Reisadvies Sri Lanka aangescherpt

Reisadvies Sri Lanka aangescherpt

Reisadvies Sri Lanka aangescherpt
Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Sri Lanka aangescherpt. Het advies is verscherpt naar de kleurcode oranje, voor ‘alleen Noodzakelijke reizen’.
 
Het ministerie: ‘Er zijn nieuwe berichten dat het risico op vervolgaanslagen door voortvluchtige terroristen groot is. Ook houdt men rekening met religieuze wraakacties. De veiligheidssituatie in het gehele land is onvoorspelbaar en onzeker. Reis alleen als het noodzakelijk is naar Sri Lanka. Hierdoor verandert ook de kleur van de kaart van geel naar oranje. Bent u toch in het land? Vermijd plaatsen waar veel mensen samenkomen. Volg de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten en neem contact op met uw reisorganisatie.’ 

Klik hier voor het officiële reisadvies vanuit Ministerie van Buitenlandse Zaken:
 https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/sri-lanka/reizen/reisadvies

**update 26-4-2019**
Besluit Calamiteitenfonds tot repatriëring Nederlanders in Sri Lanka

Vanaf vandaag worden alle Nederlandse toeristen op Sri Lanka naar huis gehaald, op last van het Calamiteitenfonds. Ook de reizen die voor de komende tijd gepland zijn naar Sri Lanka, worden geannuleerd.

Verblijft u momenteel op Sri Lanka en heeft u uw reis bij Beleef Reizen geboekt? Wij nemen contact met u op inzake de repatriëring. Heeft u een reis naar Sri Lanka geboekt en moet u nog vertrekken? Wij nemen op basis van volgorde van vertrek contact met u op. Onze prioriteit ligt op dit moment om de aanwezige gasten eerst naar Nederland terug te halen. Wij danken u voor u begrip en houden u op de hoogte van de meest actuele reissituatie.
 
Nice 2 know