Hotspots in Atlanta

Hotspots in Atlanta

Hotspots in Atlanta

Op 26 June 2018.

Het is een van de grotere steden van Amerika. Met ongeveer 4 miljoen inwoners vormt het een belangrijk industrie-, verkeers-, handels- en financieel knooppunt in het zuidoosten van Amerika. Ik heb het natuurlijk over Atlanta! Tussen het chaotische verkeer, het drukke stadsleven en de hoge wolkenkrabbers houden zich leuke en verrassende attracties schuil. De volgende hotspots maken Atlanta aantrekkelijk voor jou als toerist:

World of Coca-Cola
De allereerste Coca-Cola is door een drogist in Atlanta de wereld in gebracht. Deze drogist zal nooit verwacht hebben dat dit drankje, in eerste instantie tegen hoofdpijn, de succesvolste frisdrank ter wereld is geworden. In het World of Coca-Cola krijg je een kijkje achter de schermen in de Cola industrie. Van het unieke productieproces tot het proeven van verschillende soorten Coca-Cola, je beleeft het in The World of Coca-Cola!

CNN Center
Het grootste nieuwsstation ter wereld heeft haar hoofdkantoor in Atlanta. Een grote centrale hal met restaurants verbindt 5 afzonderlijke CNN gebouwen met elkaar. Er zijn 3 verschillende soorten rondleidingen mogelijk die je tijdig dient te reserveren. Tijdens een rondleiding heb je de mogelijkheid om mee te kijken over de schouders van CNN journalisten. Je bezoekt tevens de nieuwsstudio’s.

Georgia Aquarium
In Atlanta staat het grootste aquarium ter wereld! Van roggen tot reusachtige walvishaaien, je vindt het allemaal in het Georgia Aquarium. Woon een leuke dolfijnenshow bij of neem deel aan een ‘Behind-the-Scenes-tour’ waarbij je de mogelijkheid hebt om zeedieren aan te raken.

Martin Luther King Historic Site
De grootheid Martin Luther King Jr. is in 1929 geboren in Atlanta. Hij is het icoon op het gebied van burgerrechten in Amerika. Vooral zijn uitspraak in 1963 met ‘I have a dream’ is voor velen een bron van inspiratie. Kom meer te weten over zijn leven in het Martin Luther King Historic Site. In dit gebied ligt onder andere zijn geboortehuis, het Martin Luther Kings Center en de kerk waar hij is gedoopt.

Vanuit Atlanta begin je jouw rondreis door de Zuidelijjke staten van Amerika. Bekijk hier onze routesuggesties.