Amerika’s muzieksteden in het gastvrije zuiden

Amerika’s muzieksteden in het gastvrije zuiden

Amerika’s muzieksteden in het gastvrije zuiden

Op 08 February 2019.

De Zuidelijke staten van Amerika ademen één en al muziek! In de steden zoals Memphis en Nashville leven de inwoners op het ritme van de muziek.

Memphis is de thuisbasis van de Blues en dit genre hoor je nog dagelijks in de uitgaansgelegenheden in Beale Street. Daarnaast is dit de geboorteplaats van de Rock & Roll legende Elvis Presley.

Iets verder naar het oosten ligt Nashville, bekend vanwege de country invloeden. Hierover kom je meer te weten in bijvoorbeeld de County Music Hall of Fame en het Johnny Cash Museum.

New Orleans mag in dit rijtje natuurlijk ook niet ontbreken. Een stad waar de Caribische, Amerikaanse, Franse en Afrikaanse culturen botsen in een briljante explosie van niet alleen muziek maar ook smaken en kleuren. Het is de bakermat van de Jazz en het French Quarter is de beroemdste wijk. Vooral Bourbon Street is levendig met bandjes en livemuziek.

In het zuiden van Amerika zal je gastvrij ontvangen worden en geniet je naast de muziek ook van prachtige natuur zoals in het Great National Smokey Mountains Park maar leer je hier ook van de rijke historie bij bijvoorbeeld Vicksburg. Door haar strategische ligging aan de Mississippi River was deze regio belangrijk tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog.

Tijdens mijn rondreis door de Zuidelijke Staten vond ik toch een bezoek aan Graceland echt onvergetelijk...het is wel enorm toeristisch maar toch leuk en bijzonder om een keer gezien te hebben.