Fremont Street in Vegas

Fremont Street in Vegas

Fremont Street in Vegas

Op 26 November 2018.

Las Vegas behoort tot één van de meest bijzondere steden ter wereld. Het is de combinatie tussen glitter en glamour, de uitgesproken casino’s en de luxe hotels die deze stad uniek maken. Las Vegas is de stad waar niets onmogelijk is. De meest bijzondere plek van Las Vegas vind ik toch wel Fremont Street.

Vanuit historische oogpunt zeker, want Fremont Street is eigenlijk de plek waar het wereldberoemde Las Vegas van nu ontstaan is. Fremont Street was de allereerste straat van de stad en ook het eerste hotel is aan Fremont Street gebouwd. In die tijd had geen mens het voor mogelijk gehouden dat dit nietige woestijnstadje zou uitgroeien tot één van de meest bruisende steden op onze aardbol.

Fremont Street anno nu is een populair voetgangersgebied waar je bedolven wordt door de felle neonlichten van reclames en de plek waar je striphelden zoals Batman en Superman tegen het lijf loopt. Maar het meest bijzondere aan Fremont Street vind ik toch echt wel de Fremont Street Experience!

De Fremont Street Experience is een gigantische overkapping boven het voetgangersgebied met een interactief videodak. Dit interactieve videodak is het grootste videoscherm ter wereld waar een heuse licht- en geluidsshow te bewonderen is. Als je door Fremont Street loopt en naar boven kijkt is dit echt overweldigend om te zien!

Enkele feitjes over de Fremont Street Experience:

  • Dit reuze LED-scherm hang op 27 meter hoogte
  • De totale kosten voor het videoscherm waren 62 miljoen euro
  • Bij de bouw ervan zijn 12 miljoen LED-lampjes gebruikt
  • Maar liefst 220 speakers zorgen voor de muziek bij de lichtshow 

Als klap op de vuurpijl kun je ook nog eens ziplinen door Fremont Street. Een magische ervaring! Aan een kabelbaan zweef je met hoge snelheid onder het videodak naar de andere kant van Fremont Street. Je vliegt boven de mensenmenigte terwijl de flitsende neonlichten aan je voorbijtrekken. Echt een once-in-a-lifetime ervaring!