Discover The West & The East

Discover The West & New York City

1 Aankomst New York Vlucht

Je komt aan op één van de luchthavens van New York. Je kunt met een taxi naar het hotel. Er gelden vaste prijzen voor de taxi's in New York, wat het overzichtelijk maakt. Je kunt vandaag nog de stad in om de typische New Yorkse vibe mee te krijgen. Zoek één van de vele restaurants op rondom het hotel. De reis is begonnen!

2 New York 0 km

New York is een stad waar ontzettend veel te doen is. Een aantal van de hoogtepunten zijn het Vrijheidsbeeld, het Empire State Building, Central Park en Wall Street. Maar de wijk Manhattan heeft voor ieder wat wils. Je zal je hier niet snel vervelen.

3 New York 0 km

Voor de afwisseling kun je overwegen, een fietsexcursie te maken. Deze kunnen we, met of zonder Nederlandse begeleiding, voor je regelen. Of je brengt een bezoek aan één van de wereldberoemde musea van New York, zoals het Museum of Natural History.

4 New York - Denver Vlucht

Na een vlucht van ruim 4 uur bereik je Denver. De middag gebruik je om het gezellige centrum, rondom 16th street, te bezoeken.

5 Denver 0 km

Wij Nederlanders houden van fietsen, en dit geldt ook vaak tijdens onze vakantie in het buitenland. Denver is ook heel geschikt om met een fietsexcursie te gaan ontdekken. Je kunt per fiets ook een bezoek brengen aan de botanische tuin of genieten van het buitenleven in Cherry Creek State Park (20 km).

6 Denver - Estes Park 152 km

Een mooie rit door de natuur brengt je via het dorpje Nederland in Estes Park. Dit dorpje vormt een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan Rocky Mountain National Park. Neem in de middag de Aerial Tramway voor een mooi uitzicht over Estes Park en een prima wandelgebied.

7 Estes Park 0 km

Vandaag een volle dag in Rocky Mountains National Park. De Trail Ridge Road is de mooiste autoroute in het park met een lengte van ruim 65 km. Een deel van het park is alleen te bereikbaar per pendelbus, en dit is zeker aan te raden. Geniet van dieren, meren en bergen in dit ruige deel van Amerika.

8 Estes Park - Idaho Springs 120 km

Je rijdt verder in zuidwaartse richting naar Idaho Springs, waar je de Mount Evans Scenic Byway kunt rijden. Na 24 km bereik je de top op ruim 4 km hoogte, boven de boomgrens gelegen. Het uitzicht over de verre omgeving is adembenemend. De route eindigt weer in Denver waar je de volgende dag naar de volgende bestemming vliegt.

9 Denver - Los Angeles Vlucht

Welkom in ‘The City of Angels’, oftewel Los Angeles! Deze stad is vooral beroemd als hoofdstad van de tv- en filmindustrie. De Walk Of Fame met sterren vind je langs de Hollywood Boulevard, maar ook aan de weerszijden van Vine Street. Of rijdt over Mulholland Drive in Beverly Hills, en vergaap je aan de gigantische villa's. Wie het Hollywood Sign van dichtbij wil bekijken doet er goed aan de Canyon Lake Drive te nemen.

10 Los Angeles 0 km

Vandaag kun je naar het strand bij Santa Monica of Venice Beach rijden. Op en rond de Santa Monica Pier vermaakt jong en oud zich. Maak bijvoorbeeld een fietstocht over het prachtig aangelegde fietspad op het strand. Maak een stop bij Venice Beach, bij Muscle Beach en wie van ‘streetart’ houdt, doet er goed aan hier Mainstreet en omgeving te bezoeken. Uiteraard is een bezoek aan één van de pretparken in de buurt van Los Angeles ook een mogelijkheid, zoals Universal Studios of Disneyland.

11 Los Angeles - Las Vegas 461 km

‘Welcome to Las Vegas', staat te lezen aan het begin van The Strip. Midden in de woestijn, met haar vele casino’s en themahotels, kun je het zo gek niet verzinnen of het is er. We love it! Onderweg naar Las Vegas kom je langs Barstow met oa het ‘Route 66 museum’ en Calico Ghost Town; een ‘verlaten’ zilvermijnstadje dat tegenwoordig eerder een pretpark is. Er wordt gezegd dat het er spookt….Later op de route rijd je voorbij de ‘Primm” op de grens van Nevada en Californië, voor de koopjesjagers een must om hier flink te gaan shoppen. Het is namelijk een gigantische outlet mall.

12 Las Vegas 0 km

Je kunt zelf invulling geven aan je verblijf in Las Vegas. Zo kun je in Las Vegas uitstekend eten, winkelen en uiteraard gokken. Maar je kunt ook schieten op een echte shooting range, gaan racen op de Las Vegas Motor Speedway met bijvoorbeeld een Lamborgini of Ferrari. Maak een helikoptervlucht boven Las Vegas of vlieg op en neer naar de Grand Canyon, de mogelijkheden in Las Vegas zijn ongekend. Je beleeft 'Sin City' op je eigen manier!

13 Las Vegas - Death Valley NP 228 km

Je verlaat Las Vegas en rijdt richting Death Valley National Park. Vlak voordat je het park binnenrijdt kun je linksaf naar Dante's View. Na 19 kilometer heb je een verbluffend wijds uitzicht over Death Valley. De doorgaande weg gaat van oost naar west vv en hieraan zijn de meeste bezienswaardigheden en uitzichtpunten gelegen. Mooie namen zijn gegeven aan de diverse punten aan de route, zoals Artist Palette, Zabriskie Point, Badwater, Scotty’s Castle en Devil's Golfcourse. Een overnachting midden in het park gelegen, in Furnace Creek, is een heel bijzondere ervaring.

14 Death Valley NP - Mammoth Lakes 329 km

Het contrast tussen Death Valley en de bestemming van vandaag kan bijna niet groter zijn. Je rijdt vandaag de bergen in die doen denken aan de Alpen. Mammoth Lakes met Mammoth Mountain is van origine een wintersportdorp. Geniet van de meren ten zuidwesten van het centrum, en de 'loop' bij Mammoth Mountain, waar je onder andere Devil's Postpile National Monument vindt.

15 Mammoth Lakes - Yosemite NP 125 km

Vandaag gaat de reis over de Tiogapas door Yosemite National Park. Dit is een prachtige route die de gebieden ten oosten en ten westen van Yosemite NP met elkaar verbindt. Je komt langs Tenaya Lake en de bijzondere rotsformatie ‘Olmsted Point’ en de pas ligt maar liefst op 3031 meter hoogte en dat is de reden dat deze weg alleen in de zomer open is. Wanneer je in El Portal overnacht dan kun je de middag gebruiken om naar Mariposa Grove te rijden waar je ook reusachtige sequoiabomen vindt. Op de route terug in noordelijke richting, rijd je de Glacier Point Road op naar het gelijknamige Glacier Point. Hier heb je een fenomenaal uitzicht op de vallei en op de rotsformatie Half Dome. Stop nog even bij Tunnel View en eindig de dag in één van de restaurants in El Portal. Overnacht je in Oakhurst, dan rijd je de route van noord naar zuid en uiteraard kun je dan een hapje eten in deze plaats.

16 Yosemite NP 0 km

Op deze volledige dag in het park raden wij aan ‘De Vallei’ te bezoeken. Yosemite NP heeft verschillende wandelpaden naar de mooiste punten van het park. Je kunt er korte hikes doen maar ook meerdaagse trektochten maken. Je kunt in de vallei gebruik maken van pendelbussen om in één dag zoveel mogelijk te zien. De hike over de ‘Mist Trail’ naar Vernal Falls is een prachtige wandeling van in totaal 4 km (heen en terug) maar pas op, je kunt nat worden!!

17 Yosemite NP - San Francisco 310 km

Je rijdt vandaag in 4 uur tijd richting de kust. Eindbestemming van de reis is The City by the Bay, San Francisco. Het is mogelijk vandaag de auto al in te leveren bij een stadskantoor want in de stad zul je deze niet gebruiken EN het scheelt je veel in parkeerkosten… Vanuit je centraal gelegen hotel kun je direct op verkenning. Geniet van een ritje met een historische Cable Car en breng een bezoek Fisherman's Wharf. Sluit de dag af met een bezoek aan Alcatraz in de vroege avond, waarbij je kan genieten van de zonsondergang op het gevangeniseiland.

18 San Francisco 0 km

De laatste volle dag van van je rondreis. Ga fietsen over de Golden Gate Bridge naar Sausalito en kom per ferry terug, genietend van de skyline van deze stad. Of maak een rit per Streetcar, voor velen nog onbekend en veel minder druk dan de beroemde Cable Car. Er zijn twee lijnen; de E- en de F-Line. De F rijdt door naar de wijk The Castro, het centrum van de LGBT-geschiedenis en er zijn twee dingen waar Castro geen doekjes om windt: openlijke seksualiteit en woordgrapjes. Loop vanaf hier in zo’n 20 minuutjes naar Alamo Square met haar ‘Painted Ladies’ en sluit de dag af met een hapje in The Castro alvorens je weer per Streetcar teruggaat.

19 Vertrek San Francisco Vlucht

Helaas is het alweer het einde van deze prachtige reis en zul je met pijn in je hart afscheid nemen van San Francisco. Vandaag lever je de auto in wanneer je deze nog niet ingeleverd had en anders ga je per openbaar vervoer, shuttlebus, taxi of Uber terug naar de luchthaven. In het vliegtuig begint het nagenieten van deze prachtige reis.

Inclusief/exclusief:

Maak een afspraak in onze Beleefwinkel voor meer info, aanpassingen in de routes óf kies voor een offerte op maat.

Deze rondreis is natuurlijk ook mogelijk per camper. Neem contact met ons op voor meer informatie, wij helpen je er graag bij! 

Een beleefreis is maatwerk

Je bepaalt zelf waar je meer of minder aan wilt besteden tijdens de reis. Deze reis maak je al vanaf:

Prijs op aanvraag
advies op maat offerte

Rondreis West-USA i.c.m. New York, Boston of Florida

Combineer het westen met New York of andere regio's

Heb je interesse in deze reis of wil je graag meer informatie ontvangen?

 • Altijd maatwerk

  Je maakt jouw unieke reis

 • Persoonlijk advies

  Door gespecialiseerde reisadviseurs

 • Jouw tempo, jouw route

  Wij regelen de rest

 • We zijn er voor je

  Voor, tijdens en na je reis

Nice 2 know