‘Never a dull moment’ in Page

‘Never a dull moment’ in Page

‘Never a dull moment’ in Page

Op 05 December 2019.

Soms kom je op een plek die je meteen aanspreekt. Het plaatsje Page in West-Amerika heeft al veel bezoekers geïnspireerd en zal jou ook fascineren wanneer je Page bezocht hebt. Je beleeft er hoogtepunt na hoogtepunt. En omdat het er zoveel zijn som ik de belangrijkste bezienswaardigheden voor je op!

Lake Powell
Lake Powell is het op één na grootste stuwmeer van Amerika. Door de bouw van de Glen Canyon Dam is dit meer ontstaan. De beste manier om alle uithoeken van Lake Powell te ontdekken is met een leuke boottour of een sportieve kajaktocht. Bij Antelope Point Marina kun je zelf een boot of kajak huren, maar er bestaat ook de mogelijkheid om in groepsverband het meer te verkennen. Bij Lone Rock kun je lekker ontspannen op een mooi zandstrand.   

Glen Canyon Dam
Vanuit Page kun je de prachtige Wahweap Drive rijden. Wanneer je deze route volgt kom je vanzelf de Glen Canyon Dam tegen. Een gigantische stuwdam die de Colorado River en Lake Powell van elkaar scheiden. De grootsheid van dit enorme bouwwerk zal je doen verbazen.

Antelope Canyon
Als je het ons vraagt is Antelope Canyon dé reden om Page tijdens een rondreis West-Amerika te bezoeken. Antelope Canyon bestaat uit delen: de Upper en Lower Canyon. Dit natuurverschijnsel ligt in een gebied dat eigendom is van de Navajo Nation. Je kunt de Antelope Canyon alleen bezoeken onder begeleiding van een Navajo indiaan. Al wandelend door de roodbruine gleuven zul je merken dat de lichtinval hier bijzonder is. Vergeet zeker niet om een camera mee te nemen om één van je mooiste reisfoto’s ooit te maken!

Horseshoe Bend
Over natuurwonderen gesproken…de beroemde Colorado River heeft een hoefijzervormige bocht gesleten in de rotsformaties van het Glen Canyon National Recreation Area. Parkeer je auto in de buurt van het Horseshoe Bend Overlook. Na een wandeling arriveer je bij dit uitzichtpunt waar je echt zult beseffen hoe bijzonder dit stukje natuur is. Probeer bij zonsondergang de Horseshoe Bend te bezoeken, dan is het extra mooi!    

Rainbow Bridge National Monument
71 meter. Zó lang is deze natuurlijke brug. En daarmee behoort de Rainbow Bridge tot één van de langste natuurlijke bruggen ter wereld. Om deze brug in het echt te zien maak je een boottocht over Lake Powell om vervolgens via een avontuurlijke wandeling bij de Rainbow Bridge te komen. Bij het zien van de brug zou je er onderdoor willen lopen, maar let op, doe dit niet want de Navajo indianen zien dit als een belediging omdat dit voor hen een religieuze plek is.   

Wil je meer te weten komen over de hoogtepunten van West-Amerika? Kom in hier contact met onze Amerika-reisspecialisten.