Tips voor jouw roadtrip door Amerika

Tips voor jouw roadtrip door Amerika

Tips voor jouw roadtrip door Amerika

Op 08 February 2018.

Genieten van de vrijheid, in je auto of camper reis je door dit prachtige land en geniet je van een 'once of a lifetime' ervaring.

Tip #1 Regel een navigatie
Roadtrippen is veel makkelijker met een goed navigatiesysteem. Wanneer je al over een goed navigatiesysteem beschikt is het zeker aan te raden om een kaart van Amerika te downloaden. Wanneer je niet over een navigatie beschikt kan je een GPS bij je huurauto of camper bijboeken. Een andere mogelijkheid is om in Amerika zelf een navigatiesysteem aan te schaffen, zoals bij de Walmart, ze staan er hier namelijk om bekend regelmatig leuke aanbiedingen te hebben.

Tip #2 Zorg voor voldoende geld onderweg
Parkeren in grote steden zoals Washington, New York en San Francisco is behoorlijk duur! Ga uit van gemiddeld 30 tot 50 Amerikaanse dollar per dag. Bovendien kent Amerika ook tolwegen. Kortom wees voorbereid op eventuele kosten voor onderweg en om te parkeren.

Tip #3 Maak kilometers op jouw lievelingsmuziek!
Niks is mooier dan roadtrippen door de meest indrukwekkende landschappen van Amerika op de muziek waar jij lekker op rijdt! Knal de radio aan of maak van tevoren thuis een playlist aan met je Spotify account. Dit zorgt voor een leven lang aan herinneringen op lekkerste tunes.

Tip #4 De koeltas!
Bezoek (zeker tijdens een camperrondreis) bij één van de eerste dagen van je rondreis een supermarkt en koop een koelbox. Op deze manier kan je lekker frisse drankjes onderweg nuttigen. Ideaal!

Tip #5 Controleer je auto/camper
Misschien wel de belangrijkste tip van allemaal! Zorg dat je altijd de auto of camper checkt voordat je wegrijdt bij de verhuurder. Check je vervoersmiddel op beschadigingen of andere gebreken, zo voorkom je dat de schuld naderhand op jou wordt afgeschoven. Controleer daarnaast de ruitenvloeistof, oliepeil en je recht op hulp in geval van pech.