Best of Florida

Best of Florida - 1

1 Aankomst Orlando Vlucht

Vandaag kom je aan op de luchthaven van Orlando. Je haalt je auto op en rijdt in 30 tot 40 minuten naar het hotel voor je eerste overnachting.

2 Orlando 0 km

We kennen Orlando als middelpunt van attractieparken. In en om de stad vind je o.a. de verschillende Disneyparken, Universal Studio’s en Adventure World, en Seaworld. Wil je ook Kennedy Space Center (Cape Canaveral) bezoeken? Het is slechts 5 kwartier rijden, en je kunt er zien hoe NASA en Spacex er voor zorgen dat ruimtevaart al decennia lang (en nog steeds) van groot belang is geweest.

3 Orlando 0 km

Op koopjesjacht? Geen enkel probleem, want Orlando heeft een tweetal “Premium Outlets” waar de bekende merken uitverkoop houden. Je vindt deze aan het begin van International Drive (o.a. te bereiken met de I-Drive trolley, maar ook met je huurauto) en op Vineland Avenue, enkele kilometers ten noorden van het Disney-gebeuren.

4 Orlando - Clearwater 171 km

Nog geen twee uur rijden; als je met kinderen reist geven we je graag de tip om Busch Gardens bij Tampa te bezoeken. Houd je van achtbanen? Niet meer nadenken en gaan! Een leuk park voor het hele gezin. De veelgeprezen witte stranden van Clearwater Beach wachten op je!

5 Clearwater 0 km

Een verdiende rustdag aan het hagelwitte strand!

6 Clearwater - Sanibel Island 276 km

Ter hoogte van Fort Myers ga je via een tolbrug naar Sanibel Island. Niet alleen is het hier heerlijk rustig, Sanibel staat ook bekend om ‘shelling’, het zoeken naar schelpen, met name bij vloed in de branding, als ze aanspoelen. Je kunt hier echt grote schelpen vinden, en als er geen levend organisme meer in zit mag je ze meenemen naar huis. Voor dit doel hebben hotelkamers vaak een keukentje om schelpen uit te koken indien nodig.

7 Sanibel Island - Naples 98 km

Naples is een rijke stad met luxe huizen, genoeg winkelmogelijkheden, golfbanen en zeer aardige stranden. Vergeet niet op Naples Pier te genieten van een fantastische zonsondergang, en wie weet zie je hier nog dolfijnen en schildpadden! Naples wordt ook wel de toegangspoort tot de Everglades genoemd.

8 Naples - Key Largo 246 km

Vandaag rijd je oost- en zuidwaarts door de Everglades richting Key Largo, maar na 52 km sla je eerst rechtsaf op de US 29 naar Everglades City, waar je een airboat tour in The Everglades kunt gaan maken. Zorg wel voor muggenspray en oordoppen! Key Largo is het eerste eiland van de Keys waar snorkel- en duikliefhebbers zich prima kunnen vermaken met de kleurrijke vissen en koraalriffen.

9 Key Largo - Key West 157 km

De Overseas Highway brengt je naar Key West, en onderweg passeer je diverse kleine eilandjes. Voor wie het wil: er zijn een aantal opties om met dolfijnen te zwemmen. In Key West zul je het ultieme vakantiegevoel ervaren. Wuivende palmbomen, hagelwitte zandstrandjes en volop gezelligheid. Duval Street is waar het allemaal gebeurt: leuke winkeltjes met kleding, souvenirs, antiek, kunst en muziek voor de shoppers; cafés, restaurants en bars voor de levensgenieters. Menig café heeft een huisband en vroeg in de middag hoor je overal al live muziek.

10 Key West 0 km

Naast de strandjes kun je op Key West ook terecht voor culturele activiteiten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het Shipwreck Museum, het Ernest Hemingway huis, de Butterfly & Nature Conservatory of de Old Town met haar Victoriaanse huizen. Gezelligheid, met restaurantjes en winkeltjes, vind je met name op de noordelijke helft van Duval Street, net als de pier waar cruiseschepen aanleggen en waar snorkeltochten vandaan vertrekken.

11 Key West - Miami Beach 256 km

Vandaag reis je weer terug naar het noordoosten, naar de meest bruisende en hippe stad van Florida: Miami. Vooral de omgeving bij South Beach is populair vanwege hotels die soms direct aan het mooie strand liggen en/of van zichzelf er spectaculair en luxe uitzien, restaurants en winkels.

12 Miami 0 km

Een bekende hotspot is Ocean Drive, waar de dure auto’s af en aan rijden, gewoon om gezien te worden. De trottoirs in deze wijk vol Art Deco gebouwen lijken soms op een catwalk; kijken en bekeken worden. Uitgaan wordt in South Beach met hoofdletters geschreven. Clubs te over!

13 Miami 0 km

Voor wie iets anders zoekt dan flaneren en uitgaan: bekend is de Star Tour, een rondvaart naar Star Island, waar de beroemdheden der aarde een huis hebben, vertrekkend vanaf de Bayside Marketplace in Downtown Miami, een enorm winkelcentrum. Voor de laatste (echte) koopjes kun je naar de Dolphin Mall, op korte afstand van de luchthaven.

14 Miami - Amsterdam Vlucht

Je vertrekt naar de luchthaven en levert je huurauto in. De rondreis zit erop. In het vliegtuig lekker nagenieten van alles wat je hebt meegemaakt!

Inclusief/exclusief:

Maak een afspraak in onze Beleefwinkel voor meer info, aanpassingen in de routes óf kies voor een offerte op maat.

Deze rondreis is natuurlijk ook mogelijk per camper. Neem contact met ons op voor meer informatie, wij helpen je er graag bij! 

Een beleefreis is maatwerk

Je bepaalt zelf waar je meer of minder aan wilt besteden tijdens de reis. Deze reis maak je al vanaf:

Prijs op aanvraag
advies op maat offerte

The Sunshine State

Klassieke rondreis van kust naar kust

Heb je interesse in deze reis of wil je graag meer informatie ontvangen?

 • Altijd maatwerk

  Je maakt jouw unieke reis

 • Persoonlijk advies

  Door gespecialiseerde reisadviseurs

 • Jouw tempo, jouw route

  Wij regelen de rest

 • We zijn er voor je

  Voor, tijdens en na je reis

Nice 2 know