Mount Rushmore

Mount Rushmore

Mount Rushmore

Op 11 March 2019.

Mount Rushmore is misschien wel één van de meest bekendste iconische plaatsen in Amerika. Een immens groot beeldhouwwerk van vier bekende Amerikaanse presidenten. Mount Rushmore National Memorial ligt in de Black Hills in South Dakota, vlakbij de stad Rapid City.

De immens grote portretten van George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt en Abraham Lincoln zijn uit het graniet gehakt en leveren een spectaculair beeld op. Het park is gratis toegankelijk, je betaalt enkel voor het parkeren. Er zijn verschillende wandelroutes uitgezet, je kunt ervoor kiezen om de Nature Trail of de Presidential Trail te lopen waarbij je op mooie uitzichten van de portretten wordt getrakteerd.

Het idee voor het uithouwen van de gezichten is ontstaan om meer toeristen naar deze regio te trekken, en dat is zeker gelukt. Ruim een miljoen mensen komen dit fenomeen jaarlijks bewonderen. Deze toeristische hotspot ligt niet perse op de meest populaire route in Amerika maar wil jij het noorden van Amerika gaan verkennen? Dan is het toch wel een ‘wow-momentje’ wanneer je voor de gigantische rotswand staat. Meer dan 400 mensen hebben van 1927 tot 1941 aan dit beeldhouwwerk gewerkt!Wij kunnen je helpen met het samenstellen van een route door het noorden van Amerika, eventueel gecombineerd met een deel van het Oosten of het Westen. Dat is het gemak van ons als maatwerkspecialist :-)