Mojave Air & Space Port

Mojave Air & Space Port

Mojave Air & Space Port

Op 03 August 2020.

Ingesloten tussen Los Angeles, Las Vegas, Death Valley National Park en het Sequoia Forest ligt de woestijn van Californië. Ver weg van de bewoonde wereld rijd je over woestijnwegen van de Mojave Desert die oneindig lijken te zijn. Buiten vele zandlandschappen is er ook iets heel bijzonders te zien in de Mojave woestijn, namelijk het Mojave Air & Space Port.

Mojave Air & Space Port was vroeger een belangrijk vliegveld, maar tegenwoordig is het een vliegtuigkerkhof. Het is een surrealistische locatie. Midden in de ‘middle of nowhere’ tussen afgeschreven vliegtuigen lopen. Je zult het waarschijnlijk omschrijven als een filmsetlocatie en dat is ook niet zo gek want scenes uit bekende films zoals Die Hard zijn hier opgenomen. Tijdens een bezoek zal het je opvallen dat de vliegtuigen nog in relatief goede staat verkeren. Dit komt door de enorme droogte in de woestijn, er is amper neerslag waardoor de vliegtuigen ook niet roesten. In de terminals kun je een tentoonstelling bekijken die je meeneemt terug in de tijd. Je ziet er o.a. vliegtuigen die gebruikt zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Het Mojave Air & Space Port kun je bezoeken tijdens een rondreis door West-Amerika. Laat je inspireren door onze routesuggesties op de website of nog leuker, maak een afspraak in onze Beleefwinkel in Tilburg waar wij je nog véél meer kunnen vertellen over gave bezienswaardigheden in West-Amerika!