Family Roadtrip - West Amerika

California Dreaming

1 Vertrek Los Angeles Vlucht

Vandaag kom je aan op de luchthaven van Los Angeles. Je haalt je auto op en rijdt naar het hotel voor je eerste overnachting.

2 Los Angeles 0 km

Er is hier zoveel te zien en te beleven! Een hele dag in LA die je geheel naar eigen wens kunt invullen. Ga villa's bewonderen van beroemde filmsterren in Beverly Hills en rijd over Mulholland Drive. Ga shoppen op Rodeo Drive, bezoek de 310 meter hoge U.S. Bank Tower en glijd over de huiveringwekkende glazen glijbaan, de skyslide genaamd. Bekijk in een van de "streetart" buurten de prachtige muurschilderingen en graffiti of geniet van een stranddag bij Venice Beach...Of bezoek een van de pretparken zoals Universal Studios! Ook de Los Angeles Zoo in het noorden van de stad is een aanrader.

3 Los Angeles - San Diego 195 km

In San Diego is het heerlijk vertoeven. Geniet hier van het heerlijke relaxte sfeertje met een beetje surf-vibe... Vandaag misschien met het hele gezin een surfles nemen? Deze stad was ooit de eerste Spaanse missiepost in Californië. Old Town ademt nog de typisch Mexicaanse sfeer. Het Gaslamp Quarter is een wijk in San Diego met gezellige terrassen, barretjes en restaurants. Sunset Cliffs Natural Park is minder bekend maar zeker de moeite waard om te bezoeken, ook zonder sunset. De San Diego Zoo is een van de meest beroemde dierentuinen ter wereld met maar liefst ruim 800 diersoorten. Het is zo groot dat er zelfs een kabelbaan is die je van de ene naar de andere kant van de dierentuin brengt! Ben je een echte legobouwer, dan kun je vandaag op weg naar San Diego een bezoek brengen aan Legoland Californië.

4 San Diego 0 km

Je voelt de Mexicaanse invloeden hier goed, en dit geeft deze kustplaats weer een hele andere sfeer dan andere stadjes. Breng een bezoek aan SeaWorld en het is veel meer dan de naam doet vermoeden. Naast de vele shows zijn er ook diverse achtbanen te vinden in dit park. Verder zijn er flamingo’s, schildpadden, haaien, ijsberen, pinguïns, manatees en nog meer dieren te zien. San Diego is gelegen aan zee en je kunt er dan ook genieten van een heerlijke stranddag bij Coronado.

5 San Diego - Palm Springs 215 km

Vandaag rijd je naar het mondaine Palm Springs. Een vakantieoord waar veel Amerikanen een tweede huis hebben. Je kunt hier heerlijk wandelen in de Indian Canyons, golfen op een van de banen of bijvoorbeeld gaan paardrijden. Wie liever van een spectaculair uitzicht wil genieten, gaat per Palm Springs Aerial Tramway naar ongeveer 2000 meter hoogte. Dit is de grootste roterende kabelbaan ter wereld en biedt een indrukwekkend uitzicht over Chino Canyon.

6 Palm Springs - Sequoia NP 497 km

Dit park is het thuis van reuzen: reusachtige bergen, diepe ravijnen, en enorme bomen. Sequoia is het tweede oudste nationale park in de Verenigde Staten.

7 Sequoia NP 0 km

Giant Forest Area is een van de voornaamste bezienswaardigheden in Sequoia. Hier groeien vier van de vijf grootste Sequoia-bomen ter wereld. Je hebt heel wat mensen nodig als je een kring om de dikke General Grant Tree wilt maken. Hij heeft maar liefst een omtrek van 32 meter! Bij Giant Forest, kun je nog met je auto onder een omgevallen sequoia boom doorrijden. Er zijn veel wandelingen mogelijk en je kunt ook een “cave tour” doen. Je gaat door Crystal Cave, langs mooie watervalletjes en kalksteengrotten die door de eeuwen heen gevormd zijn.

8 Sequoia NP - Yosemite NP 205 km

In de ochtend is er de mogelijkheid om via Sequoia National Park nog Kings Canyon NP in te rijden en onderweg een bezoek te brengen aan de grootste sequoia boom ter wereld, General Sherman Tree. Rijd via Wawona Road en breng een bezoekje aan Glacier Point om te genieten van een fenomenaal uitzicht op de bekendste rots van Yosemite NP, Half Dome. Maak dan nog even een fotostop bij ‘Tunnel View’ waarbij de naam al verraadt hoe het uitzicht zal zijn.

9 Yosemite NP 0 km

Onderweg naar Yosemite Valley bezoek je een aantal gewenste stopplaatsen, zoals bijvoorbeeld Bridalveil Falls en El Capitan. Eenmaal in Yosemite Valley aangekomen parkeer je je auto en maak je gebruik van het bussysteem om de omgeving hier te gaan verkennen. De Sentinel Bridge en de Swinging Bridge bieden je een rustgevend panorama, haast uitnodigend voor een picnic. Ook gaan er trails naar de watervallen Vernal Falls en de Nevada Falls.

10 Yosemite NP - San Francisco 265 km

Je rijdt vandaag richting the City by the Bay, San Francisco. Parkeer de auto in de omgeving van je hotel want deze heb je vandaag en morgen niet nodig! Ga direct op verkenning in deze zeer sfeervolle stad. Eet een overheerlijk ijsje bij Ghirardelli of één van de fantastische cup cakes bij Kara’s Cupcakes!

11 San Francisco 0 km

Daar is ze dan, de Golden Gate Bridge! Ga deze van dichtbij bewonderen, wandel of fiets naar de overkant. Spring op één van de cablecars die je misschien wel kent van tv. Een bezoek aan Alcatraz behoort hier tot de mogelijkheden, een beruchte gevangenis uit het verleden. Bij Pier 39 liggen vaak tientallen zeeleeuwen te zonnen op plateaus, erg leuk om te zien.

12 San Francisco - Monterey 190 km

Vandaag ga je al een eerste deel van de Highway 1 rijden…. In Monterey is het mogelijk een walvistour te maken of de ca. 2 uur durende ‘17 miles drive’ te rijden. Breng een bezoek aan het Monterey Bay Aquarium met het Kelp Forest, een onderwaterwoud op acht meter diepte. Wandel langs het water over de Cannery Row, bezoek Old Monterey en sluit af in een van de restaurants op Fisherman’s Wharf.

13 Monterey - Santa Barbara 378 km

De laatste dagen ga je genieten in het zonnige Santa Barbara. Het doet hier een beetje Mediterraans aan.

14 Santa Barbara 0 km

Geniet lekker aan het strand, ga gezellig winkelen of bezoek de fantastische dierentuin, waar kinderen giraffen met de hand kunnen voeren en oog in oog komen te staan met gorilla's. In de stad is het ook mogelijk fietsen te huren en kilometers langs het strand te fietsen. Uiteraard moet er af en toe wel gestopt worden voor het eten van een ijsje of voor een ritje in een heuse caroussel.

15 Santa Barbara - Los Angeles 153 km

Rijd het laatste stukje van de kustroute via het mondaine Malibu of Calabasas, daar waar vele celebrities hun villa’s hebben. Je komt weer terug in LA! Je kunt deze laatste vakantiedag invullen zoals je wilt. Een bezoek aan Beverly Hills, shoppen op Rodeo Drive of nog een stranddag bij Venice Beach.

16 Vertrek Los Angeles Vlucht

Je levert je auto vandaag weer in en gaat naar de luchthaven. De rondreis zit erop. In het vliegtuig lekker nagenieten van alles wat je hebt meegemaakt!

Inclusief/exclusief:

Maak een afspraak in onze Beleefwinkel voor meer info, aanpassingen in de routes óf kies voor een offerte op maat.

Deze rondreis is natuurlijk ook mogelijk per camper. Neem contact met ons op voor meer informatie, wij helpen je er graag bij! 

Een beleefreis is maatwerk

Je bepaalt zelf waar je meer of minder aan wilt besteden tijdens de reis. Deze reis maak je al vanaf:

Prijs op aanvraag
advies op maat offerte

Ideale route samen met je kinderen

Genieten, ontdekken en beleven

Heb je interesse in deze reis of wil je graag meer informatie ontvangen?

 • Altijd maatwerk

  Je maakt jouw unieke reis

 • Persoonlijk advies

  Door gespecialiseerde reisadviseurs

 • Jouw tempo, jouw route

  Wij regelen de rest

 • We zijn er voor je

  Voor, tijdens en na je reis

Nice 2 know