets Canada

East-USA & East-Canada

1 Aankomst Toronto Vlucht

Vandaag kom je aan op de luchthaven van Toronto. Je haalt je auto op en rijdt naar het hotel voor je eerste overnachting.

2 Toronto 0 km

Je hebt de hele dag de tijd om te genieten van de grootste stad van Canada. Bestijg de immens hoge CN Tower of breng een bezoek aan het historische Casa Loma. Je kan ook een boottour maken over Lake Ontario, zodat je een mooi uitzicht hebt op de skyline van deze wereldstad.

3 Toronto - Kingston 265 km

Vandaag gaat de route in Oostelijke richting naar de voormalige hoofdstad van Canada, Kingston. Zo vind je hier bijvoorbeeld ook nog een fraai stadhuis, een van de overblijfselen uit de 19e eeuw. We raden je aan een 1 uur durende boottocht te maken door het Thousand Islands gebied op de grens tussen Canada en Amerika. Dit kan ook vanuit Gananaque dat op 30 minuten van Kingston is gelegen maar dichter bij het Thousand Island gebied. Veel eilandjes herbergen prachtige, grote privéhuizen. Als alternatief bezoek je Fort Henry National Historic Site, met een 19e eeuws Brits fort dat op een heuvel gelegen is.

4 Kingston - Montréal 288 km

De reis gaat verder naar het overwegend Franstalige deel van Canada. Montréal is een stad met veel historie en dat is goed te zien in het Old Town gedeelte van de stad. Het is alsof je in Frankrijk bent. Bekijk de prachtige Basilique Notre-Dame van binnen met een prachtige blauwe gloed achter het altaar.

5 Montréal 0 km

Vandaag kun je een bezoek brengen aan Mount Royal, de naamgever van de stad, van waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad. Zorg er ook voor dat je een bezoek brengt aan Ville Souterraine, de ‘ondergrondse stad’ van Montréal. Je ziet het niet als je door de stad loopt, maar er is een compleet ondergronds netwerk dat winkels, restaurants, bioscopen en hotels met elkaar verbindt.

6 Montréal - Quebec 255 km

Na een rit van ongeveer 2 uur kom je aan in Petit Paris, oftewel Quebec. Deze stad is opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst en wordt vaak genoemd als één van de mooiste plekken van Canada. Oude stadsmuren, koloniale huizen, historische straatjes en statige architectuur, kenmerken deze stad Start met een bezoek aan het oude deel van Quebec dat is opgedeeld in een Upper en Lower Town met veel Franse invloeden. Via trappen en met een treintje zijn deze twee delen met elkaar verbonden.

7 Quebec 0 km

Begin de dag met een wandeling langs de Promenade de Champlain. Vergeet niet het kasteelhotel Chateau Frontenac te bezoeken dat een geweldig zicht geeft op het oudste deel van de stad. Ook het oudste militaire complex van Canada is hier te vinden, de Quebec Citadel. Time je bezoek goed zodat je de wisseling van de wacht kunt meemaken.

8 Quebec - White Mountains 435 km

Mooi gebied, hoogste punt oost usa, wandelen, treintje naar top mt washington. Het is vandaag een uitstekende dag om een prachtige route voor te bereiden met als eindbestemming de White Mountains in Amerika. Het gebied waar je doorheen rijdt is ontzettend groen en heuvelachtig, waardoor je de tijd al snel vergeet.

9 White Mountains 0 km

Mount Washington, de hoogste berg van heel Noordoost- Amerika vind je in de White Mountains. Deze 1917 meter hoge berg ligt langs de Presidential Range, waar veel van de bergpieken naar Presidenten van de V.S. zijn genoemd. Heb je de tijd, dan raden wij je zeker aan de Notch-rein vanuit Conway te nemen die je langs kliffen, watervallen en ravijnen voert.

10 White Mountains - Boston 225 km

Boston is, met het rijke patriottisch verleden, de grootste en belangrijkste stad van New England, de geschiedenis gaat verder dan dat van de VS zelf terug in de tijd gaat. De stad is compact en is geliefd bij de meeste bezoekers.

11 Boston 0 km

Verken de stad door bijvoorbeeld het lopen van de Freedom Trail. Via een 4 km lang weg passer je 16 historische plaatsen in Boston. Deze wandeling wordt aangegeven met een rode lijn op de stoep.

12 Boston - Cape Cod 115 km

Vandaag een korte rit naar het schiereiland Cape Cod. Dit gebied wordt door Amerikanen zelf gebruikt als uitvalsbasis. Je kan hier bijvoorbeeld fietsen over de Cape Cod Rail Trail. Dit fietspad van meer dan 30 kilometer is prachtig en brengt je langs mooie locaties op het schiereiland.

13 Cape Cod 0 km

Op deze dag kun je Nantucket of Martha’s Vineyard, twee eilanden ten zuiden van Cape Cod gelegen. Nantucket is een eiland dat perfect is om per fiets te verkennen alsook voor een walvistour. Hier vind je ook vuurtorens die typisch zijn voor dit gebied, zoals de Brant Point Lighthouse. Martha's Vineyard is vooral een eiland waar de 'rich and famous' van Boston komt om te genieten. Er zijn genoeg leuke plaatsjes op het eiland en zoals de naam al doet vermoeden kun je ook uitstekend wijn proeven. Ook hier is het mogelijk om een fiets te huren om je gemakkelijk te verplaatsen.

14 Cape Cod 0 km

Je kan deze dag gebruiken voor het bezoeken van het eiland dat je nog niet hebt bezocht of je gebruikt deze dag om de kustlijn van Cape Cod verder te ontdekken. Het is genieten geblazen in deze natuurrijke omgeving. Provincetown, in het noordoosten ligt Provincetown, is DE uitvalsbasis om dolfijnen en walvissen te spotten.

15 Cape Cod - Green Mountains 350 km

Je rijdt vandaag weer naar het binnenland van Amerika. Eindbestemming van vandaag zijn de Green Mountains. Deze “groene” route terug richting Canada kenmerkt zich door bossen, meren en watervallen. Ook rijd je door typische Amerikaanse plaatsjes waar je vaak prima kunt eten. Geniet van het Amerikaanse binnenland!

16 Green Mountains - Ithaca 335 km

Je vervolgt je reis door het groene hart van Amerika richting het gebied rondom Finger Lakes. Eindpunt van vandaag is Ithaca. Er zijn in deze omgeving honderden watervallen en een aantal wijngaarden te vinden. Volop mogelijkheden om te wandelen, fietsen of zwemmen.

17 Ithaca - Niagara-on-the-Lake 268 km

Vandaag ga je terug naar Canada. Je steekt de grens over bij de Rainbow International Bridge die Canada met Amerika verbindt. Dit is in het gebied bij Niagara Falls, met uitzicht op de waterval van 50 meter hoog. Je kunt eerst de waterval van de Amerikaanse kant bekijken, dan de grens oversteken om deze daarna vanaf Canadeese zijde te bewonderen.

18 Niagara-on-the-Lake 0 km

Rondom Niagara Falls is genoeg te beleven. Een aanrader is om de Skylon Tower te bezoeken. Deze uitkijktoren geeft een prachtig uitzicht op de watervallen. Maak uiteraard ook een boottocht, waarbij je vlakbij de watervallen kunt komen. Stap aan boord van de ‘Maid of the Mist’. De boot passeert direct langs de American Falls, Cave of Winds en Horseshoe Falls. een spectaculaire ervaring!.. Morgen rijd je naar Toronto (125 km.) voor de terugvlucht.

19 Vertrek Toronto Vlucht

Je levert je auto vandaag weer in en gaat naar de luchthaven. De rondreis zit erop. In het vliegtuig lekker nagenieten van alles wat je hebt meegemaakt!

Inclusief/exclusief:

Maak een afspraak in onze Beleefwinkel voor meer info, aanpassingen in de routes óf kies voor een offerte op maat.

Deze rondreis is natuurlijk ook mogelijk per camper. Neem contact met ons op voor meer informatie, wij helpen je er graag bij! 

Een beleefreis is maatwerk

Je bepaalt zelf waar je meer of minder aan wilt besteden tijdens de reis. Deze reis maak je al vanaf:

Prijs op aanvraag
advies op maat offerte

Beleef het beste van Oost-Amerika en Oost-Canada

Combineer deze twee schitterende landen

Heb je interesse in deze reis of wil je graag meer informatie ontvangen?

 • Altijd maatwerk

  Je maakt jouw unieke reis

 • Persoonlijk advies

  Door gespecialiseerde reisadviseurs

 • Jouw tempo, jouw route

  Wij regelen de rest

 • We zijn er voor je

  Voor, tijdens en na je reis

Nice 2 know