West Canada in 2 weken

West Canada in 2 weken

West Canada in 2 weken

Op 06 April 2018.

Je wil natuurlijk zo lang mogelijk genieten van een bestemming als je een verre reis maakt. Soms heb je maar twee weken de tijd om een rondreis door een verre bestemming zoals West Canada te maken. Logischerwijs wil je dan alle bijzondere hoogtepunten meepikken in een relatief groot gebied. Wij hebben een route samengesteld waarbij je in twee weken al het moois van West Canada beleeft.

Je vliegt naar de luchthaven van Vancouver. Deze geweldige stad is veel meer dan alleen het startpunt van een rondreis. De stad, gelegen in de schaduw van de Rocky Mountain, is heerlijk om doorheen te wandelen of te fietsen. Vancouver is een levendige stad zonder dat het er erg druk voelt. Downtown Vancouver is erg gezellig om langs de leuke winkels en restaurantjes te wandelen. Vancouver kent ook een indrukwekkende skyline met torenhoge wolkenkrabbers. Het Stanley Park moet je gegarandeerd meenemen in je verkenning door de stad. De grootste attractie van Vancouver ligt echter buiten het stadscentrum. In een bosrijke omgeving ligt de Capilano Suspension Bridge, een 136 meter lange hangbrug over een rivier te midden van een buitengewoon mooi natuurgebied.

Na je bezoek aan Vancouver vervolg je de weg voor twee dagen Whistler. Of het nu winter of zomer is, of je jong of oud bent: Whistler zal iedereen kunnen bekoren! ’s Winters kan je in Whistler oneindig veel fantastische wintersportmogelijkheden ondernemen zoals skiën en snowboarden. Terwijl ’s zomers Whistler één groot recreatieparadijs is. Mountainbiken, kanoën, hiken, raften; kies maar uit! In de levendige dorpen vindt je golfbanen, winkels, trendy restaurants, leuke barretjes en nachtclubs.

Op de 5de dag zet je koers richting Clearwater. In de omgeving van Clearwater ligt het bekende Wells Gray Provincial Park, een spectaculair natuurgebied. Het park beschikt over diepe canyons, hoge bergen, indrukwekkende watervallen en talloze wildwater rivieren. Ook in Clearwater kan je gemakkelijk twee dagen vullen met het genieten van de prachtige natuur.

Dag 7. Je vertrekt naar een nationaal park dat voor velen het hoogtepunt is van een rondreis door Canada. Jasper NP trakteert je op een magistrale natuur. Ga op zoek naar elanden, herten en grizzly beren en geniet bovendien van al het moois dat Moeder Natuur hier gesticht heeft. Tip: Vergeet ook niet de Athabasca gletsjer te bezoeken, die je met een Ice Explorer op kunt gaan.

Op dag 10 laat het je ene natuurpark achter je en staat de volgende alweer voor de deur: Banff National Park. Om van Jasper naar Banff te rijden reis je over de Icefield Parkway, één van de mooiste autoroutes ter wereld! Banff is een schitterend park met warmwaterbronnen, gletsjers, meren en rivieren. Tip: Wandelen in de Johnston Canyon. Je maakt dan een indrukwekkende wandeling door een kloof die uitkomt bij een mooie waterval.

De een na laatste dag lever je de huurauto in en ga je naar luchthaven van Calgary voor de terugvlucht. Een dag later land je weer in Nederland. Met deze route kan je, in een redelijk kort tijdsbestek, een mooie rondreis maken door West Canada.

Bekijk hier onze 2 weekse voorbeeldreis door West Canada