Welkom in Texas!

Welkom in Texas!

Welkom in Texas!

Op 18 May 2020.

Met veel trots presenteren wij voor jou een nieuwe bestemming op onze website.

TEXAS! The Lone Star State.

De eerste gedachten die bij mensen opkomen als het gaat over Texas zijn cowboys, woestijn, barbecue en pick-up trucks. Deze ingrediënten zijn zeker te vinden in de meest diverse staat van Amerika, maar Texas heeft zo veel meer te bieden dan alleen dat. Zo is bijvoorbeeld de biodiversiteit ontzettend groot in deze staat. Er zijn uiteraard uitgestrekte vlaktes, waar niet veel meer begroeiing is dan wat woestijngras, maar in het oosten en zuiden van de staat zijn ook veel bosrijke gebieden te vinden. Ook is er moerasgebied aan de kust van de Golf van Mexico. Dat er zoveel biodiversiteit te vinden is in deze staat is niet verrassend. De staat is maar liefst 10% groter dan Frankrijk en is, na Alaska, de tweede grootste staat van Amerika. De staat bestrijkt 3 verschillende tijdzones.

Texas heeft lange tijd deel uitgemaakt van Mexico. Pas in de 19e eeuw is Texas onafhankelijk van Mexico, maar de invloeden die het land heeft achtergelaten zijn heel goed terug te zien. Bijvoorbeeld in het lokale eten in Texas. Met chili als lokaal gerecht en de jalapeño peper als lokaal ingrediënt komen de mensen die van pittig eten houden goed aan hun trekken. Gelukkig is daar ook de barbecue, die de Texanen met hun Texan BBQ tot een zeer uitnodigende manier van eten bereiden hebben ontwikkeld. Niet alleen vlees wordt op de barbecue gelegd, maar ook stukken groenten en vis. Fusion cooking is een trend van de laatste tijd en dit zorgt voor veel diversiteit in de gerechten en in de restaurants. Steden als Houston en Austin zijn walhalla’s voor liefhebbers van lekker eten en drinken. Mede door de vele kleine brouwerijen die hun eigen bier maken. Ook heeft Texas een eigen wijnregio rondom Fredericksburg. De Texaanse wijn is nog redelijk onbekend, maar smaakt er niet minder om.

Uiteraard geldt vooral in Texas het gezegde ‘bigger is always better’. Dat is in allerlei dingen terug te zien. Inderdaad, Texanen rijden voornamelijk in grote pick-up trucks van benzinestation naar benzinestation. Een goed voorbeeld van groot in Texas zijn de zogenaamde ‘dude ranches’. Dit zijn ranches waar je als gast of toerist mee kan werken. Je kan hierbij meehelpen met de authentieke taken van een cowboy. Activiteiten die je kan ondernemen zijn onder andere paardrijden, het herden van kuddes en schieten van vuurwapens. Er zijn ook activiteiten zoals raften en ziplining die in de loop van de tijd zijn toegevoegd aan het scala aan activiteiten van een dude ranch. Het is een unieke ervaring om mee te maken en eigenlijk niet te missen bij een reis door Texas.

Heeft dit blog je interesse gewekt, neem dan contact op met ons en wij gaan gelijk voor je aan de slag om een vrijblijvende offerte te maken óf kom gezellig langs in onze Beleefwinkel in Tilburg voor een gesprek met één van onze Amerika specialisten!