Streetfood tour Hanoi

Streetfood tour Hanoi

Streetfood tour Hanoi

De hoofdstad Hanoi is een walhalla voor degenen die op zoek zijn naar culinaire verrassingen. De beste manier voor een eerste kennismaking met de Vietnamese keuken is een ‘Streetfood Tour’. Een lokale gids laat je kennis maken met de bekendste nationale gerechten. Samen met de lokale gids bezoek je typisch Vietnamese eettentjes waar je normaal gesproken aan voorbij zou lopen. Daarnaast bezoek je bij de meeste ‘streetfood tours’ de versmarkt en streetfood winkeltjes en stalletjes op de hoek van de straat.

Al gauw zal je merken dat Vietnam meer te bieden heeft dan alleen maar Vietnamese loempia’s. We delen graag een paar bekende, Vietnamese, culinaire hoogstandjes met je:

De Pho kom je overal in Vietnam tegen. Simpel gezegd is dit noedelssoep. De Vietnamezen maken deze soep veel lekkerder met groenten en verschillende kruiden.

De naam Egg Coffee zal je hoogstwaarschijnlijk vreemd in de oren klinken. Ei met koffie is een merkwaardige combinatie. In Vietnam is dit de normaalste zaak van de wereld! De eidooiers worden gemengd met koffie en zo ontstaat de Egg Coffee. Door de hele stad zijn zelfs speciale eettentjes die alleen Egg Coffee verkopen.

Bahn Mi is een gerecht dat je hele dag door kan eten. Dit is eigenlijk een soort broodje dat gevuld is met ei, vlees en groentes. De Vietnamezen eten het op ieder moment van de dag. Als ontbijt, voor tussendoor of lunch.

De Bahn Xeo is een soort wrap. Het deeg wordt gefrituurd  en gevuld met taugé en garnalen/vlees.

De kers op de taart is het gerecht met de naam Hoa Qua. Een heerlijk toetje dat bestaat uit vers fruit met jelly, ijs en kokos. Ontzettend zoet, maar overheerlijk!

Een maaltijd nuttigen is in Vietnam meer dan alleen maar je ‘bordje opeten’. Samen eten is hét moment van de dag voor sociale interactie. De Vietnamese samenleving hecht veel waarde aan communicatie tijdens het eten.

Eén ding staat vast bij je bezoek aan Hanoi: je smaakpapillen gaan verwend worden!

Nice 2 know