Aandachtspunten bij het aanvragen van je E(S)TA

Aandachtspunten bij het aanvragen van je E(S)TA

Aandachtspunten bij het aanvragen van je E(S)TA

Op 09 November 2017.


- Houdt er rekening mee dat wanneer je langer dan 90 dagen in de VS verblijft je een visum aan moet vragen bij de ambassade. Voor Canada zal je een visum aan moeten vragen wanneer je langer dan 6 maanden verblijft in het land.

- Je ESTA voor Amerika is twee jaar geldig. De ETA voor Canada is vijf jaar geldig. Heb je in die tijd een nieuw paspoort aangevraagd? Dan zal je ook opnieuw reistoestemming aan moeten vragen.

- De kosten voor reistoestemming naar Amerika zijn 14 dollar per aanvraag. Voor Canada is dit 7 dollar per aanvraag. Wist je dat wij ook jouw reistoestemming aan kunnen vragen? Voor 25 euro nemen wij al het regel- en papierwerk bij jou uit handen.

-Indien je alleen een overstap maakt in Amerika of Canada zal je ook een E(S)TA aan moeten vragen.

- Wacht niet te lang met het aanvragen van je reistoestemming en laat het niet op het laatste moment aankomen. Uiterlijk 72 uur voor vertrek van je vlucht of boottocht dien je toestemming te hebben aangevraagd. Kies voor zekerheid en regel dit zo snel mogelijk.

- Heb je nog een E(S)TA van een eerdere reis die nog steeds geldig is? Vergeet dan niet om gegevens zoals je vluchtnummer en dergelijke aan te passen. Per reis zal je jouw E(S)TA moeten actualiseren.

- Let op bij het invullen van je paspoortnummer op het cijfer nul en de letter O (O / 0). Deze combinatie lijkt er veel op elkaar en wordt nog wel een door de war gehaald wat voor problemen kan zorgen.

- Pas op voor nepsites die een E(S)TA aanbieden. Er zijn commerciële bedrijven die willen profiteren van jouw onwetendheid. Vraag je reistoestemming altijd aan bij de officiële website. Bij twijfel mag je altijd contact met ons opnemen.

- Personen die na 1 maart 2011 hebben gereisd naar, of nog verblijven in Iran, Irak, Soedan of Syrië en personen met de (dubbele) nationaliteit van de genoemde landen kunnen NIET visumvrij reizen. Deze personen zijn verplicht een visum aan te vragen via de consulaire vertegenwoordiging van de Verenigde Staten.

Heb je nog meer vragen? Laat het ons weten. We helpen je graag!