Faq

FAQ - veelgestelde vragen

Reisdocumenten

Hoe lang moet mijn paspoort nog geldig zijn?

Ter "garandering van de veiligheid van het Amerikaanse publiek" is een nieuwe richtlijn door de VS-douane vastgesteld. Douane agenten mogen op basis van deze richtlijn niet alleen documenten inspecteren, maar ook computers, disks, hard drives en andere elektronische of digitale gegevens dragers van reizigers bij grenscontroles onderzoeken en zo nodig achter houden voor nader onderzoek. Deze maatregel is in het leven geroepen als extra middel om terroristische of andere criminele activiteiten op te kunnen sporen. De mogelijkheid bestaat dat u te maken kunt krijgen met deze maatregelen. Meer uitgebreide info is te vinden op http://www.cbp.gov/


Heb ik een geldig visum nodig voor mij reis naar Amerika?

Met ingang van 1 oktober 2022 dienen alle reizigers die bij de grenzen van de Verenigde Staten aankomen per vliegtuig, schip en nu ook over land, in het bezit te zijn van een goedgekeurde ESTA. De reistoestemming kan ingediend worden via de website van ESTA: https://esta.cbp.dhs.gov/. Wij raden je aan om de aanvraag zo vroeg mogelijk te doen. In de meeste gevallen krijg je direct toestemming om naar Amerika te reizen. Het kan echter voorkomen dat je aanvraag in behandeling wordt genomen. Je krijgt dan binnen 72 uur bericht. Indien de aanvraag niet goedgekeurd wordt, dien je een niet-immigrant visum aan te vragen. Deze kun je aanvragen via de ambassade of het consulaat.

Let op! Er worden kosten berekend, namelijk 21 dollar per aanvraag.

Belangrijke aanvullende informatie voor je ESTA aanvraag:

Personen die na 1 maart 2011 hebben gereisd naar, of nog verblijven in Iran, Irak, Soedan of Syrië en personen met de (dubbele) nationaliteit van de genoemde landen kunnen NIET visumvrij reizen. Deze personen zijn verplicht een visum aan te vragen via de consulaire vertegenwoordiging van de Verenigde Staten. Reeds goedgekeurde ESTA toestemmingen van deze personen zijn per 21 januari 2016 ingetrokken. Indien dit niet voor jou van toepassing is heb je ten alle tijden wel een ESTA nodig voor deze bestemming. 

Houd er daarnaast rekening mee dat bij een verblijf van langer dan 90 dagen in de Verenigde Staten altijd een visum vereist is.

Reisinformatie

Heb ik een vaccinatie nodig wanneer ik door Amerika reis?

Nee, het is niet verplicht of noodzakelijk je te laten vaccineren wanneer je naar Amerika reist. Maar wij zijn echte reisspecialisten en geen artsen, daarom adviseren we je altijd naar het actuele reisadvies en de bijbehoreden medische vereisten te informeren bij bijvoorbeeld de GGD of www.thuisvaccinaties.nl 

Dit zijn de laatste berichten die bij ons bekend zijn:

Zika-Virus

Sinds 2014 is er een uitbraak van Zikavirus in Zuid- en Midden-Amerika. Het virus wordt overgedragen via een besmette mug, de zogenaamde tijgermug.
Onlangs is de Zika-virus ook in Florida, Miami geconstateerd. Voor een actueel advies verwijzen wij u graag door naar de GGD of het RIVM

Dengue (knokkelkoorts)
Dengue is een virusinfectie die wordt overgedragen door muggen. In Amerika is de Dengue mug in de Zuidelijke en Zuidoostelijke staten aanwezig. De ziekte geeft koorts, spier- en gewrichtspijn. De muggen komen vooral voor in en rond stedelijke gebieden in veel tropische landen. Er bestaat geen vaccinatie of medicijn tegen dengue. Belangrijk is om te beschermen tegen muggenbeten door goede antimuggenmaatregelen. 

 

Heb ik een internationaal rijbewijs nodig?

Nee. Wanneer je in het bezit bent van een geldig EU rijbewijs is een internationaal rijbewijs voldoende. Je bent vrij in de keuze om een internationaal rijbewijs via de ANWB aan te schaffen, zodat de lokale politie je rijbewijs beter kan lezen, maar dit is niet verplicht.

Ook willen wij je er graag op attenderen dat je vooral in de grote steden rekening dient te houden met hoge parkeerkosten van je (huur)auto.

 

Heeft je vlucht vertraging gehad?

Is je vlucht geannuleerd of omgeboekt? Of is je vlucht overboekt en word je geweigerd? C-Buddy helpt je dan met het claimen / innen van je vergoeding bij luchtvaartmaatschappijen.

Klik hieronder op de situatie die bij jou van toepassing is en je ziet direct wat je maximale vergoeding is en je kunt hier direct je claim indienen.

C-buddy neemt je al het (lastige) werk uit handen, controleert of er recht is op vergoeding, zorgt voor de bewijslast, claimt bij de luchtvaartmaatschappij, neemt juridische stappen indien nodig, werkt op no-cure-no-pay basis en vraagt alleen bij succes een vergoeding.

 

Wat is de beste reisperiode voor mijn reis naar Amerika?

Amerika is eigenlijk het gehele jaar een geschikte reisbestemming. Het hangt meer van je eigen voorkeur af qua temperaturen en drukte.

Er is dus niet specifiek een beste reisperiode aan te geven. Over het algemeen heeft het voor- of het najaar de voorkeur. De temperatuur is dan op de meeste plekken aangenaam en de tickets zijn wat voordeliger. Afhankelijk van het deel dat je gaat bezoeken zijn er verschillende klimaten waar je rekening mee kunt houden. Zo is er in het voorjaar in het midwesten wat stormgevaar met eventueel tornado's. In het zuidoosten is er deze perdiode kans op orkanen. 

Hoe regelen jullie een huurauto?

Al onze huurauto’s reserveren wij bij Sunny Cars. Wanneer je via ons een auto huurt krijg je een all-inclusive auto. Dit betekent dat alle autoverzekeringen standaard bij de prijs zijn inbegrepen en dat je ter plaatse geen onvoorziene kosten hoeft te betalen. Zo zijn onder andere een aanvullende WA-dekking, schadeverzekering, diefstalverzekering en glas-banden-bodem-dakschadedekking inclusief. Daarnaast profiteer je van veel andere voordelen zoals 24/7 hulp bij pech en betaalt Sunny Cars het eigen risico terug bij diefstal of schade.   

Zo stap je met een zorgeloos en gerust gevoel de auto in en kun je gaan genieten van een mooie rondreis!   

Handig om te weten:

  • Voor sommige bestemmingen kun je een ‘Under Age’ pakket afsluiten waarbij je al vanaf 18, 19, 20 of 21 jaar jouw ultieme ‘roadtrip’ kunt maken!
  • Accessoires zoals kinderzitjes en een navigatiesysteem zijn niet altijd bij de huursom inbegrepen. Gelukkig kunnen wij deze eenvoudig voor je bijboeken!
  • Jouw auto inleveren bij een andere verhuurlocatie als waar de huurauto hebt opgehaald? Of je huurauto bij je hotel laten bezorgen? Bij veel bestemmingen is dit kosteloos of tegen een kleine vergoeding!
  • Voor het huren van een auto is een creditcard op naam van de hoofdbestuurder noodzakelijk.
  • Bij veel bestemmingen is een extra bestuurder inbegrepen. Zo kun je tijdens jouw rondreis met je reisgezelschap wisselen van bestuurdersstoel. Handig! 

Reisverzekering

Hoe ga ik goed verzekerd op reis?

Gemakkelijk al je reiszaken onder één dak! Wij sluiten graag de juiste reisverzekering voor je af, voor ons is dat in 1 klik gebeurd. Reisverzekeringen en annuleringsverzekeringen sluiten wij af bij Allianz Global Assistance. Wij vinden het belangrijk dat je goed verzekerd op reis gaat. Bij Allianz kun je altijd rekenen op de beste service wanneer je dat nodig heeft. Dus verzeker jezelf van een zorgeloze reis en onbezorgd recreatieplezier met een verzekering van Allianz Verzkeringen.

Doorlopende reis- en annuleringsverzekering

Alleen verzekeren wat echt nodig is. Dat is het uitgangspunt van de Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance. Want jij kent zelf het beste de waarde van je bagage. En of je in Europa blijft of verder reist. Jij kiest zelf wat je wel of niet wilt verzekeren. De basis van je reisverzekering is altijd de dekking ‘SOS hulpverlening’. Daarnaast kun je kiezen voor extra dekkingen die passen bij jouw reisgedrag. Zo bepaal je zelf of je een dekking wel of niet aan je verzekering toevoegt. Je betaalt dus nooit teveel voor een doorlopende reisverzekering die past bij jouw manier van reizen. 

Kortlopende reis- en annuleringsverzekering

Wat wil je verzekeren, en wat niet? Dat is persoonlijk. Natuurlijk houden we daar rekening mee. De Kortlopende Reisverzekering is volledig aan te passen aan je wensen. Als je daarnaast ook de Kortlopende Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance afsluit, dan heb je nog een zorg minder.